Oliver Jeffers x 4

Titlar: Att fånga en stjärna, Funnen och Vunnen,  Vägen hem
Författare: Oliver Jeffers 
Originalspråk: Engelska
Originaltitlar: How to Catch a Star, Lost and Found, The Way Back
 
Jag har läst väldigt mycket gott om Oliver Jeffers på många olika bokbloggar, och eftersom hans böcker är så korta så var jag tvungen att testa dem. Och besviken blev jag sannerligen inte!
 
Illustrationerna är rätt så enkla, med inte allt för mycket detaljer, men de är samtidigt väldigt söta. Jämför man Oliver Jeffers med Shaun Tan så är Oliver Jeffers böcker mer tydligt riktade mot små barn och illustrationerna är mindre detaljerade, men jag tycker verkligen inte att det gör dem sämre! Alla de här tre böckerna tyckte jag lika mycket om, och alla tre hade väldigt fina budskap. 
 
Sluten i alla de här böckerna var också väldigt fyndiga och mysiga, och det gillas!
 
Titel: Den sitter fast
Författare: Oliver Jeffers
Originalspråk: Engelska
Originaltitel: Stuck
 
Till skillnad från de tre andra böckerna så lägger den här boken mer vikt på humor än ett viktigt budskap, och jag ÄLSKADE DEN! Jag skrattade hela boken igenom, och det blir bara mer galet och galet ju längre man läser. När jag började läsa den här var jag inte på toppenbra humör, men efter att ha läst ut den var jag hur glad som helst. Sedan tvingade jag min mamma och syster att läsa den, och de tyckte också att den var superrolig. 
 
I kort så handlar den här boken om en kille som råkar kasta upp sin drake i ett träd. Han hämtar sedan allt fler, och allt konstigare, saker för att försöka få ner den där draken. Det låter kanske inte som den roligaste handlingen, men den var hur rolig som helst! Vissa av de saker han kastar upp i trädet var bara helt bisarra och jag satt och skrattade hela tiden. 
 
Den är hur kort som helst, och den gjorde min dag, så jag förstår inte vad ni skulle kunna komma med för argument att inte plocka upp den. Den är hur bra som helst! Jag kan tänka mig att småbarn dessutom kanske tycker att den här är ännu roligare än vad jag tyckte, även om det inte verkar troligt.
 
Jag vill garanterat läsa mer av Oliver Jeffers nu, och högst upp på listan står "This Moose Belongs To Me" som verkar hur fin som helst!
 
Om ni endast ska läsa en av de här böckerna så rekommenderar jag självklart "Den sitter fast" som är en av de bästa böckerna jag har läst i år. Men eftersom de är så korta så hinner ni utan tvekan med alla fyra utan att det kommer att störa ert tidsschema. 
 
Tack till Bonnier Carlsen för rec-exet!
 
/Anna(:
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0