Någon Annanstans - Gabrielle Zevin

Betyg: 3/5 ☼☼☼

Någon Annanstans – Gabrielle Zevin.

 

Femtonåriga Liz Hall vaknar upp på en båt mitt ute på havet. Till en börjar tror hon att hon drömmer, men sakta börjar hon förstå att det hon upplever är verkligt.

Hon är ... död. Död i en meningslös cykelolycka innan allt det spännande och underbara hon skulle vara med om hunnit hända.

Båten för Liz till Annanstans, en värld som är väldigt lik jorden men samtidigt helt annorlunda. Här åldras alla baklänges från den dag de dör tills de som spädbarn får återvända till jorden.

Men Liz vill fylla sexton, inte femton igen. Hon vill bli kär. Hon vill gå ut skolan och plugga vidare. Nu när hon är död tvingas Liz leva ett liv hon inte vill, tillsammans med en mormor hon precis har mött. Och det går inte så bra. Ska hon någonsin kunna glömma sitt gamla liv?





Jag gillade den här boken. 60% av boken är dock helt meningslös. Fast det är ganska skönt att sitta och läsa något icke-spännande ibland. Författarens tanke var nog knappast att få tonårstjejer att sitta och slumra dock. Men dem 40 % då det faktiskt händer något är riktigt bra. Den är självklart sorglig – och ganska tragisk. I början uppför sig Liz som en sjuåring, patetiskt och tråkigt.

Sedan släppte det och boken blev lite mer spännande och rolig. När Zevin dessutom lyckas skriva om lite romantiska ’’äventyr’’ blir boken mycket bättre.

Man börjar fundera lite på livet i största allmänhet faktiskt.

Har du inget bättre att läsa, läs då den här.

Mer än så räcker den inte till. Jag till exempel köpte den på en loppmarknad.

 

~~Lisa. c;


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0