Här ligger jag och blöder

Titel: Här ligger jag och blöder
Författare: Jenny Jägerfeld
Sidantal:252
Betyg: 7/10

Under en skulpturlektion sågar Maja av sig tummen med en elektrisk sticksåg.
Eftersom hon klär sig i svart tror alla,även hennes pappa, att hon sågade av sig tummen med flit.
 Den enda som inte tror att hon gjorde det med flit är hennes mamma.
Anledningen till det kan vara den att hon inte svarar när Maja ringer och när hon kommer för att besöka henne under helgen så är hon inte hemma. Maja vet inte vad hon ska göra.
Är hennes mamma död eller vad har egentligen hänt?
På grund av flisor i foten hamnar Maja på en fest hemma hos grannen Justin, fast han heter egentligen inte Justin.
Justin får Maja att glömma av mamma för ett kort tag. Men mamma Jana är fortfarande borta, vart är hon egentligen?

Tyvärr är jag besviken. Jag hade verkligen,verkligen,verkligen (för att härma författaren) sett fram så himla mycket emot den här boken men tyvärr blev jag besviken. Jag trodde den skulle vara megarolig och hyperbra, men det var den inte riktigt.
Visst småfnissade jag mycket mer än vad jag brukar göra i böcker, men inte så mycket som jag trodde att jag skulle göra.
Början var riktigt äcklig och fick mig att må lite illa, men på sätt och vis gillade jag det. Att hon bara genom ord lyckades skriva en sådan äcklig beskrivning på när någon sågade av sin tumspets, jag kan säga att jag fick en väldigt klar bild framför mig.
Maja framstod som en väldigt stark tjej enligt mig, hon bröt liksom inte ihop för minsta lilla sak, även fast hon faktiskt var lite ostabil ibland.
Justin/Jens gillade jag väldigt mycket.

Men innan jag säger något mer så tänker jag bara liksom komma med en möjlig förklaring till varför jag inte blev helt förälskad i den. Jag tror att det var fel tidpunkt som jag läste den på. Det blev ju ett stort avbrott i läsningen i runt lite mer än en vecka och det gjorde ju att man kom ifrån och glömde lite i boken. Jag fick inte samma känsla som om jag hade läst den inom en kortare tidsperiod, eller ja, ni fattar.
De sista hundra sidorna läste jag ju liksom ut på mindre än en dag och de var faktiskt väldigt bra!


Bästa med boken: Den var liksom rolig på ett sätt som många andra böcker inte är. Jag gillade att Maja var lite sådär småklumpig också, inte någon helt perfekt barbiedocka.
Sämsta med boken: Att jag trodde att den skulle vara ännu bättre.
Åldersgrupp: Tonåringar men även vuxna
(Det var så länge sedan jag gjorde en recension att jag blev tvungen att läsa en gammal recension för att se om jag skulle ha med något mer^^)

/Anna(:


Kommentarer
Postat av: Elin - TwilightFanFic/TheThirdWife

sv; japp, jag har gjort alla wallpapers, gifs och ikoner som ligger på bloggen :) (om jag inte har skrivigt en annan källa, men det tror jag inte :P)

2011-01-30 @ 21:13:44
URL: http://thethirdwife.blogg.se/
Postat av: Sofia

Jag kände lite som du när jag läste Här ligger jag och blöder. Man hade liksom förväntat sig så himla mycket med tanke på all hyllning, priser och beröm den fått, men så var den inte alls så bra så jag hade förväntat mig. Synd men sant.

2011-01-31 @ 17:36:17
URL: http://snusmumrik-bok.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0