Vi är väl vänner!


Titel: Vi är väl vänner!
Författare: Marie-Chantal Long
Sidantal: 163
Betyg: 8/10
Originalspråk: Svenska

Jon älskar att läsa och han har knappt några vänner. Detta stör dock inte honom, för de i hans ålder förstår sig inte på Jon och han förstår sig inte på dem. Men en dag kommer en ny lärare till klassen, Liselotte. Liselotte och Jon får genast kontakt med varandra och Jon är glad över att ha en vän som förstår honom.Vad han inte vet är att Liselotte vill vara mer än vänner...

Jag tyckte väldigt mycket om den här boken! Den var lättläst men innehöll ändå väldigt mycket känslor och den berörde mig verkligen. En stor anledning till att den berörde mig var på grund av Jon, han var en helt fantastisk karaktär som jag verkligen kunde relatera till på många sätt. Jag kände igen mig i sättet han tänkte på och så.

En annan sak jag gillade med boken var att det inte var en bok där killen faktiskt blir kär i läraren, nej det är läraren som blir kär i eleven och eleven förstår det inte direkt. Hon utnyttjar honom alltså utan att han vet om det.Så brukar det inte vara eftersom det nästan alltid handlar om att eleven känner på samma sätt.

Jon hade även en del familjeproblem hemma vid den här tiden och jag älskade att hon lyckades blanda båda dessa problem i en så kort bok och samtidigt göra det så himla bra! Det kändes verkligt och realistiskt hela tiden.

Jag vill verkligen rekommendera den här boken för den får en att tänka efter riktigt mycket även fast den är så pass tunn. Dessutom är karaktärerna verklighetstrogna och mysiga (Liselotte är inte mysig, men det är heller inte meningen).

Bästa med boken: Själva problemet som boken tog upp och Jon.
Sämsta med boken: Jag vet inte, för även om boken var kort så skulle jag inte vilja göra den längre eftersom allt som behövdes fanns med i boken för att man skulle bli berörd.

Jag tycker verkligen att ni borde läsa den här boken!

/Anna(:

Kommentarer
Postat av: B(:

ånej, säg inte att hon heter liselotte.........

2011-12-28 @ 10:42:26
URL: http://bbloggar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0