Lucka 20: Treklappsleken

Dags för lite ursäkter! Jag gjorde inte något inlägg igår, och jag är väl medveten om det. Dock var det så att jag inte hade tid (jag är en sån där osmart människa som oftast inte skriver mina inlägg på förhand). Den här veckan har jag haft fruktansvärt ont i magen och det hade jag även igår. Det har gjort att jag inte känt mig så taggad på att göra något. Dessutom hade jag bokcirkel och på kvällen var jag på The Hobbit på bio. Så jag hoppas att ni inte hatar mig för att jag missade en lucka igår!
 
 
 
 
 
Idag tänker jag berätta lite om en lek som vi har på jul. Vi hörde om den för några år sedan och tyckte att det lät så roligt att vi också ville börja med den. Kanske är det någon av er som också vill börja med den här leken efter att jag berättat vad den går ut på. Treklappsleken är ett namn som vi själva hittat på, men som ändå passar riktigt bra. Först och främst måste man förbereda sig lite och det är det jag kommer börja berätta om.
 
  • Alla som är med i leken köper 3 paket var. Summan man ska köpa för kan variera. De första åren hade vi 100 kr totalt, men märkte snart att det blev lite svårt att hitta tre bra grejer för 30 kr så nu har vi 150 kr totalt och jag tycker att det är en bra summa.
  • Det är viktigt att inte skriva något på paketet eftersom man då kan lista ut vem det är från. Alla paket ska vara anonyma.

 Det var själva förberedelserna. Inte särskilt svårt, i alla fall inte i teorin. Jag tycker dock att det varje år blir svårare och svårare att hitta något bra att köpa. Man vill ju vara den som har köpt det som alla slåss om. Men ibland brukar jag även se till att köpa något jag själv vill ha. Men nog om det,nu går vi över till själva leken under julafton istället.

  • Först lägger alla sina paket på ett bord (helst ska en och en göra det så att man inte ser vems paket som är vems).
  • Ta fram några tärningar och sätt er någonstans.
  • Bestäm 2 nummer på tärningen som ger "vinst". Om man får någon av dessa två nummer får man gå och hämta ett paket. Slå tärningen i ring tills alla paket är slut på bordet.
  • Nu sitter förhoppningsvis alla med ett eller flera paket (har man otur kanske man dock inte hunnit få något paket, men det är inte för sent än!). Någon går iväg och ställer en timer på en tid som ingen annan får veta. Man ska alltså inte veta hur mycket tid som är kvar.
  • Börja slå tärningen igen ( OBS: paketen ska fortfarande vara oöppnade!). Samma nummer gäller. Om man denna gång får det rätta numret får man ta ett paket från någon annan som sitter runt bordet. Håll på så tills tiden tar slut.
  • Öppna de paket du har. Sedan går samma person och sätter en timer igen, det måste inte vara lika lång eller kort tid. Nu börjar man slå igen och när man får rätt nummer får man ta från de andra. Fördelen med denna omgång är att man faktiskt vet vad det är man plockar på sig.
  • När timern ringer denna gång är det SLUT. De grejer man sitter med är de man har fått.
     
    Själv tycker jag att detta är väldigt roligt. Det är alltid några paket som alla vill ha och det leder till att det blir väldigt stressigt och samma paket flyger fram och tillbaka en miljon gånger. Ett år kommer jag ihåg speciellt mycket, då fick jag nämligen bara en enda grej och det var en PIZZASKÄRARE. Jag var inte särskilt nöjd då, men nu så här i efterhand är det nog bland det bästa jag någonsin fått i den leken, haha.
     
    Om ni har några funderingar kring den här leken är det bara att fråga, jag är nämligen inte den bästa på spelförklaringar.

Idag blir det tyvärr inget bokbloggartips för alla har inte svarat och det betyder att jag inte har ett tips till varje lucka...Men ett nytt tips kommer senare idag!

/Anna(:


Kommentarer
Postat av: Nilmas Bokhylla

Den brukar vi köra hos mina svärföräldrar men då gäller hur många paket man vill för en viss summa :D

Svar: Jaha, vad roligt! :D
bookshelf

2012-12-21 @ 15:38:57
URL: http://nilmasbokhylla.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0