Läs-A-Lot: Höstlov

 
 
Ska ni vara med (frågan gäller både NaNoWriMo och Läs-A-Lot. Om ni ska vara med på NaNo, säg gärna till så vi kan bli vänner)?
 
Lucys inlägg
Moas inlägg
 
Hashtag: #läsalothöstlov
 
/Anna(:

Book Shuffle Tag

När jag såg att jag hade blivit taggad av Emelie och Beate blev jag både glad och alldeles förskräckt. Jag vet nämligen att det finns hur många som helst som kan para ihop vilken sång som helst med en bok och att de är jättebra på att tolka låtar. Sån är tyvärr inte jag. Jag önskar att jag kunde lyssna på låtarna och tänka "åh,vilken fin text", men mitt problem är att jag nästan aldrig "hör" texterna utan det är istället själva musiken som jag fastnar för. Jag lyssnar alltså inte på vad själva texterna egentligen betyder. Jag kan lära mig varje ord i en sång, men om ni frågar mig vad den handlar om har jag ingen aning. Därför blev det här ganska svårt för mig. Men tack för taggen i alla fall, det är alltid bra med utmaningar!
 
Regler:
Ta en lista på Spotify (eller något ställe där du har en spellista som man kan sätta på Shuffle), sedan ska man sätta på shuffle och ta de fem låtar man får och para ihop dem med en bok. 
 
Jag kan ju bara säga att jag har haft samma låtlista sedan 2009 så det är vissa låtar jag inte hört på suuuperlänge. 
 
1. Never Let Me Go- Florence + the Machine 
 
 
Om ni inte redan vet det (fast jag nämnt det minst tusen gånger, hahah) så är Florence + the Machine mitt absoluta favoritband, så det var kul att få den här sången!
 
Bok: Chasing Brooklyn - Lisa Schroeder
Det känns som att den här sången handlar rätt mycket om döden och det gör ju även "Chasing Brooklyn". Sedan så känns just "Never Let Me Go" som något som Lucca skulle kunna säga eftersom han håller sig kvar som ett spöke och vill berätta något för huvudkaraktären. 
 
2. I Wanna Go - Britney Spears
 
Bok: Fifty Shades of Grey- E.L James
Det känns som att både den här sången och boken har ungefär lika mycket budskap och dessutom verkar väl sången handla lite om sex ( jag vet inte, men när jag tittade på texten fick jag i alla fall den tanken) och det finns det ju en hel del av i Fifty Shades of Grey. Tro mig...
 
3. Broken Strings - James Morrison, Nelly Furtado
 
 
Bok: Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag- Sara Ohlsson
Den här låten känns som om den handlar om ett förhållande där någon varit otrogen eller där förhållandet bara faller samman. Den enda boken jag kunde hitta var den här boken eftersom karaktären där precis gjort slut med sin pojkvän, men trots det försöker hon få tillbaka honom.
 
4. Death- White Lies
 
 
Bok: Fyra dagar, fyra nätter- Morgan Matson
Den här låten känns lite roadtripig och speciellt den här lilla textbiten: But who decides which route we take. Sedan så finns även det här: Yes, this fear's got a hold on me. Det får mig att tänka på huvudkaraktären i början för hon är väldigt rädd för allt och hon känner sig skyldig för att hennes pappa dog och i början är även hon väldigt tillbakadragen och vågar inte leva livet fullt ut. 
 
5. Hero of War- Rise Against
 
 
Bok: Strimmor av hopp- Ruta Sepetys
Den här låten handlar om krig och typ hur en ung pojke går med i militären (troligtvis inte av eget val) och så får man höra hur han gör som han blir tillsagd. Till en början tycker han att det soldaterna gör mot de som blir hämtade är hemskt, men till slut börjar han också göra samma sak. Det får mig att tänka på det som hände under Andra Världskriget och den här boken utspelar sig ju då så det passar rätt bra.
 
Hoppas inte att det här var allt för dåligt! Det var i alla fall mycket roligare att göra än vad jag trodde att det skulle vara!
 
De jag taggar:
Nea
Amelie
Maria 
Man
Anna
Ebba
Agnes och Frida
(och Emelie såklart ^^)
 
/Anna(:

Lida

Titel: Lida
Författare: Stephen King
Sidantal: 406
Betyg: 7/10
Originalspråk: Engelska
Originaltitel: Misery
 
Författaren Paul Sheldon råkar ut för en fruktansvärd bilolycka där båda hans ben blir helt förstörda. Nästa gång han vaknar upp befinner han sig i Annie Wilkes hem. Hon räddade honom från bilolyckan, men hon ringde inte efter en ambulans. Istället tog hon med honom hem till sig. Hon är nämligen Pauls största fan och hon avgudar böckerna han har skrivit om karaktären Lida. Paul lever i fruktansvärd smärta eftersom hans ben fortfarande är brutna, men det blir ännu värre när Annie läser sista boken om Lida och får veta att hon dör i slutet... Annie är nämligen inte som alla andra och hon drar sig inte för att göra hemska saker för att få sin vilja fram. 
 
 Det här är den första boken jag någonsin har läst av Stephen King. Jag har sett The Shining som film, men jag har inte läst något av honom tidigare. Eftersom King ibland räknas som den största skräckförfattaren hade jag hoppats på att den här boken skulle skrämma mig så pass mycket att jag inte skulle kunna somna på kvällen (lite konstig önskan, jag vet), men så blev det tyvärr inte. 
 
Istället för att vara LÄSKIG är den här boken mer sjuk (så sjuk...). Annie har verkligen inga spärrar överhuvudtaget och vissa saker hon gör är helt sjuka och grymt äckliga. Men det är inte direkt läskigt och ibland blir det lite segt. Som jag nämnde så plockade jag upp den här boken just för att bli skrämd, men jag tyckte att det var rätt mycket transportsträckor, speciellt i början, som gjorde boken långsam ibland. Jag fortsatte dock ivrigt vända blad eftersom jag trots allt var intresserad av vad som skulle hända. 
 
Det som var segt var att det under ganska många sidor kunde vara Paul som fortsatte skriva på boken och så fick man även läsa några kapitel från den. Jag vill inte läsa hans bok, jag vill se honom plågas. Okej, nu låter det kanske som att jag är världens mest brutala människa, men det är jag verkligen inte. Men om man läser skräck så läser man ju skräck och då vill man ha skräck. För att göra den mer spännande hade man kunnat korta ner den lite och ta bort en del långsamma delar. De sista 150 sidorna var dock riktigt bra och SJUUKA, men tro inte att resten av boken är dålig på grund av det. Trots att den var lite långsam ibland lyckades den ändå behålla mitt intresse hela vägen igenom eftersom jag vill se vad som skulle hända. 
 
Att se Pauls förändring var också väldigt intressant. Från början var han väldigt sarkastisk och sa vad han själv tyckte, men med tiden förändrades han och försökte ofta göra allt för att inte väcka Annies vrede. Flera gånger när han gjorde henne arg satt man dock och bet på naglarna och försökte få honom att förstå att det inte tjänar något till att säga emot.
 
Något som tyvärr fick mig att slita mitt hår av frustration var alla metaforer och liknelser, speciellt i början. I början använde King även samma metaforer hela tiden och jag blev bara så frustrerad eftersom det bara blev töntigt efter ett tag. Det bättrade sig dock mot slutet och jag slutade störa mig på det. 
 
Sammanfattningsvis tyckte jag att den här boken var väldigt bra trots att den inte var läskigt på det sättet som jag hade hoppats. Den var dock riktigt sjuk och inte lik något som jag tidigare har läst (kan bero på att jag inte läser skräck och thrillers vanligtvis) och jag gillade det på något konstigt sätt. Läs den ifall ni vill ha något sjukt nu i Halloweentider! Jag har väldiga cravings efter skräck för tillfället och det är kul att få läsa lite från en genre som jag inte läser från så ofta. 
 
Bästa med boken: Att den var så sjuk och att man ville fortsätta läsa hela tiden
Sämsta med boken: Inte så läskig som jag hade hoppats och lite långsam emellanåt. 
 
PS: Den här boken finns också som film och jag funderar på om jag ska se den eller inte. Den är rätt gammal, men det känns som att det kan bli läskigare att faktiskt se det hemska. 
 
/Anna(:
 

Book Haul: Bokmässan

 
 
/Anna(:

Sammanfattning av månad: September

 
Antal lästa böcker:  7
Antal lästa sidor: 766
Antal svenska böcker: 7
Antal engelska: 0
 
 
Antal sedda filmer: 4
Antal omtittningar: 1
Bästa film (omtittningar räknas ej): När lammen tystnar
 
 
 
 
Serier: Fortsatte även denna månad med att se Supernatural och nu har jag snart sett klart tredje säsongen, riktigt bra serie!
 
 
 
 The Fox- Ylvis
 
Hey Brother- Avicii
 
/Anna(:

RSS 2.0