Två bilderböcker

Titel: Stjärnenatt
Författare: Jimmy Liao
 
Den här boken plockade jag upp enbart på grund av att den var fin, och besviken blev jag inte. Själva handlingen är egentligen inget storslaget, och boken berättar historien om en tjej och kille som kanske inte riktigt passar in i skolan, men som blir vänner med varandra. Medan jag läste fick jag känslan av att det var en del symbolik som jag missade, men det påverkade inte min läsupplevelse särskilt mycket.
 
Det enda jag kan säga om den här boken är att jag älskar den! Anledningen till det är först och främst den underbara tecknarstilen, men också den harmoniska berättelsen. Tecknarstilen i sig varierar väldigt mycket från sida till sida, och därför visste man aldrig riktigt vad man skulle mötas av på nästa sida. Till exempel så kan tecknarstilen på ena sidan påminna väldigt mycket om Van Goghs sätt att måla, medan det på nästa sida ser helt annorlunda ut. JAG ÄLSKADE DET! Det kändes nästan lite som att vandra genom ett konstmuseum. 
 
 
Jag kan inte annat än att rekommendera den här bilderboken/seriealbumet varmt. Det var en så himla fin historia, och bilderna var så vackra att jag blev helt varm inombords. Om ni gillar konst, vackra bilder, och mysiga berättelser så rekommenderar jag garanterat den här!
 
Titel: Mörkret längst ner
Författare: Lemony Snicket/ Jon Klassen
Originalspråk: Engelska
Originaltitel: The Dark 
 
Den här lilla barnboken handlar i stort sett om en pojke som är rädd för mörkret, och hur han sedan handskas med sin rädsla. Själva temat och budskapet i den här bilderboken tyckte jag verkligen om, och den är perfekt för små barn! Dock tror jag att det finns en liten risk att de blir lite skrämda när de läser den här, för ärligt talat, jag blev seriöst rädd på riktigt medan jag läste den här boken. Jag är inte vanligtvis den som blir rädd medan jag läser, men jag läste den här en sen kväll, och jag levde mig in så mycket i berättelsen att jag faktiskt blev rädd. Fråga mig inte hur det gick till, inte ens Annabelle på bio lyckades ju skrämma mig.
 
Tecknarstilen i den här var dock inte riktigt min favorit. Den var lite för avskalad för min smak. Den är inte ful, men det är inte riktigt min favorit. Jag dras mer mot den stil som används i Stjärnenatt, men det är så klart en smaksak, så kanske dras ni mer mot den här stilen. 
 
Över lag tyckte jag verkligen att den här boken var superbra, hade ett väldigt bra budskap och var fin på insidan (även om det inte är min absoluta favorittecknarstil). Jag hade dock ett problem med den, och det problemet är en enda sida i boken. Det fanns nämligen en sida i boken som var helt täckt av text, och jag tyckte inte riktigt att det passade i en bilderbok för små barn. Hela boken igenom är det väldigt lite text (som ni ser på bilden nedan), och sedan kommer den där ena sidan fylld med text, och jag förstod inte riktigt det.
 
 
/Anna(:

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0