Lumberjanes

Titel: Lumberjanes
Författare: Stevenson, Ellis, Watters, Allen
Sidantal: 128
Betyg: 7/10
Originalspråk: Engelska
Serie: Ja (Vol.1)
 
Jo, April, Mal, Molly och Ripley spenderar sommaren tillsammans på ett läger för tjejer. De är alla otroligt nyfikna, ibland kanske till och med lite väl mycket för deras eget bästa, och det dröjer inte lång stund innan de upptäcker att något inte står rätt till. I skogen träffar de på övernaturliga varelser som inte borde finnas, och lyckas fastna i underliga tunnlar med fällor. Som om inte det vore nog så måste de också hålla allt hemligt för sin scoutledare, eftersom hon inte alls är lika road av alla deras farliga äventyr. 
 
"KUL!!!" = Så skulle jag svara om någon bad mig sammanfatta det här seriealbumet med ett ord. För det är väldigt roligt. Medan jag läste log jag i stort sett hela tiden, och det berodde främst på karaktärerna. De har alla väldigt distinkta och lite överdrivna personligheter, och det gör att det blir så fruktansvärt humoristiskt. Den här sortens humor funkar inte alls särskilt bra i vanliga böcker, men i seriealbum och filmer blir det väldigt bra, eftersom man då får se karaktärernas ansiktsuttryck och kroppsspråk kombinerat med skämten. 
 
Förutom att det var väldigt roligt så var handlingen annars inte särskilt minnesvärd eller unik. Jag hade väldigt trevligt under tiden jag läste, men när jag väl stängde igen boken så var inte det inte något som direkt stannade kvar hos mig. Handlingen bestod i stort sett bara av äventyr efter äventyr, utan minsta rum för andhämtning eller karaktärsutveckling. Trots detta så har jag inte tappat hoppet! Det här är bara första volymen, och jag är övertygad om att handlingen kommer att utvecklas med tiden. Jag kommer absolut att fortsätta läsa vidare så snart den andra volymen släpps.
 
Tecknarstilen var det som fick mig att bli intresserad av det här seriealbumet från första början. Priscilla från The Readables visade upp första numret av den här serietidningen i en video, och direkt när jag såg omslaget visste jag att jag ville läsa den. Själva tecknarstilen inuti är inte riktigt likadan som omslaget, och ibland blev jag lite besviken. Då och då kändes det väldigt skissigt och ofärdigt, men det vägdes upp av alla vackra, starka färger och att tecknarstilen (när den inte kändes skissig) var väldigt gullig och helt i min stil. 
 
 
Över lag älskade jag det här albumet. Handlingen var kanske inte så djup som jag hade föredragit, men det vägdes upp av att den var så fruktansvärt rolig, gullig, och fint tecknad. Dessutom är det här ett album med riktig girlpower och det gjorde mig så glad! Det var roligt med lite omväxling från alla pojkscouthistorier. Sedan får man också sådan fruktansvärt härlig sommarfeeling av det här albumet. För jag menar, vem har inte tyckt att det ser idylliskt ut på alla amerikanska scoutläger som man ser i filmer? 
 
Bästa med boken: Humorn, lättlästheten, och tecknarstilen
Sämsta med boken: Handlingen var inte tillräckligt djup, och man lärde inte känna karaktärerna tillräckligt
 
/Anna(:
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0