11 frågor

Blev utmanad av Man på bloggen bokskadad och det är även hon som har skrivit de elva frågorna som jag nu ska besvara. Här kommer reglerna:
Regler:
- Har du blivit utmanad så ska du svara på de 11 frågor din utmanare gett dig och posta på din blogg!
- Välj sedan 11 nya att utmana och länka i ditt inlägg.
- Hitta på 11 nya frågor till dem!

1. Vad brinner du mest för?
Oj, shit vilken svår fråga. Det varierar ju något väldigt. Och att brinna för något är ju ännu värre än att bara tycka om att göra något.
Jag brinner för:
Böcker-driver man en bokblogg, sitter och kollar på youtubeklipp om böcker dagarna i ända och älskar att läsa, ja då kan man väl inte annat än brinna för böcker?
Musik- Jag klarar mig verkligen inte utan musik. Jag spelar fiol och piano, men jag älskar även att lyssna på musik och sjunga med. En stor anledning till att jag sitter så mycket vid datorn är för att jag bara måste lyssna på musik! Det finns inte mycket som går upp mot känslan av att hitta en ny låt som man bara börjar älska efter att man hört den för första gången.
Lära mig saker- Jag gillar inte att lära mig saker på det sättet man gör i skolan. Att man får massa läxor och sådant som man sedan ska skriva prov på. Det är inte så att jag tycker att det är roligt. Jag tycker liksom att det är roligt att kunna saker i frågesport och helt enkelt känna att jag kan en hel massa. Jag spetsar alltid mina öron lite extra när någon berättar någon intressant fakta som jag vet kan nämnas i  någon gång i framtiden.
Johnny Depp- Kan man säga att man brinner för Johnny Depp? För i så fall gör jag det. Han är min absoluta favoritskådespelare(eller favoritman överhuvudtaget) och det har han varit sedan jag var 9 år gammal och såg Pirates of the Caribbean för första gången.
Mina vänner- Ja, jag älskar att umgås med mina riktigt nära vänner och får jag inte träffa dem på lång tid så känner jag mig nästan lite tom. De utgör en stor del av mitt liv och det hade verkligen inte varit detsamma utan dem.


2. Vad får dig att tycka om en person?
Något som får mig att tycka om en person är när den får mig att skratta och gör mig glad. Det är underbart med människor som man kan prata med nästan direkt utan att det känns konstigt. Jag brukar ha lite svårt att prata med människor som jag inte känner, men det finns vissa som man klickar med direkt. Det är också viktigt att man kan lita på personen och att den inte hela tiden försöker vara som alla andra utan vågar stå för sina åsikter. Jag tycker också om människor som är någorlunda intelligenta och som inte bara bryr sig om hur deras hår ligger.


3. På ett nöjesfält - är du den som åker allt eller den som står bredvid?
Det var länge sedan jag var på ett nöjesfält sist, men när jag var det så var jag den som åkte i stort sett allt. Kanske inte de absolut värsta, men jag åker det allra mesta. Jag är alltid livrädd under tiden man står i kön och väntar, men när man väl börjar åka tycker jag däremot att det är roligt. Dock är jag inte den som skriker när jag åker något. Jag bara sitter där och glor typ.

4. Anta att du får en egen tv-serie - hur skulle din signaturlåt låta?
Antingen något som gör en glad och nästan får en att skratta. Lite humoraktigt alltså. Annars skulle jag verkligen inte ha något emot en signaturmelodi specialgjord åt min TV-serie av självaste Florence+the Machine. Det hade varit underbart.

5. Den underligaste dröm du någonsin drömt?
Så fort jag läste frågan kom jag och tänka på en helt störd dröm jag hade en gång. Jag hade nyss blivit en vampyr och jag sög blod från böcker. Sjukt eller hur! Jag kommer ihåg drömmen ganska tydligt trots att den var kort. Jag stod där inne i ungdomsrummet på mitt bibliotek och sög på en bok. Man måste råka ut för ganska mycket bakterier om man suger blod från biblioteksböcker...
6. Finaste namnet?
Jag älskar namnen Coraline, Araminta, Jace och Caleb

7. Aldrig mer kunna skratta eller att aldrig mer kunna få andra skratta?
Den här frågan är så elak att jag skulle vilja stämma den som har kommit på den. Hahaha. Jag älskar att få andra att skratta och det är faktiskt något som jag är någorlunda bra på. Men tänk att aldrig kunna skratta själv. Då skulle man ju dö hur ung som helst eftersom att ett gott skratt förlänger livet. Shit vad svårt! Men jag tror faktiskt att jag tar att aldrig mer kunna skratta själv. Det är så himla roligt när man säger något som får någon annan att skratta. 
8. Rätt du lagar när du vill imponera?
Jag tror inte att det finns någon som jag kan imponera på med min matlagning... Jag är liksom stolt över mig själv när jag lyckas med fiskpinnar som varken är brända eller frysta i mitten. Men skulle jag verkligen försöka imponera på någon tror jag att jag skulle ge mig på hasselbackspotatis och någon smarrig köttbit. Eller så skulle jag be min mamma att lära mig någon av hennes starka underbara grytor.

9. Har du någon sorts tvångstanke?
Jag tycker om att räkna saker. Om jag till exempel stänger av vattenkranen så kan jag trycka på den typ tre gånger för att vara "säker" på att den är ordentligt stängd. Sjukt,jag vet. Sedan så gör jag väl några andra störda saker också antar jag.
10. Saker i matväg som du inte klarar av att äta?
Lax och skolans köttfärslimpa. Det finns säkert fler maträtter och sådant som jag inte klarar av, men det var dessa jag kom på nu. Jag äter det mesta annars.

11. Fiktiv karaktär du helst skulle vilja vara? (Det får vara tv, film eller bok.)
Även den här frågan var svår att svara på... Kanske Rose Hathaway i Vampire Academy för hon är så himla kick-ass. Eller Clary i The Mortal Instruments(av uppenbara anledningar). Sedan så skulle det vara otroligt trevligt att vara Anna i Anna and the French Kiss också! Eller Elena i Vampire Diaries(för att få träffa Damon) eller kanske någon i Pirates of the Caribbean så att jag får träffa Jack Sparrow. Svårt val alltså...

Hoppas mina svar var bra!

Här kommer de jag utmanar(försöker att inte välja de som Man redan valt):
EMELIE,Frida, Amelie, Anna(Boktycke), Andréa, Lucy, Clara, Miriam, Matilda och Johanna,Nelly, Sandra & Freddy

De 11 frågorna ni ska besvara:
1. Vilken egenskap är du mest nöjda med hos dig själv?
2. Nämn en riktigt pinsam sak som di råkat ut för.
3. Vilket ämne är/var du sämst på i skolan?
4. Om du har gjort något bra och vill belöna dig själv, vad gör du då?
5. Finns det några slags böcker du verkligen inte klarar av och varför i så fall?
6. Har du någon framtidsplan/dröm som du verkligen hoppas slår in om några år?
7. Döper du föremål som du äger? (Exempel: Har din cykel något namn?)
8. Vad är det första du gör när du går upp på morgonen?
9. Om du kunde byta liv med vem som helst under en dag, vem skulle det i så fall vara och varför?
10.Föredrar du några få vänner som står dig nära eller många vänner som du inte känner så väl?
11. Använder du paraply när det regnar ute eller är du lite wild and crazy?

/Anna(:

Trackback
RSS 2.0