Utvärdering av första Miljöutmaningen!

Med risk att låta som en gammal gumma: Oj, oj vad tiden går fort. Har det redan gått en månad sedan jag publicerade den första miljöutmaningen?
Tydligen.
Nu är det dags för en utvärdering(fråga mig inte riktigt hur jag hade tänkt mig upplägget av detta, för jag vet inte).

Så, hur många steg klarade jag, vad var lättast, vad kommer jag fortsätta med och så vidare. Det kommer ni antagligen få svar på i den här utvärderingen. Sedan vill jag ha era svar.

Ni som inte kommer ihåg förra Miljöutmaningen kan klicka HÄR.

Temat var ju som sagt var kläder (eller shopping överhuvudtaget).
 Steg 1 var att ta med sig en tygkasse. Detta har jag verkligen tänkt på den senaste månaden och jag har kommit på hur mycket plastpåsar jag faktiskt använde tidigare. Jag har åtminstone halverat min förbrukning av plastpåsar den senaste månaden. Jag kommer absolut fortsätta att använda tygkassar eftersom det fungerar lika bra enligt mig.Har jag någon gång råkat få en plastpåse så återvinner jag inte den direkt, utan jag använder den några gånger först. När jag var i Göteborg i somras så lyssnade faktiskt inte några i kassorna på att vi inte ville ha en plastkassar, de gav oss ändå. Dålig stil tycker jag!

Senare kanske jag testar på att sy lite egna tygkassar, om jag lyckas kommer de nog synas i bloggen.
Steg 2 var att cykla till stan istället för att ta bilen. Något jag inte har några större problem med. Fast jag åker fortfarande bil ibland när jag lika gärna kunde ha cyklat. Men ingen är perfekt och jag får fortsätta jobba på det( men jag cyklar till skolan varje dag, känn på den.)

Steg 3 var att fråga kassörskan om de hade miljövänliga kläder. Det gjorde jag faktiskt inte en enda gång, och ja,jag skäms för det. Jag testade inte ens, men jag ska försöka någon gång. Och gör jag inte det så ska jag i alla fall mejla. Kanske.

Steg 4 var att tänka efter innan man handlade. Det antar jag att jag gör, kanske till och med lite för mycket ibland. För jag får  väldigt dåligt samvete över att köpa kläder som är gjorda i Bangladesh, men det finns ju inte direkt så mycket annat att få tag i om man nu inte är miljonär, och det är jag inte. Ännu. Så jag antar att jag lyckades. Dessutom så tänkte jag över om jag skulle använda kläderna eller inte.

Steg 5 handlade om att handla på Seconhand. Det har jag inte gjort(om man bara räknar kläder, för jag har köpt mycket böcker på Secondhand fast inte denna månad), men jag har i alla fall varit där och tittat och försökt hitta kläder. Det är ju mycket bättre än om jag inte hade varit där alls. Min syster har dock hittat hur mycket snygga kläder som helst på Secondhand. Ja,jag är lite avundsjuk.

Steg 6 handlade om att man skulle tacka nej till plastpåsar. Undra hur många gånger både jag och resten av min familj sagt Vi behöver ingen plastpåse den här månaden. Väldigt många gånger.


Överlag har det faktiskt gått ganska bra. Det som jag är mest stolt över är att jag har börjat använda tygkassar så himla mycket mer än tidigare. Innan detta så använde jag bara tygkassar ibland, oftast när jag åkte biblioteket. Nu har jag med mig en tygkasse så fort jag ska till stan.

Hur har det gått för er?
Berätta gärna vilka steg ni lyckades med, vilka ni misslyckades med, om ni kommer fortsätta med något och så vidare.
Känn er fria att skriva vad ni vill om Miljöutmaningen som varit(eller om Miljöutmaningarna överhuvudtaget).

Imorgon kommer en ny miljöutmaning. Denna gången handlar det om något som de flesta gör, minst några gånger i veckan.
/Anna(:


Liebster blog award

Tack så himla mycket till Clara som gav mig en Liebster blog award! Du ska bara veta hur glad jag blir när folk tycker om min blogg!:DTACK!

Denna award är till för bloggar som har mindre än 200 besökare och som borde bli uppmärksammade.


Så, vad ska man göra?

1. Tacka personen som gav dig awarden och länka till bloggaren(länk finns där uppe). Tacktacktack:D

2. Välj ut fem personer som du vill ge awarden till.

Det är nu det svåra börjar alltså. Och jag vet att det inte står någonstans att man ska motivera varför man valde dem,men det gör jag ändå.

Emelie-bookworm 
Utan tvivel förtjänar Emelies blogg en award. Den är hur rolig som helst, och dessutom väldigt, väldigt bra.

Gudon och Naima- Crazyinbooks
Trevlig blogg med mycket bra recensioner!

Andréa- Andréa i boklandet
Bra recensioner(många också för den delen) och roliga listor. Dessutom älskar jag hur Andréa skriver.

Pia- Bookrelated
Pias blogg är väldigt bra och det som gör den speciell är att hon gör videos. Jag tycker i alla fall att det är väldigt trevligt att titta på videorecenisoner.

Lisa- Bladvändaren
Mycket recensioner på engelska böcker(vilket jag gillar), plus att man känner igen sig i det Lisa skriver.

Det finns typ tusen andra bloggar som jag läser och älskar(ni skulle se mina feeds), men nu fick man ju bara välja fem(och jag tog inte med Clara eftersom hon gav mig awarden,men jag älskar din blogg också!). Men ni som någonsin fått en kommentar från mig på er blogg(om ni har en bokblogg) kan vara rätt så säkra på att jag läser och älskar eran blogg också!

Berätta för de som fått awarden genom att kommentera på deras bloggar.

3. Klistra in awarden på din blogg.

4. Lita på att dina följare sprider kärleken till andra bloggare.

5. Och det viktigaste: Ha roligt och stötta varandra.

/Anna(:

Veckans musik v.35

Ljuva sovmorgon! I och för sig hade jag hellre slutat tidigt än att ha sovmorgon, men nu fick jag sovmorgon och det är tusen gånger bättre än att gå från 8.00-15.20 som jag skulle gjort utan sovmorgonJag hörde den här på Vakna med the voice live igår för första gången och jag förälskade mig i den direkt. Igår lyssnade jag på den otaliga gånger.

/Anna(:

Gossip Girl- Ni vet att ni älskar mig


Titel: Gossip Girl- Ni vet att ni älskar mig
Författare: Cecily Von Ziegesar
Sidantal: 223
Betyg: 7/10
Serie: Gossip Girl (del 2)
Originaltitel: You know you love me

Nu är det dags att söka till college. Blair är helt säker på att hon ska gå på Yale, något hon tycker att även pojkvännen Nate borde göra. Nate vet inte om han har lust att gå på Yale, han vet inte om han har lust att börja college överhuvudtaget.
Serena umgås fortfarande med Daniel, men han börjar nästan bli besatt av henne och Serena vet inte riktigt hur hon ska hantera det.
Blair, Vanessa och Serena har dessutom ställt upp i en filmtävling, alla vill förstås vinna. Men vem blir vinnaren?

Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva boken, det är svårt.
Den här boken är ungefär likadan som den första. Man är fortfarande nyfiken på vem den som skriver på Gossip Girl är, fast det är ändå inte riktigt på det stadiet som Pretty Little Liars är, där man hela tiden går runt och misstänker alla.

Daniel gillade jag i förra boken, det gjorde jag inte riktigt i den här. Han var alldeles för gnällig och töntig enligt mig. Jag gillar fortfarande inte Blair, men lite bättre tycker jag i alla fall om henne. Är det någon mer än jag som tycker att Hanna Marin från Pretty Little Liars är lik Blair? Serena gillar jag också fortfarande, för hon är inte helt knäppt och bortskämd bara för att hon är rik.
Jenny och Vanessa gillade jag i första boken för att de var normala, det gör jag inte direkt längre. Det enda Jenny tänker på är att bli populär och det enda Vanessa tänker på är att bli ihop med Daniel och vinna filmtävlingen.

Något jag verkligen inte gillade var tjatet om cigaretter, alkohol och droger hela tiden. Varje karaktär rökte väl minst två cigaretter på varje sida. Deras lungor kommer ju vara helt förstörda innan de ens fyllt tjugo om de fortsätter i den här takten.
 
Annars är detta en väldigt lättsam bok där man inte behöver lägga ner mycket tankekraft. Skönt som avkoppling mellan två tjocka böcker!

Bästa med boken: Att den är full med intriger och att den är lättsam.
Sämsta med boken: Allt tjat om cigaretter, droger och alkohol.
Åldersgrupp boken passar för: Tonåringar (jag funderar på att ta bort denna del av recensionen eftersom det är så svårt att sätta en gräns för hur gammal man ska vara när man läser en bok..)

/Anna(:

100 moderna ungdomstitlar- Har jag läst dem?

Boktycke gjorde en lista(eller jag fattade för att hon gjorde den i alla fall) över de 100 populäraste ungdomstitlarna och nu ska jag se hur många jag läst av dem.
Fy vad skönt med helg förresten,jag är helt slut!


Fet stil- Har läst (ibland har jag inte läst hela serien och då är bara de böckerna jag läst i fetstil)
Vanlig stil- Har inte läst

100 moderna ungdomstitlar - har du läst dom? (tyvärr får jag inte bort detta>< Men det blir i alla fall en länkning till Reading this world som också gjort listan)

 1. Alex Finn – Beastly
 2. Alice Sebold – The Lovely Bones
 3. Ally Carter – Callagher Girls (1, 2, 3, 4)
 4. Ally Condie – Matched
 5. Alyson Noel – The Immortals  (1, 2, 3, 4, 5, 6)
 6. Anastasia Hopcus – Shadow Hills
 7. Angie Sage – Septimus Heap (1, 2, 3, 4, 5, 6)
 8. Ann Brashares – The Sisterhood of the Traveling Pants (1, 2, 3, 4)
 9. Anna Godbersen – Luxe (1, 2, 3, 4)
 10. Anthony Horowitz – Alex Rider (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9)
 11. Aprilynne Pike – Wings (1, 2, 3)
 12. Becca Fitzpatrick – Hush, Hush (1, 2)
 13. Brandon Mull – Fablehaven (1, 2, 3, 4, 5)
 14. Brian Selznick – The Invention of Hugo Cabret
 15. Cassandra Clare – The Mortal Instruments (1, 2, 3, 4)
 16. Carrie Jones – Need (1, 2, 3)
 17. Carrie Ryan – The Forest of Hands and Teeth (1, 2, 3, 4)
 18. Christopher Paolini  - Inheritance (1, 2, 3, 4)
 19. Cinda Williams Chima – The Heir Chronicles (1, 2, 3)
 20. Colleen Houck – Tigers Saga (1, 2)
 21. Cornelia Funke – Inkheart (1, 2, 3)
 22. Ellen Hopkins – Impulse
 23. Eoin Colfer – Artemis Fowl (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7)
 24. Faraaz Kazi – Truly, Madly, Deeply
 25. Frank Beddor – The Looking Glass Wars (1, 2, 3)
 26. Gabrielle Zevin – Elsewhere
 27. Gail Carson Levine – Fairest
 28. Holly Black – Tithe (1, 2, 3)
 29. J.K. Rowling – Harry Potter (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7)
 30. James Dashner – The Maze Runner (1, 2)
 31. James Patterson – Maximum Ride (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7)
 32. Jay Asher – Thirteen Reasons Why
 33. Jeanne DuPrau – Books of Ember (1, 2, 3, 4)
 34. Jeff Kinney – Diary of a Wimpy Kid (1, 2, 3, 4, 5, 6)
 35. John Boyne – The Boy in the Striped Pajamas
 36. John Green – An Abundance of Katherines
 37. John Green – Looking for Alaska
 38. John Green – Papper Towns
 39. Jonathan Stroud – Bartimaeus (1, 2, 3, 4)
 40. Kami Garcia & Margaret Stohl – Caster Chronicles (1, 2)
 41. Kelley Armstrong – Darkest Powers (1, 2, 3)
 42. Kristin Cashore – The Seven Kingdoms (1, 2)
 43. Lauren Kate – Fallen (1, 2, 3)
 44. Lemony Snicket -  Series of Unfortunate Events (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13)
 45. Libba Bray – Gemma Doyle (1, 2, 3)
 46. Lisa McMann – Dream Catcher (1, 2, 3)
 47. Louise Rennison – Confessions of Georgia Nicolson (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10)
 48. M.T. Anderson – Feed
 49. Maggie Stiefvater – The Wolves of Mercy Falls (1, 2, 3)
 50. Margaret Peterson Haddix – Shadow Children (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7)
 51. Maria V. Snyder – Study (1, 2, 3)
 52. Markus Zusak  - The Book Thief
 53. Markus Zusak – I am the Messenger
 54. Mark Haddon – The Curious Incident of the Dog in the Night-time
 55. Mary Ting – Crossroads
 56. Maureen Johnson – Little Blue Envelope (1, 2)
 57. Meg Cabot – All-American Girl (1, 2)
 58. Meg Cabot – The Mediator (1, 2, 3, 4, 5, 6)
 59. Meg Cabot – The Princess Diaries (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10)
 60. Meg Rosoff – How I live now
 61. Megan McCafferty – Jessica Darling (1, 2, 3, 4, 5)
 62. Megan Whalen Turner – The Queen’s Thief (1, 2, 3, 4)
 63. Melina Marchetta – On the Jellicoe Road
 64. Melissa de la Cruz – Blue Bloods (1, 2, 3, 4, 5)
 65. Melissa Marr – Wicked Lovely (1, 2, 3, 4, 5)
 66. Michael Grant – Gone  (1, 2, 3, 4)
 67. Nancy Farmer – The House of the Scorpion
 68. Neal Shusterman – Unwind
 69. Neil Gaiman – Coraline
 70. Neil Gaiman – Stardust
 71. Neil Gaiman – The Graveyard Book
 72. P.C. Cast & Kristin Cast – House of Night (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 )
 73. Philip Pullman – His Dark Materials (1, 2, 3)
 74. Rachel Caine – The Morganville Vampires (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10)
 75. Rachel Cohn & David Levithan – Nick & Norah’s Infinite Playlist
 76. Richelle Mead – Vampire Academy (1, 2, 3, 4, 5, 6)
 77. Rick Riordan – Percy Jackson and the Olympians (1, 2, 3, 4, 5)
 78. Rom LcO’Feer – Somewhere carnal over 40 winks
 79. S.L. Naeole – Grace (1, 2, 3, 4)
 80. Sabrina Bryan & Julia DeVillers – Princess of Gossip
 81. Sarah Dessen – Along for the Ride
 82. Sarah Dessen – Lock and Key
 83. Sarah Dessen – The Truth about Forever
 84. Sara Shepard – Pretty Little Liars (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9)
 85. Scott Westerfeld  - Leviathan (1, 2)
 86. Scott Westerfeld  - Uglies (1, 2, 3)
 87. Shannon Hale – Books of a Thousand Days
 88. Shannon Hale – Princess Academy
 89. Shannon Hale – The Books of Bayern (1, 2, 3, 4)
 90. Sherman Alexie & Ellen Forney – The Absolutely True Diary of a Part-Time Indian
 91. Simone Elkeles – Perfect Chemistry (1, 2, 3)
 92. Stephanie Meyer – The Host
 93. Stephanie Meyer – Twilight Saga (1, 2, 3, 4)
 94. Sue Monk Kidd – The Secret Life of Bees
 95. Susan Beth Pfeffer – Last Survivors (1, 2, 3)
 96. Suzanne Collins – Hunger Games (1, 2, 3)
 97. Suzanne Collins – Underland Chronicles (1, 2, 3, 4, 5)
 98. Terry Pratchett – Tiffany Aching (1, 2, 3, 4)
 99. Tonya Hurley – Ghost Girl (1, 2, 3)
 100. Wendelin Van Draanen – Flipped

Gör listan ni också! Jag hade inte läst särskilt många. Fast denna listan hade ju mycket böcker som bara finns på engelska och jag har ju inte läst på engelska så länge.

/Anna(:


Myrddin


Titel: Myrddin
Författare: Claes Reimerthi
Sidantal: 598
Betyg 8/10
Originalspråk: Svenska

Året är 1940 och Andra Världskriget är i full gång(ska man vara petig så har inte själva världskriget börjat än men strunt i det). England fruktar en invasion av Tyskland och detta gör att Arthurs mamma tycker att Arthur ska flytta från London ett tag. Han får flytta ut till morbror Danny som bor i Ravenscar. Danny jobbar som vaktmästare på en internatskola och bor alltså där. Eftersom det fortfarande är sommarlov så blir Arthur det enda barnet på skolan.
I Ravenscar finns ett mystiskt torn som heter Cair Myrddin. Arthur dras genast till tornet på grund av dess mystik. Det sägs att det spökar där och många personer har försvunnit uppe vid tornet under åren.
Arthur träffar även Ben som blir han bästa vän i Ravenscar.
Ben och Arthur får ett uppdrag: De ska rädda England.

Boken handlar om mycket mer,men skulle jag beskriva hela handligen skulle jag få sitta här i flera dagar och skriva.
Det som är roligt med att recensera den här boken är att jag inte läst någon recension på någon annan blogg om den här boken,men också för att jag har så mycket tankar om boken.

Till att börja med så är det mycket i den här boken som inte är perfekt, som hade kunnat gjorts på ett annat sätt. Det fanns även saker som inte ens kändes som att de stämde riktigt. Jag ska inte gå in på några detaljer,men ibland fick jag känslan av att det var något som inte riktigt stämde i handlingen. Här kommer ett exempel: Arthur har varit borta från sin mamma, som dessutom är i London där det bombas som värst, i mer än en vecka, hittills har man inte fått veta att han oroar sig för sin mamma alls. Senare i boken tas det dock upp flera gånger att han har haft för fullt upp för att hinna tänka på sin mamma. Vilket jag nästan godtar då.

Trots att det var en hel del som jag störde mig på så tyckte jag väldigt mycket om den här boken. Själva idén som boken är uppbyggd kring är väldigt originell och jag gillade den så himla mycket.
Som man räknar ut ganska snabbt så handlar den här boken mycket om legenderna kring Kung Arthur och Merlin. En legend som jag gillar väldigt mycket. Jag har aldrig tidigare läst en bok som handlat om legenden om Arthur och Merlin så jag har inget att jämföra med,men jag är ganska säker på att detta är en ganska ny idé eftersom det inte ens utspelar sig under tiden som det sägs att Kung Arthur levde.

Tyvärr blev det lite för mycket historialektion ibland när man läste om hur kriget utvecklade sig. Det gillade jag inte, för en del svåra ord användes och det gjorde att man inte riktigt förstod. Det kändes liksom som att jag gick till biblioteket och lånade den tjockaste boken de hade om Andra världskriget som var skriven på svårt vuxenspråk. Och eftersom jag trodde att den här boken riktade sig åt yngre läsare så blev jag lite besviken.
Dessutom hade boken överlag svåra ord, i alla fall i början,men senare i boken blev det bättre.

Det händer väldigt mycket i boken hela tiden. Den har allt från spöken till trollkarlar,men samtidigt får jag känslan av att detta skulle kunna hända vem som helst. Både Arthur och Ben är karaktärer som jag verkligen gillar, dels för att de är precis som vanliga människor. De begår misstag som vem som helst skulle kunna begå. De är också riktigt nyfikna vilket nästan alltid leder dem i trubbel.

Man läser från flera olika personers perspektiv. Både bra och dåligt tycker jag. Jag föredrog att läsa Arthurs perspektiv för de var mest lättförstådda och spännande.
Slutet gillade jag inte direkt, det kändes förhastat och allt tog slut så himla fort.


Ändå kan jag inte ogilla den här boken. Hade det varit vilken annan bok som helst så hade jag nog inte blivit klok på den,men jag kan inte känna så om den här. Jag känner bara hur mycket jag tycker om den. Jag antar att själva handlingen i den här boken har med det att göra,men även atmosfären och karaktärerna i den här boken bidrar till att jag gillar den.

Jag skulle absolut rekommendera den här boken till alla som läser min blogg(eller läser överhuvudtaget). Det tog mig nästan en månad att läsa ut den,men det hade inget att göra med att den var tråkig. Den var inte ens svår att komma in i.
Skulle jag försöka sätta den här boken i någon genre så skulle det vara gammaldags äventyr för det är precis så boken känns som.
Ett trevligt avbrott från alla böcker som är så lika varandra.

Bästa med boken: För första gången på länge har jag svårt att bestämma mig. Själva handlingen tycker jag jättemycket om.
Sämsta med boken: De där små felen och sakerna som utelämnades.
Åldersgrupp boken passar för: Det är svårt att sätta åldersgräns eftersom jag hade lite problem med svåra ord,men samtidigt passar den för yngre barn också. Har man ett någorlunda bra ordförråd så kan man nog vara i vilken ålder som helst.

Även om ni inte har sett den på några andra bloggar så tycker jag att ni ska läsa den!

Är ni intresserade av att läsa de första kapitlen kan ni alltid besöka hemsidan som finns.
/Anna(:

Nya böcker igen:O

Jag antar att titeln säger allt. Men jag kan försvara mig med att boken jag fick idag var från bokcirkeln. Sedan fick jag en DVD-box också. När jag kollade i brevlådan idag så förväntade jag mig faktiskt två paket . Både DVD-boxen och min bok. Dock var det enda som fanns min DVD-box(och lite annan skit som bara mina föräldrar bryr sig om. Alltså räkningar.). Men jag var skitglad ändå,såklart!
Plus att jag är glad att jag fick grejerna idag. En perfekt belöning för att jag klarade första dagen på gymnasiet.

Boken vi ska läsa i bokcirkeln är Fyra dagar,fyra nätter av Morgan Matson. Jag har höga förväntningar på den och jag hoppas verkligen att den är bra.I bakgrunden kan ni se min mögliga krasse som är slängd nu.


Och här är min underbara,underbara DVD-box. Gissa vad jag ska göra ikväll^^.


Visst var jag väl kanske en smula besviken på att min bok inte kom idag. Men när pappa kom hem så kom han upp med ett paket till mig och frågade varför jag inte hade tagit in det. Ja, varför hade jag inte tagit in det? Antingen hade paketet hamnat i fel brevlåda(det händer ofta) eller så kanske brevbäraren glömde att lämna det första gången(det händer nog inte så ofta). Jag är i alla fall rätt säker på att jag inte missade det när jag hämtade posten.

Paketet innehöll såklart:

Yttersta offret- Richelle Mead

Jag säger som Kalle Moraeus: UNDERBAAART!

Några saker som jag inte tycker om med boken kommer här:

Bokryggen är svart och all text silvrig. Något jag inte gillar.Baksidan är vit. Något jag faktiskt gillar. Varför hade de inte så på alla böcker? De kan ju inte bara ha det på den sista ju.

Och nu kör vi lite Finn ett fel:

Den som kan hitta felet får en guldstjärna!

Nu måste jag läsa ut min bok så att jag kan sätta (hugg)tänderna i den här!:D

/Anna(:


Veckans musik v.34


Hold on,hold on- Neko Case

Jag gillar Neko Case, hon är lite annorlunda. Faktiskt så gjorde jag och några i min klass en cover på en av hennes sånger när vi skulle göra ett arbete på musiken i skolan. Men det tycker jag inte att vi ska tala om här.. Host,host.

Och som ni märker så överlevde jag min första skoldag på gymnasiet! Imorgon kör vi igång på riktigt genom att börja följa schemat direkt. Ehm ja, helst hade jag velat lära mig att hitta i sisådär två månader först,men det är väl lika bra att jag gör som de säger antar jag.

/Anna(:

Dagens fråga

Imorgon börjar skolan för mig. Jag börjar gymnasiet.. Fy fan säger jag bara. Inte sugen på det överhuvudtaget. Jag vill helst inte  tänka på skolan alls, men jag antar att jag är så illa tvungen. Sommarlovet är slut och nu är det som längst tid kvar tills nästa sommarlov. Imorgon kommer det vara en dag mindre kvar till nästa sommarlov. Fast förhoppningsvis kommer jag väl ha lite skoj under min tid på gymnasiet också. Förhoppningsvis alltså.

Någon sammanfattning av sommaren kanske jag gör. Läsningen den här sommaren har varit så dålig att den knappt är värd att nämnas,än mindre skriva ett helt inlägg om..


Så för att lätta upp stämningen tänkte jag köra en Dagens fråga. Eftersom jag har beställt böcker från kors och tvärs den senaste tiden så tänkte jag fråga er något som hade med bokhandlar på internet att göra.

På vilken sida på internet handlar ni helst böcker?

Jag handlar helst på Adlibris faktiskt. Jag vet inte riktigt varför. Kanske kan det ha något att göra med att jag inte haft några särskilda problem med Adlibris, som förstörda böcker och liknande saker. Kanske kan det också vara för att de har miljöfrakt (A). I och för sig har Bokus också det nu,men ändå. En dålig sak med Adlibris är dock att man oftast inte kan förhandsboka böcker. Då brukar jag oftast beställa på Bokus istället, om det är en bok jag vill boka innan den släpps.
Förresten, det var sjukt länge sedan ni fick en recension av mig. Men snart kommer en,förhoppningsvis.

/Anna(:

Nya omslag till Astrid Lindgrens böcker

Jag vill bara göra lite "reklam" för de nya omslagen till pocketversionerna av några av Astrid Lindgrens böcker. Jag gillar dem skarpt och jag gillar även att de har gjort omslagen moderna så att man faktiskt blir sugen på att läsa dem.


Håller ni inte med om att dessa böcker ser nyutgivna och framförallt snygga ut? Något som faktiskt är viktigt för även om man inte vill erkänna det så dömer man väldigt mycket efter utseendet. Eller jag vet att jag gör det i alla fall.
Skulle jag se dessa omslag på bokhyllorna i bokhandeln utan att veta vad det var för bok så skulle jag definitivt plocka upp den och läsa baksidan!

Så vad tycker ni? Tycker ni att de borde behållt de gamla omslagen?

/Anna(:

Uppmuntring en regnig dag(a.k.a bokpaket!)

Idag kunde jag äntligen hämta ut mitt bokpaket. Tjoho, tycker jag! Och det vet jag att ni också tycker för då får ni se trevliga bilder på mina böcker(host,host).

Som ni ser är detta paket lite större än det förra. Och ser ni inte det så är det bara att jämföra. Här kommer en bild på det lilla paketet:
 Som ni ser,väldigt litet.

Anledningen till att paketet var större var självklart för att det innehöll fler böcker än det första. Fem böcker faktiskt. Fast boken jag fick i onsdags kommer även vara med i högen. Tyvärr var kanske inte böckerna riktigt i så bra skick som jag hade hoppats på. Men de var ändå i rätt bra skick. Absolut inget som jag måste skicka tillbaka,men är man petnoga med sina böcker som jag så smärtar det lite. Även om det knappt syns.


The Lying game- Sara Shepard
Last Sacrifice- Richelle Mead
Beautiful Creatures- Kami Garcia & Margaret Stohl
Angel- L.A Weatherly
Born at midnight- C.C Hunter
Isle of swords- Wayne Thomas BatsonKolla förresten hur himla coola sidorna ser ut i Isle of swords:


Helt gråa och jättenice! I början av boken är det även ett litet lexikon över båtord, en bild på en båt med de olika delarna på båten utskrivet och namn på de viktigaste karaktärerna. Jag älskar pirater men har inte läst så många bra piratböcker(förutom Vampyrater)så jag hoppas att denna är bra.

Den boken jag ser mest fram emot att läsa är faktiskt The lying game av Sara Shepard. Eftersom jag älskar Pretty Little Liars så hoppas jag att denna serie ska vara lika bra.

Har ni läst någon utav dessa böcker och vad tyckte ni i så fall?

/Anna(:


Wishlistan(1)

Om jag fick välja en endaste bok just nu som jag skulle få helt gratis så är jag helt säker på vilken jag skulle välja.
Jag skulle välja Miss Peregrine's home for Peculiar children av Ransom Riggs.
Den verkar liksom helt fantastisk och samtidigt lite sådär läskig så att man måste titta en extra gång under sängen innan man går och lägger sig. Dessutom tycker jag att det är coolt att han har blandat in sin andra hobby i boken. Han samlar nämligen på gamla fotografier, därför är boken fylld av läskiga bilder från förr i tiden. Några är förstås redigerade.

A mysterious island. An abandoned orphanage. And a strange collection of very curious photographs. It all waits to be discovered in "Miss Peregrine's Home for Peculiar Children", an unforgettable novel that mixes fiction and photography in a thrilling reading experience. As our story opens, a horrific family tragedy sets sixteen-year-old Jacob journeying to a remote island off the coast of Wales, where he discovers the crumbling ruins of Miss Peregrine's Home for Peculiar Children. As Jacob explores its abandoned bedrooms and hallways, it becomes clear that the children who once lived here - one of whom was his own grandfather - were more than just peculiar. They may have been dangerous. They may have been quarantined on a desolate island for good reason. And somehow - impossible though it seems - they may still be alive. A spine-tingling fantasy illustrated with haunting vintage photography, "Miss Peregrine's Home for Peculiar Children" will delight adults, teens, and anyone who relishes an adventure in the shadows.

Om jag inte nyligen hade beställt böcker så hade jag nog köpt den direkt. Jag känner faktiskt för att göra det ändå..^^
Titta på boktrailern också!


Om någon sedan bestämde att jag självklart fick välja en bok på svenska också så hade jag utan tvivel valt Frestelser av Sara Shepard. Jag hade kunnat välja Yttersta offret också,men eftersom jag redan beställt den så räknas den inte.

Förresten,jag var i SF-bokhandeln idag när jag var i Göteborg och fy säger jag bara. Jag trodde att bokryggen på Yttersta offret skulle vara lila eftersom framsidan är lila. MEN DEN VAR SVART! Jag har fortfarande inte kommit över detta och jag känner mig djupt deprimerad över detta faktum att bokryggen ÄR SVART.

Men ja, hade jag fått välja en bok till hade jag valt Frestelser. Femte delen i Pretty Little Liars. 
SPOILERVARNING!
Alison är död och hennes mördare sitter inlåst. Så för de forna vännerna börjar livet återvända till det normala igen. Det är i alla fall vad alla hoppas på. Men var och en har de redan trasslat in sig i härvor av lögner, och de faller alla lätt för frestelser.
När sedan Alisons misstänkte mördare oväntat släpps fri, börjar återigen signaturen "A" att höra av sig. Och blickarna riktas mot de fyra väninnorna. Är de så oskyldiga som de ser ut?

Vilka två böcker hade ni valt om ni fick välja två stycken?

PS:
Självklart kom mitt paket med böcker till posten idag. Kunde jag hämta det? Nej, FÖR JAG VAR INTE HEMMA!
/Anna(:

När man blir besviken och glad på samma gång..

Som ni inte vet men som jag vet så har jag väntat på mitt paket från CDON i nästan två veckor och jag är otålig nu. Jag kan gå i flera månader och bara fundera över om jag ska köpa en bok,men när jag väl beställt den vill jag helst ha den direkt. Direkt som i att den landar i min hand bara jag tänker namnet på boken(det vore underbart, speciellt om man slapp betala). Så funkar det tyvärr inte.

Tillbaka till den hårda sanningen.
Jag har väntat på mitt paket jättelänge och jag hoppades som tusan på att det skulle komma idag. När jag hämtade posten så hade jag inte några stora förväntningar på att det skulle komma idag, för det borde vara större än postlådan. När jag hämtade posten såg jag att det låg ett paket i brevlådan! Jag blev helt lyrisk, men jag tyckte att paketet var lite litet för att rymma sex böcker.
Som ni ser så är det ju inte direkt det största paketet mänskligheten skådat..

Jag hade rätt. Paketet innehöll bara en ynka liten bok. Jag är hundra procent säker på att CDON bara gjorde så för att jävlas. Liksom: Vi vet att du har väntat i nästan två veckor, vi vet att du vill ha ditt paket men vi gillar inte dig så vi tänker bara skicka en bok i taket tills du blir helt galen(vilket jag redan var sedan tidigare. Lite onödigt tycker jag alltså).
Men som man säger "Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge".

Hade tänkt att det skulle vara lite hemligt först vilken bok jag fick,men först nu ser jag att man ser både titeln och namnet på författaren.

Angel- L.A Weaterly (Även om det inte verkar så så är jag faktiskt glad att jag fick Angel. Eller fick och fick.. )
Förresten tycker jag att tjejen på omslaget är lik hon som spelar Jenna i Vampire Diaries.

/Anna(:


Fortsättningen på Twilight: The Graphic Novel

Den 11 oktober släpps fortsättningen på Twilight: The Graphic Novel.Kommer ni ihåg att den första delen bara innehöll första halvan av historien. Nu kommer fortsättningen. Dock är den på engelska. Jag vet inte riktigt när den kommer på svenska,men eftersom det är Twilight vi pratar om så borde det inte dröja alldeles för länge.

Jag läste första delen och jag gillade bilderna. De var väldigt fina. I och för sig föredrar jag att läsa riktiga böcker så att jag kan skapa mig en egen bild men eftersom originalbilden jag hade i huvudet första gången jag läste boken redan hade blivit utsuddad av filmversionen så spelade det ingen roll att jag läste den här boken.
Twilight: The Graphic Novel: v. 1 (inbunden)Twilight: The Graphic Novel (inbunden)

Den bilden på Edward är den andra volymen. Jag älskar verkligen att omslagen matchar och blir en hel bild när man lägger ihop dem. Dock ser det en smula töntigt ut när man bara har första boken och hon bara ligger där med sin hand utsträckt utan någon som helst anledning.

Vampire Academy: A Graphic Novel (häftad)
En annan bok som snart kommer ut i serieform är ju Vampire Academy. Den släpps den 23 augusti så är du väldigt sugen på en bok i serieform och inte kan vänta på Twilight så kan du ju alltid köpa Vampire Academy. Jag är inte riktigt säker på om den här boken bara innehåller första boken, Vampire Academy, eller om den innehåller fler böcker i serien.


Så ja, vad tycker ni?

/Anna(:


Veckans musik v.33


Set fire to the rain- Adele

Jag tycker verkligen om Adele. Hon har en väldigt speciell röst och hennes låtar är väldigt bra. Tidigare har jag bara lyssnat på Rolling in the deep och Someone like you men när jag hörde Set fire to the rain första gången så älskade jag den!(:

Jag hade trott att jag skulle få mitt bokpaket igår, vilket jag tydligen inte fick. Då trodde jag att jag skulle få det idag,men det verkar faktiskt inte som att det kommer ske.. Har jag tur kanske jag får hem Yttersta offret idag, men jag tvivlar på det..

/Anna(:

Larklight-mamma recenserar


Titel: Larklight
Författare: Philip Reeves
Sidantal: 414
Betyg: 7/10
Originalspråk: Engelska
Originaltitel: Larklight

Innan mammas recension börjar så känner jag bara att jag vill presentera mamma lite eller vad man ska säga. Mamma läser nästan bara ungdomsböcker, något som jag älskar eftersom jag älskar att låna böcker åt henne, och oftast är det då fantasy som gäller. Det händer nästan aldrig att jag läser böcker som mamma läst, även fast hon tycker att de är bra. Kanske borde jag börja göra det för hon verkar läsa mycket fler bra böcker än vad jag gör. Men nu ska jag sluta skriva. Nu är det mammas recension som tar över istället. Och förresten, tack mamma för att du ville ställa upp och skriva en recension!


Jag har läst boken som Philip Reeves skrivit. Han skrev även de Vandrande städerna som är en serie som var jättebra. Denna bok är också jättebra. Man kan inte sluta läsa den,det händer saker hela tiden.

Larklight handlar om Arthur(Art) Mumby och hans syster Myrtle som bor i ett lite konstigt hus som färdas i rymden. En dag skall en mystisk besökare komma och då börjar bekymren. Besökaren kidnappar barnens far och de måste fly. De träffar på kapten Jack Havock och hans besättning bestående av utomjordingar och de får vara med om mycket spännande äventyr. De måste rädda pappan och hela världsalltet.


Boken är bra och medryckande, man har svårt att sluta läsa för man vill se vad som händer. Det finns 2 böcker till i serien, Starcross som finns översatt till svenska och Mothstorm som jag inte hittat på svenska trots att den kom ut 2008. Jag hoppas den kommer snart.

Starcross (del 2. Liten spoilervarning om man inte läst Larklight)

Boken är ett nytt äventyr med Art och Myrtle. Efter förra äventyret behöver Larklight en grundlig renovering. Det är hantverkare och oljud överallt då får Familjen Mumby ett brev med en inbjudan att åka till hotellet Starcross, som ligger på en asteroid. Där händer underliga saker. Hotellet flyttar sig i tiden. Och konstiga figurer som säger moob spelar en stor roll i detta äventyr.

 Denna bok är lika bra som den första, man vill inte släppa den. Philip Reeve skriver på ett fantastiskt bra sätt och det är alltigenom Fantasy.

/Anna(: och Susanne förstås^^

Ps. (från Anna) Boken är sprängfylld av roliga och fina bilder!
Domino


Är det bara jag som tycker att den här videon är supercool? I och för sig får jag lite ont i magen av att tänka på de stackars böckerna som trillar ner från hyllor och allt,men bortser man från detta så är den grym!

Förresten är jag ledsen över att bloggen är lite... trist just nu. Jag har fortfarande en liten lässvacka och jag håller på med en bok som har ca 600 sidor. Så ni kan nog vänta er en recension av min mamma inom de närmsta dagarna(och ni kan vara lugna, det kommer vara på en ungdomsbok).

/Anna(:

Trolldomens tre skrifter: Smaragdernas bok

De tre syskonen Kate, Michael och Emma lämnades på barnhem av sina föräldrar som mycket små. Hela sitt liv har de undrat vad som fick föräldrarna att lämna dem. När de sparkas ut från sitt senaste barnhem och skickas till den mystiska staden Cambridge Falls, får de svaret. Syskonen är sedan urminnes tider utvalda och speciella, och föräldrarna lämnade bort dem för att skydda dem mot en elak trollkarl.

I ett gömt rum i den mystiske dr Pyms hus hittar syskonen en egendomlig bok med blanka sidor. Med hjälp av boken kan man resa genom tid och rum - och här tar en hisnande resa sin början. Barnen möter en ond häxa som har fångat barnen i Cambridge Falls, de möter dvärgar, vargar och magiska monster. Kampen mot häxan blir ett sagoäventyr i klassisk tappning, men samtidigt mörkt, känsloladdat och otroligt rappt berättat.


Den här boken kommer ut den 14 september. Jag är verkligen,verkligen sugen på att läsa den här!
Jag är så himla sugen på att läsa något spännande och äventyriskt(ehm ja, något bättre ord kunde jag inte komma på) och den här boken verkar innehålla det.
Den här boken står på 9-12-åringar på Adlibris, men passar förhoppningsvis även äldre läsare.

Är detta något som ni skulle vilja läsa?

/Anna(:

 


Veckans musik v.32


Edge of glory- Lady Gaga

Jag har varit galen i den här låten ända sedan den kom ut, anledningen till att jag inte har haft den som Veckans musik förrän nu är oklar. Väldigt oklar.. Men här har ni den i varje fall! I och för sig är jag ganska säker på att de flesta inte lyckats undgå denna sång,men man kan ju alltid lyssna en gång till.
Meningen med Veckans musik var väl kanske att jag skulle försöka presentera lite låtar som ni möjligtvis inte hört tidigare. Så jag antar att jag lika gärna kan lägga in en till låt. Förhoppningsvis har inte alla hört den här tidigare:


Family tree- Belle & Sebastian

Den här sången är också så himla bra. Den är väldigt mysig och lugn och man känner sig lite gladare när man lyssnar på den!

/Anna(:

Ny bok

När jag var i Göteborg för några veckor sedan så köpte jag en ny bok(som jag glömt berätta om). En bok jag har letat efter så himla länge och som jag äntligen hittade. Ni förstår nog att jag blev väldigt glad när jag såg att den fanns. Jag plockade upp den direkt utan att tveka och köpte den. Något som inte är helt vanligt för att vara mig.

Vampire Academy-Richelle Mead

Nu tänker ni säkert: Vampire Academy, den kan man väl få tag på var som helst eller? Den kvinnan är ju allt bra knäpp. Ja,jag vet att man kan hitta den var som helst,men det är just det här omslaget som jag verkligen vill ha.
Jag vet att de flesta inte gillar det här omslaget,något som jag inte alls kan förstå eftersom jag är fullständigt förälskad i dessa omslag på något underligt sätt^^.

Vet ni förresten att den där bloddroppen däruppe står ut så att man kan känna den eller hur man ska säga. ASFRÄCKT (här går vi till överdrift...)

Vilket omslag föredrar ni? Det vanliga med ansiktet, eller det här röda?

/Anna(:

Dagens (kvällens) fråga

Eftersom jag inte läst så mycket på senare tid så tänkte jag ställa en dagens fråga. Förlåt för att jag inte uppdaterat sedan i förrgår..

Vad är det bästa ni läst på sommarlovet hittills?

Tipsa mig gärna om bra böcker!:D

/Anna(:

Sammanfattning av juli 2011

Antal lästa böcker: 7
Antal lästa sidor: 1540
Jämförelse med juni: Den här månaden läste jag 7 böcker och 1540 sidor. Förra månaden läste jag 8 böcker och 2064 sidor. När jag tänker tillbaka på juli som läsmånad så vill jag helst bara spy. Jag brukar läsa jättemycket på sommaren, vilket jag inte gjort den här sommaren och jag är så besviken. Dessutom läste jag typ inget bra i juli heller.. När tusan ska jag få läsa min 10-poängsbok?
Förra året läste jag liksom 35 böcker under hela sommarlovet, det här året har jag bara läst 11 böcker hittills..
Dessutom har jag haft en enorm lässvacka i juli, och den är kvar än><.

Antal svenska böcker: 6
Antal engelska böcker: 1 (Äntligen läste jag en engelsk bok igen!)

Bästa bok: Jag kan inte riktigt bestämma mig eftersom jag inte direkt läst något bra den här månaden. Det står i alla fall mellan Gossip Girl och Syskonen Baudelaires olycksaliga liv: En olustig början. Det blir nog En olustig början.


Sämsta bok:
Det här var ett minst lika svårt val med tanke på att jag bara läst böcker som varit okej hela månaden. Det får nog bli Night on Terror Island. Nu när man äntligen läser något på engelska så är det inte bra..


Alla lästa böcker i juli:
Fifteen love- Peter Barlach 253 sidor
Night on Terror Island- Philip Caveney 213 sidor
Den vilda jakten på dårpippin- Måns Gahrton, Johan Unenge 150 sidor
Gossip Girl- Cecily Von Ziegesar 192 sidor
Syskonen Baudelaires olycksaliga liv: En olustig början- Lemony Snicket 170 sidor
Miljöspanarnas bästa 118 sidor
Mitt perfekta liv- Sarah Dessen 444 sidor


Hur var eran julimånad? Jag hoppas att den inte var lika kass som min(och då talar jag bara om läsningen alltså).

/Anna(:

3 för 159

På CDON är det just nu 3 engelska pocket för 159kr! Ganska bra deal tycker jag! Check it out!

/Anna(:

Mitt perfekta liv


Titel: Mitt perfekta liv
Författare: Sarah Dessen
Sidantal: 444
Betyg: 6/10
Originalspråk: Engelska
Originaltitel: The truth about forever

Macy kommer få en lång sommar. Hennes pojkvän är på läger och hon ska ta över hans jobb på biblioteket, samtidigt som hon förbereder sina studier inför hösten. Under den här tiden fortsätter hon även handskas med sin fars död.
Men av en slump lyckas Macy få jobb på cateringfirman Wish. Där träffar hon Kristy och Wes som genast blir hennes nya vänner.
Macy förändras under tiden som hon jobbar på Wish, något som hennes kontrollfreak till mamma inte gillar.

Jag är väldigt besviken på den här boken. Innan jag började läsa hade jag väldigt höga förväntningar. Alla älskar ju den, då kan den väl ändå inte vara dålig?
Jo,jag tyckte att den var rätt dålig. De första 140 sidorna var så sega att jag faktiskt la ner boken och läste några andra böcker innan jag plockade upp den igen (anledningen till att jag plockade upp den igen var för att det måste finnas något bra med den här boken med tanke på hur många som gillar den.)

Efter de första 140 sidorna blev boken faktiskt ganska bra(sedan dalade det lite igen). Jag gillade Wes och jag kunde relatera till Macy som väldigt gärna ville vara perfekt och ha kontroll över allt. Samtidigt som hon var rädd för en hel drös med saker.
Den delen av henne kunde jag känna igen mig i.

Det här var nog en väldigt karaktärsdriven bok, då det i stort sett bara handlade om Macys förändring till en person som vågade släppa loss och som framförallt slutade att försöka vara perfekt.
Den här boken hade nog kunnat tjäna på att vara kortare, inget särskilt stort händer och jag sitter hela boken igenom och väntar på kärlek.

Visst tyckte jag väl att det var fint att äntligen se Macy handskas med sin fars död och att prata ut om det. Samtidigt som hon växer, förändras och blir en helt annan människa. Men jag kan inte annat än tycka att den här boken faktiskt var rätt trist då och då.

Dessutom kändes det som att varje händelse i boken hade en dold mening. Detta gjorde att jag kände mig dum, för det var en del ganska uppenbara "dolda meningar" som jag ändå inte fattade.

Jag har läst några engelska citat från den här boken och de låter mycket finare på engelska. Kanske hade jag gillat boken bättre om jag hade läst den på engelska. I det här fallet tror jag faktiskt det.

Som sagt var så gillade jag verkligen Wes, han var väldigt bra! Faktiskt så gillade jag alla på Wish och jag förstår att Macy gillar dem. De känns verkligen som en udda,men supertrevlig familj!

Ska jag läsa något mer av Sarah Dessen så ska jag nog försöka mig på böckerna på engelska istället!


Bästa med boken: Karaktärerna. Något som trots allt är viktigt i en karaktärsdriven bok.
Sämsta med boken: Det hände ju typ inget. Förutom att Macy förändrades,men folk kan faktiskt förändras med lite mer drama och spänning.
Åldersgrupp: Tonåringar

/Anna(:Veckans musik v.31


Bridges- Fallulah

Jag lyssnade på Fallulah hela tiden för ett tag sedan och nu har jag fått ett ryck igen då jag bara lyssnar på henne. Hon är så himla bra!

Förresten så har jag inte läst på typ 4 dagar..
/Anna(:

Miljöutmaning 1- augusti

Hejhej, nu var det dags! Jag är lite spänd över hur det här kommer gå. Jag hoppas på det bästa!:D

Månadens tema är: Kläder (eller shopping överhuvudtaget)
De orange siffrorna är de olika stegen.
Anledningen till att jag valde kläder som månadens tema(är jag inte riktigt säker på) var för att nu är det ju sommarrea överallt och snart kommer även höstkläderna in.
 Innan du åker till stan nästa gång, ta med en tygkasse. Tygkassar kan man antingen sy själv(vilket jag har gjort som ni kan se på bilden, och tack till min syster som var modell) eller så kan man köpa dem. Man kan köpa dem på bibliotek, mataffärer och andra ställen.
Länk till er som vill försöka sy själv finns här och här. Oftast använder jag köpta, de rymmer mer.
Anledningen till att ni ska köpa en sådan här är för att ni slösar grymt mycket plast om ni tar en plastkasse i varje affär ni handlat. Så ta med en tygkasse och lägg alla kläder i samma kasse istället.
Man kan tycka att det är ganska dyrt att köpa en tygkasse,men tänk på hur mycket längre man kan använda dem, man kan ha en tygkasse i flera år utan att den blir utsliten.

Tankeväckande fakta: Varje sekund går det åt tusentals plastpåsar och de används bara i genomsnitt i tolv minuter innan de slängs!
Fakta från Cykla,panta och rädda en isbjörn-Jörn Spolander

 Cykla till stan om du har nära istället för att åka bil. Vissa har ju bara några få kilometer och då går det lika bra att ta cykeln. Men glöm då inte cykelkorg innan du cyklar iväg. Det kan vara farligt att ha tygkassen dinglande från styret. Har du ingen cykelkorg så kanske du ska ta på dig hjälm, för det gör ont om man trillar pga att kassen åker in i hjulet.
Om man bor långt från stan (eller om det är vinter) så kan man ta bussen till stan istället. Då delar man utsläppen med andra personer.

När ni kommer fram till butiken, fråga då någon som jobbar i affären om de har några miljövänliga kläder. Ni kanske vet var det finns miljövänliga kläder på tex Kappahl,men det är viktigt att de i affären får veta att ni bryr er om att kläderna faktiskt är miljövänliga. Det är även bra om ni har kompisar som kan göra samma sak. Be dem gå till samma affär och fråga något liknande. För om de märker att fler och fler bryr sig om miljövänliga kläder så kommer de skaffa ett större sortiment. För just nu tycker jag att det är ganska dåligt med miljövänliga kläder i vanliga klädbutiker.

Tänk efter innan du handlar! Du kanske precis fått pengar och du hittar hur mycket kläder som helst. Tänk då efter först om du verkligen behöver ett vitt linne till, även fast du har 3 st redan innan. Behöver du ett par blå jeans? Handla inte bara för att du har pengar, handla för att du behöver det(eller för att det är så sjukt snyggt att du kommer ångra dig för resten av livet om du inte köper den).
Samma sak gäller för: Ta 3 betala för 2. Behöver du verkligen tre linnen? Risken är stor att man köper två extra i onödan bara för att det är billigt,man behöver egentligen bara ett men köper ändå tre. Det är slöseri med material, och det är inte miljövänligt.

Handla på Secondhand. Det finns mycket snygga kläder på Secondhand som knappt är använda. Och nu kan jag faktiskt erkänna att jag vet det för min syster har handlat mycket snyggt på secondhand på senaste tiden. Svinbilligt dessutom! Helt oanvända jeans kan man få för mindre än en hundring.

Nu har du äntligen hittat lite kläder(förhoppningsvis något miljövänligt), kassörskan håller på att vika ihop dina kläder, hon böjer sig ner för att ta upp en plastpåse och det är då du stoppar henne och säger: "Nej tack,jag behöver inte plastpåse" och så kan du ju hålla upp din snygga tygkasse bara för att visa att du (är bra på att sy, om du gjort den själv) tänker på miljön.Man behöver förstås inte handla kläder för att använda sig av de här knepen. Ska du gå och köpa böcker så går det lika bra att följa de här stegen. Men nu valde jag kläder för att det inte skulle bli så rörigt med alla hundra saker man kan använda de här stegen till.


Hoppas någon av dessa steg funkar för er!:D

/Anna(:RSS 2.0