Gossip Girl- Ni vet att ni älskar mig


Titel: Gossip Girl- Ni vet att ni älskar mig
Författare: Cecily Von Ziegesar
Sidantal: 223
Betyg: 7/10
Serie: Gossip Girl (del 2)
Originaltitel: You know you love me

Nu är det dags att söka till college. Blair är helt säker på att hon ska gå på Yale, något hon tycker att även pojkvännen Nate borde göra. Nate vet inte om han har lust att gå på Yale, han vet inte om han har lust att börja college överhuvudtaget.
Serena umgås fortfarande med Daniel, men han börjar nästan bli besatt av henne och Serena vet inte riktigt hur hon ska hantera det.
Blair, Vanessa och Serena har dessutom ställt upp i en filmtävling, alla vill förstås vinna. Men vem blir vinnaren?

Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva boken, det är svårt.
Den här boken är ungefär likadan som den första. Man är fortfarande nyfiken på vem den som skriver på Gossip Girl är, fast det är ändå inte riktigt på det stadiet som Pretty Little Liars är, där man hela tiden går runt och misstänker alla.

Daniel gillade jag i förra boken, det gjorde jag inte riktigt i den här. Han var alldeles för gnällig och töntig enligt mig. Jag gillar fortfarande inte Blair, men lite bättre tycker jag i alla fall om henne. Är det någon mer än jag som tycker att Hanna Marin från Pretty Little Liars är lik Blair? Serena gillar jag också fortfarande, för hon är inte helt knäppt och bortskämd bara för att hon är rik.
Jenny och Vanessa gillade jag i första boken för att de var normala, det gör jag inte direkt längre. Det enda Jenny tänker på är att bli populär och det enda Vanessa tänker på är att bli ihop med Daniel och vinna filmtävlingen.

Något jag verkligen inte gillade var tjatet om cigaretter, alkohol och droger hela tiden. Varje karaktär rökte väl minst två cigaretter på varje sida. Deras lungor kommer ju vara helt förstörda innan de ens fyllt tjugo om de fortsätter i den här takten.
 
Annars är detta en väldigt lättsam bok där man inte behöver lägga ner mycket tankekraft. Skönt som avkoppling mellan två tjocka böcker!

Bästa med boken: Att den är full med intriger och att den är lättsam.
Sämsta med boken: Allt tjat om cigaretter, droger och alkohol.
Åldersgrupp boken passar för: Tonåringar (jag funderar på att ta bort denna del av recensionen eftersom det är så svårt att sätta en gräns för hur gammal man ska vara när man läser en bok..)

/Anna(:

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0