Lucka 21: Filmrecension på "The Hobbit"

Lever ni ännu kära vänner? Det gör i alla fall jag! Därför tänkte jag nu recensera filmen "The Hobbit" som jag var och tittade på tillsammans med några av mina vänner igår. Jag är inte supervan vid att skriva filmrecensioner, men jag ska göra mitt bästa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter att ha läst första boken i Sagan om Ringen-trilogion i somras bestämde jag mig för att äntligen se filmerna. Jag såg alla i ett svep (vilket betyder inom loppet av några dagar i min värld) och jag älskade dem! I just det här fallet tyckte jag att filmerna var bättre än böckerna, även om jag bara läst första boken än så länge. Eftersom jag tyckte om Sagan om Ringen så mycket var det en självklarhet att jag skulle gå och se den här. Och den gjorde mig sannerligen inte besviken!
 
Till en början tyckte jag att den var en aning långsam, inte tråkig, men ändå en aning långsam. Efter ungefär en timme började den bli riktigt bra och jag kände långsamt hur jag började älska den. Det som gör att jag älskar de här filmerna så himla mycket är att  humor är precis perfekt avvägt med action. Jag skrattar minst lika mycket som jag sitter och biter på naglarna av spänning. Dock blir det inte löjligt roligt på något sätt, inte som en komedi kan bli.
 
Dvärgarna tyckte jag riktigt mycket om och de lyfte filmen något otroligt. Min favoritdvärg är helt klart Bombur, hur kan man inte älska honom? Han är tjock, har rött hår och världens gulligaste skägg!
 
Det var första gången jag såg en film på bio i 3D och det var helt okej. Inte så hemskt som jag hade trott, men jag hade nog klarat mig utan 3D om jag ska vara ärlig. Det tillförde inte så mycket till själva filmen, det var inte särskilt mycket 3D-effekter. Jag tror faktiskt att man ville göra filmen i 3D bara för att det är inne. Själva kvaliteten på filmen var dock perfekt. De tidigare hade lite brister bland specialeffekterna, inte konstigt med tanke på att det var ett tag sedan de gjordes, men i den här filmen kunde man inte se vad som var datorgjort och inte. Precis som i Sagan om Ringen var det mycket fina miljöer och det tycker jag bidrar till att skaffa en härlig stämning i filmen.
 
Eftersom jag är en nörd av filmmusik tycker jag att musiken i den här filmen ska få ett eget litet avsnitt. Ni som har sett Sagan om Ringen vet att soundtracken i alla de filmerna är totalt underbara. I "The Hobbit" fanns många av de gamla kända ledmotiven kvar, men det var också en hel del nya. En av dem nya har redan hunnit bli en stor favorit hos mig och jag kan inte sluta lyssna på den. Om ni spolar fram till 2.20 så får ni höra vilken det är!
 
 
Som ni kanske förstår älskade jag den här filmen (trots min halvbra recension). I början saknade jag det där magiska som Sagan om Ringen hade, men det kom efter ungefär en timme. Tre timmar förflöt snabbt och när filmen var slut satt jag bara där och ville ha mer. Jag ser verkligen fram emot nästa del.
 

Nedanför det här strecket kommer en bokbloggare varje dag ,under den här julkalendern, få ge ett boktips inom en viss genre jag valt till dem. Det är de själva som skrivit ihop tipsen med rätt lösa "regler". Hoppas ni hittar någon bok ni vill läsa här under december! Klicka bara på bilden så kommer ni till bloggarens blogg.

Dagens genre:

Vad passar bättre än dystopier den dagen det ryktas att jorden ska gå under? Precis, ingenting. Därför kommer det ny ett trevligt tips på en dystopi man enligt Sara inte får missa.
 
Sara från IHeartBooks
Uglies av Scvott Westerfeld
Tänk dig en framtid där världen är uppdelad i två delar. En för de vackra och en för de fula. Tally tillh ör den fula sidan men snart fyller hon sexton och kommer äntligen få göra sin operation och flytta till den vackra sidan av stan. Där alla människor är vackra, inte har några problem och festar hela dagarna. Men en dag träffar hon Shay. En tjej som ser på världen med helt andra ögon än Tally. Hon vill hellre vara fri än vacker, något som Tally omöjligt kan föreställa sig. Vad kan vara bättre än att vara vacker? Men på dagen Tally ska genomgå sin operation försvinner Shay. Tally får ett ultimatum, ge sig ut i vildmarken för att hitta Shay och hitta platsen där rebellerna bor eller för alltid leva med hur ful och äcklig hon är.
 
Det finns många dystopier som väcker känslor och tankar men Uglies är nog den som har fått mig att känna mest. Orsaken till det är att samhället i denna boken känns så troligt. Med alla fördomar vi har idag om att man måste vara vacker och med alla de sjuka kroppsideal vi har känns denna framtid inte så långt borta. Uglies är en dystopi om att hitta vad som verkligen är viktigt här i livet!
 
Pris på Bokus:
Engelsk inbunden: 128 kr
Engelsk paperback: 82 kr
 
De svenska är tydligen utsålda.
 
/Anna(:

Kommentarer
Postat av: Maria

Ful etc. må vara utsålda, men de finns med största sannolikhet på biblioteket!
mvh/librarylover

Svar: Japp! Jag kanske borde ha skrivit det? (:
bookshelf

2012-12-22 @ 12:29:09
URL: http://ungavuxna.blogspot.se
Postat av: Julia

Åh! Jag älskade the hobbit, dock så har jag varken sett eller läst Sagan om ringen :o Kanske dags snart.

Svar: Hobbit var underbar! Ja, du borde försöka dig på böckerna. De är faktiskt inte så hemska som många påstår!
bookshelf

2013-01-13 @ 21:30:18
URL: http://juliasnerdroom.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0