Förlorad ängel


Titel: Förlorad ängel
Författare: Becca Fitzpatrick
Sidantal:317
Betyg:7/10
Serie: The Hush Hush-series(?) (del 2)
Originalspråk: Engelska
Originaltitel: Crescendo

Innehåller spoilers för personer som ännu inte läst första boken, Fallen ängel.

Nora har precis fått Patch som skyddsängel och pojkvän. Dock är det något han döljer och ärkeänglarna vakar hela tiden över dem. De bara väntar på att Patch ska begå ett misstag, för det passar sig nämligen inte att vara tillsammans med den man skyddar. Han kan bli skickad till helvetet på grund av det. Nora vill inte att Patch ska hamna i helvetet på grund av henne, därför gör hon slut. Ja, och sedan så vägrar han ju berätta vad han gjorde hos Marcie kvällen innan.
När Nora dumpar Patch hämnas han genom att börja dejta Marcie, Noras värsta fiende.
Och vem var det egentligen som mördade Noras pappa? Har Patch något att göra med hennes papas mord?

I början hatade jag den här boken, jag tyckte att början var så himla kass. Visst förstår jag att det inte hade blivit någon bra bok om Noras och Patchs förhållande hade varit perfekt i hela andra boken. Det hade nog faktiskt blivit ganska tråkigt. Problemet var att jag inte riktigt förstod varför Nora gjorde slut.
Det var många beslut som Nora fattade som jag inte riktigt förstod mig på. Det gjorde mig lite frustrerad för jag tyckte att hon gjorde konstiga val.

Den här irriterande början ligger fortfarande och skaver lite inom mig, men jag har nästan lyckats att se förbi början. För resten tycker jag är väldigt spännande och man vill bara fortsätta läsa.
I den här boken försöker man ju komma på vem som mördade hennes pappa och jag älskar när författaren gör så att man hela tiden ändrar sina misstankar. Ena sekunden kan man liksom vara helt bombsäker på att det är en speciell person, men redan på nästa sida kan man ha bytt person som man är säker på att det är.

Så den är alltså väldigt spännande och Becca är väldigt bra på att skriva så att man bara vill fortsätta läsa.

Nu till karaktärerna. Jag gillar inte Nora, eller jo, kanske lite ibland. Men hon gör konstiga val som jag inte förstår mig på och jag hatade henne alla gånger hon skyllde på Patch för deras uppbrott(säger man så?).
Jag älskar Patch, varenda scen han var med i var bra. Hade han inte funnits så hade jag nog inte gillat den här boken särskilt mycket för jag satt  hela tiden och hoppades på att Patch skulle dyka upp.
Vee gillar jag också väldigt mycket. Hon är rolig och jag älskar att hon alltid ställer upp för Nora, det spelar liksom ingen roll vad det gäller.

Ni ska bara veta hur många gånger jag hade kunnat fånga flugor med min helöppna mun under tiden som jag läste den här boken. Den chockerade mig med information som jag absolut inte hade väntat mig flera gånger!

Bästa med boken: Patch. Och att den är så himla spännande.
Sämsta med boken: Att Nora skyller ifrån sig på Patch och att hon känns som en rätt svag karaktär. Ibland kunde det också vara svårt att hänga med i alla regler och allt ängel-snack.
Åldersgrupp: 14+ typ


Läs den, men läs Fallen ängel först. Jag tycker inte riktigt att den är lika bra som första boken, men det är nog för att jag hänger upp mig på början i boken.

/Anna(:


Kommentarer
Postat av: sveriges yngsta bokbloggare / julia

men blir dom tillsammans i slutet? jag bara måste veta det haha :) hur kan hon ens göra "slut?" han är ju för underbar...

2012-01-02 @ 00:04:45
URL: http://loobook.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0