Citat: City of Ashes

Luke cleared his throat. "Most Nephilim go through levels of training before they receive their Marks. I wouldn't recommend getting any until you've completed some instruction.
And whether you even want to do that is up to you, of course.
However, there is something you should have. Something every Shadowhunter should have."
"An obnoxious, arrogant attitude?" Simon said.
"A stele," said Luke.

Luke och Simon, City of Ashes, s 71.

Tyvärr är inte City of Ashes riktigt lika rolig än som City of Bones var, fast jag förstår varför. Jace är inte riktigt på topphumör i den här boken för han har det lite jobbigt och då är det ju inte alltid så roligt att skämta och vara sarkastisk.
Dock är den här boken väldigt bra och jag har läst lite mer än halva nu(:
Mer citat kommer så småningom!

/Anna(:

Bokleverans

Beställde ju böcker förra måndagen och jag fick dem i måndags, dock har jag glömt att fotografera dem då, men det har jag gjort nu!(:


Böckerna jag fick. Jag börjar uppifrån.

En prinsessas dagbok 4: Till er tjänst- Meg Cabot
En prinsessas dagbok 3: Kär?-Meg Cabot
Andens kraft-Richelle Mead
Anna and the French kiss- Stephanie Perkins

Jag har faktiskt inte del två i en prinsessas dagbok men den fanns inte så jag kunde inte beställa den nu..
Jag är såå sugen på att läsa Andens kraft så det finns inte! Men först ska jag läsa ut City of Ashes och sedan ska jag nog läsa Feber som jag har lånat från biblo.

Vad läser ni nu?

/Anna(:

Intriger


Titel:Intriger
Författare: Sara Shepard
Sidantal:252
Språk: Svenska
Serie: Pretty little liars(del 4)
Betyg: 9.5/10

Spoilervarning för alla som inte läst de tidigare böckerna!

Hanna Marin kämpar för sin överlevnad sedan hon blivit överkörd av en svart bil med en mystisk förare,även kallad A.
Aria har ingenstans att bo sedan hon blev dumpad av sin pojkvän, och läraren som hon har en romans med blev tagen av polisen.
Spencer har dåligt samvete över att hon har kopierat sin syters uppsats för att få bra betyg samtidigt som hon försöker få de glömda bitarna av sitt minne att falla på plats.
Emily har blivit skickad till sina släktingar i Iowa för att hon ska sluta tänka på Maya.
Men de har fortfarande ett gemensamt problem: A.

Jag har ju nämnt ett antal gånger tidigare hur mycket jag gillar den här serien och nu gillar jag den ännu mer. Jag tror nog att detta var den bästa boken av de fyra jag hittills läst.
Anledningen till att den inte fick 10 poäng är att jag alltid finner att de här böckerna inte riktigt griper tag i mig från sida ett, det tar ungefär sextio sidor. Egentligen är sextio sidor inte särskilt mycket men efter de där sextio sidorna så kan jag nästan inte lägga ner boken så det är faktiskt en skillnad. För när jag precis börjar i boken så orkar jag inte alltid plocka upp boken och läsa.

Sedan jag läste första boken så har jag haft en teori om en anledning till att A visste så mycket och det visade sig att jag hade rätt och det känns ganska grymt för den här anledningen sker i början av första boken och man kanske inte tänker så mycket på den då.

Flera kvällar har jag haft svårt att somna efter att jag har läst den här boken eftersom den är så läskig vid vissa tillfällen, det är en av anledningarna till att jag gillar den(ja, jag föredrar också att sova på kvällarna precis som vanliga människor,men läs vidare så förstår ni). För det är ju inte bara chic-lit, det är ju väldigt spännande och mycket hemligheter som man får reda på allt eftersom också.

Som jag har sagt tidigare så är jag grymt imponerad över hur hon har lyckats få ihop hela den här historien.

Ännu en anledning till att den inte fick full pott var att jag saknar Ezra, det är alldeles för lite Ezra. Aria har alltid varit min favoritperson att läsa om men hon var inte lika rolig i den här boken. I den här boken var jag mer intresserad av alla personerna faktiskt.

Jag vet att det finns fler böcker (3st eller något?) och jag hoppas verkligen att de blir översatta,dock funderar jag på om detta kommer att hålla i tre böcker till, för allt blir tjatigt efter ett tag. Fast det finns fortfarande mycket att klara upp.

Bästa med boken: Jag tycker att det mesta är helt grymt. Jag gillar att man får läsa ur fyra olika personers perspektiv(tyvärr kan det bli svårt att komma ihåg vad som hände vem och så vidare men det gör inte så mycket) och att Shepard hela tiden lurar en att tro att A är en person som det sedan visar sig att det inte alls är, fast man just då var 100% säker att det visst är den.
Och jag är glad att man i den här boken fick veta vem både A och mördaren var.
Sämsta med boken: Den lite,enligt mig, sega början.
Åldersgrupp den passar för: Tonåringar!


/Anna(:Veckans musik

Idag är det faktiskt tisdag!:O


Blue lips-Regina Spektor

Bra låt!

Hoppas att jag hinner fixa en recension på Intriger idag!(:


/Anna(:

Day 21 – Favorite book from your childhood

Nu beror det ju lite på hur man definierar barndom..

Men om man bestämmer att barndom var när jag bara var några år gammal och inte kunde läsa själv så tyckte jag väldigt mycket om boken Historien om någon.
Om man istället bestämmer att barndom var när jag var i 12-årsåldern så skulle jag nog säga Klara-böckerna av Pia Hagmar, jag gillar dem fortfarande,bara inte lika mycket:DVilken bok var eran favoritbok under barndomen?

Det har precis börjat snöa här och på ungefär en millisekund försvann mina vårkänslor..
/Anna(:

Earth hour

Ni kommer väl ihåg att släcka ikväll mellan 20.30 och 21.30?
Det tänker jag absolut göra i alla fall(:
Så jag hoppas att jag slipper se några kommentarer på min blogg mellan 20.30 och 21.30;)
Fast ett undantag kan ju vara om ni sitter vid en bärbar dator utan att ha kontakten istoppad i väggen.
Fast jag vet att många bara släcker ner alla lampor så då antar jag att det är okej att peppra mig med kommentarer ikväll också,men ni kommer inte få något svar förrän senare ikväll eller imorgon.


/Anna(:

Lite biblolån

Har fått hem ganska mycket nytt den här veckan från biblo. I måndags hämtade jag ju ut Intriger av Sara Shepard (recension kommer inom en kort framtid), i onsdags hämtade jag ut bokcirkelboken som denna gång är Vad min flickvän inte vet av Sonya Sones (detta var en omläsning för mig).
I torsdags hämtade jag ut I'd tell you I love you but then I'd have to kill you av Ally Carter som jag hade reserverat, samtidigt så lånade jag även Beautiful dead: Jonas bok av Eden Maguire.
Och i fredags hämtade jag äntligen ut Feber av Maggie Stiefvater.
Kommer ni ihåg att jag någon gång förra veckan hade en liten panikkris för att jag inte hade något att läsa? Nu är det precis tvärt om, nu känner jag mig en aning stressad,med tanke på de böcker jag har beställt också.. Dock har jag ju ingen tidspress på de böckerna men jag vill ju verkligen läsa dem.
Har ni lånat/köpt något bra den här veckan som gått?

/Anna(:


Behöver ni fler bokbloggar att läsa?

Ja, ni kanske vill läsa någon mer bokblogg än min för det finns ju sjukt många bra! Då kan ni alltid gå in på Bokbloggar för där finns det massa tips på bra bokbloggar(:
Min blogg ligger också där nu förresten!

/Anna(:

De utvalda: Tankeläsaren

Som ni vet så har jag skrivit om den här boken tidigare, det jag skrivit ser ni här.
Jag var inte riktigt jättesugen på att läsa den just då men nu har jag verkligen blivit riktigt sugen på att läsa den!
Många som har läst den(på engelska) tycker att den är jättebra och det är ju alltid bra(:

Den här boken är väldigt ny,den släpptes den 21 mars

Tycker ni inte att omslaget är riktigt coolt?


Vill ni också läsa den?

/Anna(:


Starcrossed: Helena

"Det vore så mycket enklare om jag var vampyr. Då skulle du förstå!"Helena Hamilton är extremt blyg. Så blyg att hon faktiskt mår fysiskt illa av att dra uppmärksamhet till sig. Problemet är att hon är 17 år, lång, blond, extremt bra på löpning och har ett ansikte som en gudinna skulle avundas henne. Som om inte detta skulle räcka för att få folk att glo på henne så händer det där med den nyinflyttade killen, Lucas Delos:

Det första Helena känner när hon ser Lucas är ett starkt hat. Hon vill verkligen döda honom. Och hon får ett ganska bra grepp om hans hals när hon anfaller honom i skolkorridoren

Den pinsamma skolkorridorskatastrofen visar sig vara början på ett nytt liv för Helena, och hon är verkligen inte den hon trott sig vara. Till exempel verkar inga vapen kunna skada henne.

Men det är inte bara hon som bär på en stor hemlighet: När Helenas och Lucas känslor för varandra går från iskallt till stekhett visar det sig att deras liv är bundna till en tragedi som utspelade sig för flera tusen år sedan. Precis som Sköna Helena och Paris vid Troja är de ödesbestämda att starta ett krig för sin kärleks skull. Ett krig som kan förgöra världen.

Trots att Helen och Lucas inser att de aldrig kan vara tillsammans, är de krafter som drar dem till varandra ännu starkare. Kan de trotsa det öde som står skrivet i stjärnorna?

Författare: Josephine AngeliniDen här boken vill jag verkligen läsa! Jag tycker att den verkar riktigt bra.
Tyvärr släpps den inte förrän 7de juni...
Omslaget är otroligt fint!

Är det någon som läst den här på engelska? På engelska heter den Starcrossed.


/Anna(:


Veckans musik

Ja, samma sak den här gången. När ni tänker efter, kommer inte ni också på att tisdag var igår då? Det gör iallafall jag när jag tänker riktigt noga. Jag kommer även på att jag ännu en gång glömde lägga upp Veckans musik. Jag tror jag får lägga in något larm i min mobil eller något..


Rolling in the deep- Adele

Den här låten lyssnade jag på för ett tag sedan men sedan glömde jag av den men nu på sista tiden så har den spelats rätt så mycket och då kom jag på den (WOW! Något som jag kom på:O önskade ju att det var samma sak med Veckans musik, att man bara råkar komma på det sådär på tisdagseftermiddagen)
Jättebra är den i alla fall enligt mig(:

/Anna(:

Day 20 – Favorite romance book

Oj vad svårt. Kärlek är ju en av mina favoritämnen i böcker och vill helst att alla böcker jag läser ska innehålla kärlek.
Men jag räknar väl upp några kärleksböcker(kanske inte bara ren kärlek) som jag tycker är fina och bra och sådär(utan inbördes ordning):
Linas kvällsbok 1&2-Emma Hamberg
Vampire Academy- Richelle Mead
Saknadserien-Meg Cabot
The Twilight Saga- Stephenie Meyer
City of Bones(den här borde jag nog kanske egentligen inte ha med)- Cassandra Clare
Fallen ängel- Becca Fitzpatrick
Det är så logiskt alla fattar utom du- Lina Bjärbo
Det händer nu- Sofia Nordin


Alltså förlåt, jag förväntade mig inte att listan skulle bli så lång, fast böckerna jag har valt innehåller ju långt ifrån bara kärlek.


Jag hade tänkt lägga upp en recension av En prinsessas dagbok: Tiara och Dr Martens idag men jag vet inte riktigt vad jag tycker om boken än så jag väntar lite med det.

/Anna(:

Day 19 – Favorite book turned into a movie

Räknas det om boken är skriven efter själva filmen? För isåfall måste jag säga Pirates of the Caribbean^^

Annars tänker jag välja några filmer som de verkligen lyckats göra väldigt lika böckerna, och det är Harry Potter. När jag läste första boken märkte jag att de nästan hade med allt från boken i filmen!:DIdag beställde jag lite nya böcker, ni får veta vilka först när jag får hem dem:)

/Anna(:


Saknad-serien i ordning

Fick en förfrågan om att skriva ordningen på böckerna i Saknad-serien och jag vet inte om kommentaren gick att skicka på hennes blogg så jag skriver dem här också för säkerhetens skull.

1. Saknad: Träffad av blixten
2. Saknad: Kodnamn Cassandra
3. Saknad: Gömstället
4. Saknad: Fritagningen
5. Saknad: Okänd identitet

Asbra bokserie!

/Anna(:

Day 18 – A book that disappointed you

REVOLT, var det första som kom upp i mitt huvud och den gjorde mig besviken. Alldeles för mycket politik och ibland fattade jag inte alls vad som hände.
Sedan finns det nog flera andra som gjort mig besviken, men låt oss hålla oss till bara en bok bara för den här gången.Förresten så har jag fått en ny bokhylla idag! Superdupermegaasnice:D

/Anna(:

Harry Potter och De Vises Sten


Titel: Harry Potter och De Vises Sten
Författare: J.K Rowling
Sidantal: 379
Språk: Svenska
Betyg: 8,5/10

Föräldralöse Harry Potter bor hos sina elaka styvföräldrar och deras vidrige son. En helt ny värld öppnar sig för Harry när det visar sig att han egentligen är en trollkarl och börjar i Hogwarts Skola för Häxkonster och Trolldom, en värld full av magi och spännande äventyr!

Jag är ganska säker på att ni vet vad Harry Potter handlar om så jag skrev bara av en liten bit av texten från baksidan på boken.

Jag läste den här boken för mycket längesedan, när jag var ungefär nio år, så jag brukar säga att jag på sätt och vis inte har läst böckerna tidigare. För hur mycket kan jag egentligen ha fattat när jag var nio år gammal?


Jag tyckte att den var bra, bättre översättningar har jag garanterat läst för den här var inte särskilt bra. Dock är ju själva historian bra, väldigt bra till och med, jag bara väntar tills jag kommer förbi fjärde boken för då kommer det äntligen börja bli spännande på riktigt för jag har liksom sett fram till femte filmen (alltså jag har inte sett femte filmen) så det blir ju mer spännande att läsa något där man inte har en aning om vad som ska hända.
Därför kan jag ju på sätt och vis inte döma den här boken helt korrekt. Den är megabra och jag kan inte lägga ifrån mig den,men problemet är ju att jag vet vad som ska hända. Jag har sett filmen ett antal gånger(och förstår nu hur bra gjord den är) och jag har spelat spelet (som är skittroligt!) ett antal gånger.
Men den är verkligen bra det är ju bara det att det inte blir någon direkt spänning.

Jag kände mig elak under alla de ögonblick som jag satt och skrattade åt Nevilles olyckor,men jag kunde bara inte låta bli.

För tillfället sitter jag och suktar efter att läsa nästa bok,tyvärr går inte det för sig för tillfället. Väntar ju på att massa böcker ska börja trilla in från biblo snart och jag måste även fokusera på City of Ashes som jag läst ca 20 sidor i, men det är ju bättre än att jag inte hade läst något alls.

Bästa med boken: Själva världen de lever i är hur verklig som helst. Rowling har byggt upp en värld som man verkligen tror finns och det är inte dåligt. Sedan är ju allt väldigt väl genomfört och genomtänkt. Rolig är den också.
Sämsta med boken: Måste nog vara själva översättningen som jag inte gillade sådär jättemycket.
Åldersgrupp som boken passar för: Alla som läser ganska bra och som orkar läsa en bok på nästan 400 sidor.

/Anna(:

Day 17 – Favorite quote from your favorite book

Jag har inte några direkt favoritcitat. Jag har massa bra citat från City of Bones men jag har ju tusen andra favoritböcker också (där jag inte skrivit ner citaten) och jag har inte något direkt favoritcitat så jag väljer nog att inte svara alls på den här.
Men jag kan ju ändå slänga in ett bra citat från City of Bones, dock inte sagt att detta är min favorit.

“How did you know I had Shadowhunter blood? Was there some way you could tell?”
The elevator arrived with a final groan. Jace unlatched the gate and slid it open. The inside reminded Clary of a birdcage, all black metal and decorative bits of gilt. “ I guessed,” he said, latching the door behind them. “It seemed like the most likely explanation.”
“You guessed?” You must have been pretty sure, considering you could have killed me“
He pressed a button in the wall, and the elevator lurched into action with a vibrating groan that she felt all through the bones in her feet. “ I was ninety percent sure.”
“I see,” Clary said.
There must have been something in her voice, because he turned to look at her. Her hand cracker across his face, a slap that rocked him back on his heels. He put his hand to his cheek, more in surprise than pain. “What the hell was that for?”
“The other ten percent,” she said, and they rode the rest of the way down to the street in silence.
Clary och Jace, City of Bones s85

Imorgon kommer det nog upp en recension på första Harry Potterboken. Måste ju hinna ta bilder först;)
Ja, det är på sätt och vis första gången jag läser den,skäms på mig..


Dagens fråga

Om ni bara har en bok i en serie, tex den tredje boken, köper ni även de delarna innan då fast ni redan läst dem bara för att det känns så konstigt att bara ha den tredje boken?

Det gör jag, jag brukar liksom tänka: Tänk om jag vill läsa om de här böckerna när jag blir vuxen och sen så har jag inte hela serien och kan inte få tag i de andra delarna. Plus att det ser mycket bättre ut på bokhyllan om man även har de böckerna innan enligt mig. Och har man väl börjat köpa böckerna så måste man nästan köpa alla som kommer ut efter också. Så tycker i alla fall jag.

Men nu var ju frågan hur ni tycker(:

/Anna(:


Veckans musik

Ja, den nya traditionen är väl att ha Veckans musik på alla tänkbara dagar utom just tisdagar,så jag tänkte väl fortsätta med det och lägga in Veckans musik idag...


Hello- Martin Solveig featuring Dragonette

Förresten så läste jag precis fel på en boktitel.. Jag läste Den stulna bananen fast boken egentligen hette De stulna barnen. Kanske ska jag gå och lägga mig och sova nu, jag verkar ju inte direkt kapabel till stordåd just för tillfället^^

/Anna(:

Okänd identitet


Titel: Okänd identitet
Författare: Meg Cabot
Sidantal:222
Språk: Svenska
Serie: Saknad-serien (del 5)
Betyg:9/10

Blixtflickan är tillbaka i en sista bok, eller är hon verkligen tillbaka? Jessica Mastriani tappade nämligen sin förmåga när hon hjälpte till i kriget i Afghanistan. Något gjorde att hon fick mardrömmar och förmågan försvann, hon kan inte längre hitta försvunna personer.
Nu när hon är en helt normal person så flyttar hon och Ruth till New York, Jessica gör det för att gå på en dyr musikskola.
Hon har lämnat sitt gamla liv bakom sig, även Rob sedan hon sett honom kyssa en annan,men en dag knackar Rob på hennes dörr och han behöver hjälp med en tjänst. Han behöver nämligen hitta sin lillasyster, men hur ska Jessica lyckas med det? Hon har ju inte sina krafter längre...

Underbar,underbar,underbar. Fast till en början var jag en smula skeptisk. Väldigt skeptisk faktiskt. Hon har flyttat hemifrån, hon har inte sina krafter kvar, hon har sagt upp bekantskapen med Rob, hon är två år äldre och ett tag tror jag att Cabot har begått ett STORT misstag(ja, hon hade en förmåga att använda versaler i den här boken så jag härmar henne lite. Det var otroligt irriterande och hon hade lika gärna kunnat använda kursiv text) genom att göra henne två år äldre och totaländrat hennes liv.
Den tanken hängde dock inte kvar särskilt länge. Hon far ju liksom ändå hem och hon träffar ju Rob igen (hon får tillbaka krafterna också) så allt är ju nästan som vanligt. Det är bara vissa gånger när Jess tar upp att hon är två år äldre som det gör lite ont i hjärtat. Ja,jag har ju faktiskt missat två år av hennes liv och det är inte så himla roligt.
Denna boken slukade jag precis som de tidigare i serien och jag bara superdupermegaälskade slutet. Den här boken hade inte kunnat sluta på ett bättre sätt och det lovar jag er. Så jag ångrar verkligen inte att Cabot skrev den här sista delen!

Innan man kommit in i Cabots sätt att skriva så kan det vara lite rörigt för hon gillar att på sätt och vis använda parenteser, fast det står istället mellan två kommatecken(otroligt svårt att förklara) så innan man vant sig så kan man bli förvirrad och bli tvingad och gå tillbaka till det som stod innan kommatecknet för att förstå det som kommer efter kommateckecknet. (Den som förstod den här förklaringen är ju grym!)

Bästa med boken: Allt utom det som var mindre bra.
Sämsta med boken: Att hon använde stora bokstäver istället för kursiv stil. Att hon var två år äldre, det tyckte jag var lite sorgligt. Fast det var samtidigt lite kul att se hur alla hade utvecklats.
Ålder boken passar för: 13 och uppåt.

/Anna(:


Så kan det gå..


Det är såhär det kan gå om man går in i bokaffären(igen) som fortfarande har halva reapriset. Jag kom ut med ännu en bok, även den här har jag läst förut,men den kostade bara 15 kr och den är faktiskt väldigt bra. Det var den i alla fall när jag läste den senast(:

Sedan jag började blogga har jag fått ett väldigt stort behov av att köpa böcker, förut köpte jag i stort sett aldrig böcker. Undra varför det blivit på detta viset.

/Anna(:

Dagens fråga

Tror ni att man påverkas av vad det är för årstid när man läser en bok? Alltså, tror ni att man tycker bättre om en sommarinspirerad bok om man läser den på sommaren än om man läser den under tex vintern?

/Anna(:


Nåbar

Är nåbar ens ett ord?
Men nu går det i alla fall att mejla till mig om det gäller något med bloggen eller så.
Adressen är: [email protected]

Ja, tydligen gick det inte att göra med bookshelf överhuvudtaget så det fick bli bookshelves.

/Anna(:

Kris

Ja, för tillfället har jag en liten bokkris.. Jag har nästan inga böcker hemma från biblo, och de få böcker jag har hemma känner jag inte för att läsa för tillfället. Jag är inte sugen på att läsa några av mina egna böcker (NÄHÄ?!) för tillfället,men däremot är jag sjukt sugen på att läsa!
Jag vill ha Andens kraft, Feber, och Intriger. Det skulle till och med gå bra om jag fick alla på samma gång, bara jag får dem någon gång inom en snar framtid(imorgon?) så att jag inte behöver känna mig så tom och lässugen.

Någon mer än jag som går igenom en bokkris för tillfället?

/Anna(:

Day 16 – Favorite female character

De här senaste frågorna har jag inte direkt haft några problem med.
Jag säger:

Jessica Mastriani från Saknad-serien av Meg Cabot. Hon är så sjukt grym och jag känner igen mig väldigt mycket i henne. Hon är sjukt smart och hon är inte heller rädd för att slåss mot någon som är större för att skydda dem hon älskar.Hon är nog nästan min favoritkaraktär överhuvudtaget.Idag läste jag tyvärr ut sista delen i Saknad-serien, recension kommer senare! Väldigt bra var den!


Sedan kommer jag även säga Rose Hathaway från Vampire Academy. Hon är också totalt awesome! Hon kan liksom också ta hand om sig själv,precis som Jessica. Och det bara strålar Girl-power från båda två.


Den sista blir nog faktiskt också Clary Fray från The Mortal Instruments. Hon kan också ta hand om sig själv och har alltid svar på tal.


Som ni märker så älskar jag starka tjejer som har svar på tal och kan ta hand om sig själva. För tillfället kan jag inte komma på om det är någon mer som jag tycker om.

Vem är eran kvinnliga favoritkaraktär?

/Anna(:

B gästbloggar !

Hejhej :) Nu ska ja gästblogga igen :) Tror det är för tredje gången eller nått (:

Iallafall, Anna och jag (och hennes lillasyster, som ja är bästis med också) var ju på bokhandel'n i stan idag , där hon hittade sitt fynd som hon skrev om tidigare :)
Men hon var inte den enda som fyndade! Jag hittade två böcker som endast kostade 23 kr tillsammans!

Meg Cabot - På liv och död (i Hemsökt serien, nån som läst dem?) Det är den 4de i serien av 6.
(kostade alltså 15 kr eftersom det var 50 % på reaböckerna!)

Köpte även den här! Kostade bara 7.50 kr för tusan! :)

Just nu håller jag på och läser På vinst och förlust av David Nicholls. Fick den av en kompis i julklapp, men varken jag eller Anna hade hört talas om den förrut!

Någon som har hört talas om den/läst den? :D Vad tycker ni?

Innan dess läste jag Snapphanar av Kim M. Kimselius! Någon som läst den/serien? Hiss eller diss? (:

Känner att det blev väldigt mycket frågor om ni känner igen/har läst en bok, vilket jag ursäktar ! ^^

Nu ska ja sluta tjöta, adios amigos! //B(:

Reafynd!

Idag var jag i stan och såg att min bokhandel hade 50% på reapriserna och jag blev ju självklart tvungen att gå in och kolla in böckerna igen. Jag köpte Sebastian Darke: Slaget om Keladon (även om jag redan läst den) för bara 35 kr och det tycker jag var billigt!


Har ni hittat något billigt på bokrean?

/Anna(:

Madison Finn


Titel:Madison Finn: Kompisar på nätet
Författare: Laura Dower
Sidantal:183
Betyg:6/10
Språk: Svenska

Madison Finn ska snart börja sjuan, och hon är hur orolig som helst. Dessutom är hon hur ensam som helst just för tillfället. Alla hennes vänner är nämligen på läger. Emilio är på dataläger medan Amy är på dansläger.
Men en dag när hon är ute och går med sin hund Boy ser hon att någon ny har flyttat till hennes kvarter, hon heter Fiona och hon verkar trevlig. Kanske kan de bli kompisar. Men kan hon verkligen skaffa en helt ny kompis bara så där? Kommer hennes andra vänner bli arga på henne?

Jag älskade serien om Madison Finn när jag var yngre. Jag läste om den första boken häromdagen och insåg att jag borde verkligen läst den här boken innan jag började sjuan. Jag känner igen mig så mycket i Madison Finn och det känns väldigt skönt. Att man liksom inte är ensam om att vara nervös inför att börja på en helt ny skola och så. Dock känns språket väldigt löjligt och den känns inte så bra skriven. Anledningen till de relativt höga poängen är att jag verkligen känner igen mig i Madison Finn och boken har ett bra tema även om jag inte riktigt gillar sättet den är skriven på.

Anledningen till att jag från första början plockade upp den här boken var att jag precis avslutat City of Bones, väldigt tjock och dessutom på engelska, så jag ville ha lite avkoppling men tyvärr har jag nästan inga böcker från biblo att läsa (akut panikläge!) så jag valde att läsa någon lätt,kort bok som jag hade hemma.
Och jag har fortfarande panik över att jag inte har några böcker från biblo, men jag står i kö på ungefär 5 superböcker och jag är ganska så säker på att jag kommer få alla böckerna samtidigt under en sjukt stressig vecka så att jag ändå inte kommer hinna läsa alla jag vill läsa..
 
Just nu läser jag Okänd identitet av Meg Cabot.

Bästa med boken: Hög igenkänningsfaktor!
Sämsta med boken: Språket
Ålder boken passar för: De som ska börja sjuan och då är man nog runt 12 år.


Har du läst Madison Finn-serien? Jag har fått någon konstig känsla av att nästan ingen läst Madison Finn så det är därför jag undrar.

/Anna(:


Day 15 – Favorite male character

Vilken tur att jag hann läsa City of Bones innan jag fick den här frågan!
Min favorita manliga karaktärer är absolut Jace Wayland från The Mortal Instruments och Dimitri Belikov från Vampire Academy.Jag skulle nog faktiskt vilja säga Damon Salvatore också men eftersom jag bara läst första boken i Vampire Diaries och Damon inte alls är med mycket där så får han tyvärr inte vara med.


Vilken är eran favorit av manliga karaktärer?


/Anna(:

City of Bones

Titel: City of Bones
Författare: Cassandra Clare
Serie:The Mortal Instruments (1)
Sidantal: 485
Språk: Engelska
Betyg: 9/10

When fifteen-year-old Clary Fray heads out to the Pandemonium Club in New York City, she hardly expects to witness a murder - much less a murder committed by three teenagers covered with strange tattoos and brandishing bizarre weapons. Then the body disappears into thin air. It's hard to call the police when the murderers are invisible to everyone else and when there is nothing - not even a smear of blood - to show that a boy has died. Or was he a boy?

This is Clary's first meeting with the Shadowhunters, warriors dedicated to ridding the earth of demons. It's also her first encounter with Jace, a Shadowhunter who looks a little like an angel and acts a lot like a jerk. Within twenty-four hours Clary is pulled into Jace's world with a vengeance, when her mother disappears and Clary herself is attacked by a demon. But why would demons be interested in ordinary mundanes like Clary and her mother? And how did Clary suddenly get the Sight? The Shadowhunters would like to know...

(Det är inte jag som skrivit texten, jag hann tyvärr inte, franskaprov...)


Jag försöker komma på vad jag verkligen tycker om den här boken. Jag känner att det här är en väldigt speciell bok för jag bryr mig väldigt mycket om vad som händer personerna i böckerna. Om det går dåligt så påverkas även jag, jag mår också dåligt då. För mig är det så en bra bok ska vara,man ska påverkas av boken. Jag älskade Clary, hon är stark och självständig. Jag gillar att hon är så kaxig och alltid har svar på tal. På något sätt påminner hon mig om Rose Hathaway från Vampire Academy. Som ni säkert har märkt så är min absoluta favoritkaraktär absolut Jace. Jag älskar sättet han är på. På ytan så verkar han väldigt sarkastisk och oförskämd, men när han är tillsammans med Clary så får man se hans riktiga mjuka sida och det gillade jag väldigt mycket.
Jag är imponerad av Cassandra som lyckats skapa så bra karaktärer för jag  gillade faktiskt  alla "snälla" karaktärer.

Några få saker som drar ner betyget på den här boken är att det var sjukt mycket fakta och svårt att hålla alla namn och så i huvudet, särskilt för mig som inte läst direkt mycket på engelska tidigare. I början var det hur mycket fakta som helst och jag blev nästan lite yr i bollen,men efter ett tag vande man sig.
Det som jag för tillfället är mest besviken över(och som även gör att jag faktiskt vill läsa fortsättningen för jag tror inte på att det kan vara på det här sättet) är slutet. Jag har läst att en del varit lite besvikna och förvånade över slutet och det blev jag också. Jag blev faktiskt väldigt besviken.. Om det här inte ordnar upp sig så kommer jag bli ledsen.

Något jag till min förskräckelse precis kom på att jag glömt ta med i recensionen var ju hur sjukt rolig den här boken var. På ett ställe skrattade jag till och med rakt ut och det är inte ofta jag gör det när jag läser.

Bästa med boken: Alla underbara karaktärer som Cassandra på något helt magiskt vis lyckats skapa(Jace är nog min nya manliga favoritkaraktär). Att det hela tiden hände något var också väldigt roligt. Däremot kunde man ibland glömma av vad de egentligen var ute efter, att hitta Clarys mamma och även The Mortal Cup.

Sämsta med boken: Att det i början var väldigt mycket fakta, och slutet. Jag är som sagt enormt besviken över slutet..

Åldersgrupp som boken passar för: 14- Den här boken kan man nog njuta av även om man är lite äldre,dock behövs det ju rätt så bra kunskaper i engelska med tanke på att den ännu bara finns på engelska(den borde väl snart bli översatt eller?)

Såhär kan det se ut i min bok om det finns väldigt många trevliga citat.

Markerar ni fina/roliga citat på något sätt?Mitt sista råd: LÄS DEN!
/Anna(:


Veckans musik

Idag kom jag ihåg det, najsigt!(:


No way out-Rie Sinclair

Den här var med i Vampire Diaries i fredags och jag tycker att den är väldigt fin.

Snart kommer det en recension på City of Bones!

/Anna(:

Day 14 – Favorite book of your favorite writer

Det känns som att jag har svarat på den här frågan tidigare..

Av Richelle Mead blir det än så länge Skuggkysst. Har ju inte läst alla än.


Av Meg Cabot väljer jag nog Saknad-serien men jag vet inte vilken av de böckerna direkt. Fast den femte har jag inte läst än.,


Av Stephenie Meyer väljer jag Ljudet av ditt hjärta


Och Cassandra Clare får inte räknas med den här gången med tanke på att jag inte ens läst ut City of Bones^^

/Anna(:


Day 13 – Your favorite writer

Svårt. För mig känns det inte som att det räcker om man skrivit en bra serie eller bok,men jag vet inte.. Meg Cabot är i alla fall väldigt bra och nästan allt hon har skrivit är suveränt,
sedan måste jag faktiskt säga Richelle Mead, jag måste nog säga Cassandra Clare också,även om jag inte ens avslutat City of Bones. Och sen så säger jag väl Stephenie Meyer också^^
Det är svårt att bara svara en sak på de här frågorna, förresten är jag nog en av de sämsta på att uppdatera den här utmaningen^^

/Anna(:

Sammanfattning februari 2011

Antal lästa böcker: 7
Antal lästa sidor: 1369
Jämförelse med förra månaden: Då läste jag 5 böcker och 935 sidor
Antal svenska böcker: 6st
Antal engelska böcker: 1

Bästa bok: Det här valet var inte alls särskilt svårt.Jag väljer självklart Lögner, fast kanske Hemligheter också..


Sämsta bok: Emily och Sheebas föl. Jag gillar egentligen inte den här serien särskilt mycket men jag har ändå läst varje ny bok som kommit ut,men nu är serien i alla fall slut.

Alla lästa böcker denna månad:
Lögner-Sara Shepard
Sjukhusmysteriet- Martin Widmark
Emily och Sheebas föl- Gull Åkerblom
Hemligheter- Sara Shepard
The Chosen One- Carol Lynch Williams
Skandaler- Sara Shepard
Vad mina vänner inte vet- Sonya Sones
(omläsning)
(Några hundra sidor i City of Bones)

Som ni märker så har jag läst  tre böcker i serien Pretty little liars den här månaden och det är för att de är så sjukt bra, nu väntar jag ivrigt på fyran.

/Anna(:


Veckans musik

Igår kom jag på att jag hade glömt göra Veckans musik i tisdags(ovanligt) men nu ska jag gottgöra er genom att försöka välja någon superbra låt(:


When I'm alone-Lissie

Den här låten är lika bra om inte till och med bättre i liveversion.Den här låten får ni som bonus. Den här låten är nog bäst att man tar med en nypa salt, men vad jag vill få fram är att de på Vakna med the voice lyckas göra väldigt bra rapattacker varje vecka! Roliga är de oftast också^^

/Anna(:

Darkest mercy

Ni har kanske hört talas om Wicked lovely-serien. Jag har läst första boken som heter Mer än ögat ser och jag gillade den verkligen inte men jag vet att det är vissa som gillar den här serien. Nu har i alla fall femte och sista boken släppts och den heter Darkest Mercy.
En sak jag verkligen gillar med de här böckerna däremot är omslagen, de är riktigt vackra!


Än så länge finns nog bara de tre första böckerna översatta till svenska.

/Anna(:


Day 12 – A book you used to love but don’t anymore

Jag kan inte komma på någon. Alla säger ju Twilight, men även om jag inte gillar Twilight exakt lika mycket så tycker jag ändå att de fortfarande är väldigt bra. Kommer jag på någon bok så skriver jag det.

/Anna(:

Citat: City of Bones

Nu var det dags igen;)

"Is this when you start tearing strips off your T-shirt to bind up my wound?" she joked. She hated the sight of blood, especially her own.
"If you wanted me to rip my clothes off, you should have just asked." He dug into his pocket and brought out his stele.
"It would have been a lot less painful."
Remembering the stinging sensation when the stele had touched her wrist, she braced herself, but all she felt as the glowing instrument glided lightly over her injury was a faint warmth.
"There",he said, straightening up. Clary flexed her arm in wonder- though the blood was still there, the wound was gone, as were the pain and stiffness.
"And next time you're planning to injure yourself to get my attention, just remember that a little sweet talk works wonders."
Clary felt her mouth twitch into a smile.
"I'll keep that in mind," she said, and as he turned away, she added, "And thanks."

Jace och Clary, City of Bones av Cassandra Clare.
S 187

/Anna(:

RSS 2.0