Tag: This or That

Jag hade en mycket stressig vecka i skolan förra veckan och är glad att jag äntligen har tid att blogga igen! Därför tänkte jag göra denna tag som både Emelie och Bokparadiset tagade (taggade?) mig i. Tack så otroligt mycket för det!
 
Här måste jag helt klart säga bok i handen! Enda gångerna jag föredrar ljudbok är när jag har migrän och inte orkar läsa, och då ska det helst vara en bok jag egentligen inte gillar så mycket eller bryr mig så mycket om. Problemet jag har med ljudböcker är att jag inte kan fokusera tillräckligt länge. De första minuterna går bra, men sedan råkar man börja tänka på något och då har man helt plötsligt missat massor!
 
För några år sedan hade jag helt klart sagt inbundna. Jag älskar att inbundna böcker känns så mycket lyxigare och håller bättre, men på senare år har jag faktiskt också börjat se tjusningen i pocket och paperbacks. Amerikanska paperbacks älskar jag då de är lite större och även lätta att öppna utan att man lyckas bryta ryggen! Men jag har även börjat gilla svensk pocket mer då de också är lätta att läsa. Dock kan texten bli väldigt liten ibland... Så om jag får välja väljer jag nog inbundet, men jag gillar pocket mycket mer nu för tiden!
 
Det beror ju lite på hur man menar med frågan. Jag läser inte direkt faktaböcker och sådant om det är det som de menar. Men om de menar att det ska vara baserat på en verklig händelse eller helt påhittat så väljer jag nog också påhittat. Ibland passar det med verklighet eftersom det kan få det hela att kännas så mycket mer verkligt och hemskt. Men jag föredrar att fly från vår egen värld så jag väljer påhittat!
Den här frågan vill jag inte riktigt svara på eftersom jag faktiskt inte avslutat Harry Potter-serien, skäms på mig. Hade ju planerat att läsa åtminstone tredje och fjärde boken i år, men det blev inte så. Jag tänker dock inte ljuga och säga att jag aldrig älskat Twilight, för det har jag. Jag kommer ihåg att jag till och med grät när jag fick veta att New moon-boxarna var slutsålda och jag inte hade någon hunnit köpa någon. Jag skäms lite för hur jag reagerade faktiskt! Kom tillbaka när jag läst färdigt Harry Potter så lovar jag att berätta vilken jag väljer!
 
Jag har lite svårt för fantasyvärldar ibland eftersom det blir så mycket nytt att lära sig, så jag väljer nog vår värld med en fantasytvist. Fast det varierar det också. Ibland älskar jag en helt annan fantasyvärld medan jag andra gånger helst läser något helt verklighetstroget. Dock föredrar jag nog oftast vår värld.
 
 
Vanliga böcker faktiskt. Jag har läst pyttelite på min mammas iPad och jag äger ingen Kindle, men jag föredrar nog ändå böcker. Älskar att se hur långt jag kommit, känna lukten av en ny bok, få använda min bokmärken och äga boken på riktigt i min bokhylla.
 
Även det här en svår fråga där jag ändrat min åsikt under de senaste åren. Tidigare hatade jag att köpa böcker och tyckte bara att de tog onödig plats. Nu älskar jag istället varenda en av mina böcker och jag älskar att se dem i mina bokhyllor! Dock älskar jag fortfarande biblioteket, dels för att det är ett hus fyllt med böcker man får låna gratis, men också för att man faktiskt kan låna böcker man är osäker på om man vill äga. Älskar både och helt enkelt!
Med tanke på att jag otroligt sällan handlar i riktiga bokhandlar måste jag svara som alla andra och säga online. Dock älskar jag att gå runt och känna på böcker i riktiga bokhandlar och bara vara omgiven av böcker! Men som alla andra sagt är det mycket billigare att handla på internet. Större utbud dessutom!
 
Jag känner att alla mina svar blir väldigt diplomatiska. Suck på det. Vissa böcker passar utmärkt ensamstående och bör därför inte göras till serier. Andra böcker är bara så underbara och komplicerade att det kanske krävs flera böcker för att verkligen få all karaktärsutveckling och sådant som man behöver. Dock tycker jag inte om när man gör för många böcker som ofta är fallet idag. Blir det över 6 böcker blir det oftast segt, *HOST* House of Night *HOST*
 
Här borde man väl svara tjock bok, men nej, jag har lite svårt för tjocka böcker. Nästan lite av en rädsla faktiskt. Ibland får jag en längtan efter långa böcker, som just för tillfället, men oftast vill jag läsa kortare böcker. Mellan 300-400 sidor är perfekt för mig!
 
En underbar blandning av båda! Jag är mycket av en humörläsare och gillar olika saker beroende på vilket humör jag är på. Men oftast vill jag ändå ha en blandning av dessa två då jag älskar både romantik och action!
 
Om det inte hade varit för att solen alltid skiner så på boken och gör att det svider i ögonen hade jag nog direkt valt att vara ute. Fast det är jobbigt att alla mina grannar jämt ska klippa gräset också... Nej, om jag ska få riktig läsro måste jag nog läsa i min säng med dörren stängd för att minska risken till störningsmoment. Det är skönt i solen, men alldeles för många som stör!
 
Min favoritstol när jag väl sitter ute
Vanligt kaffe om jag ska välja något. Fast helst dricker jag inte när jag läser. Det är jobbigt att sluta läsa, dricka,börja läsa, sluta läsa och dricka igen.I och för sig frågade de mig inte om vad jag föredrog när jag läste, men eftersom det här är en bokblogg drog jag ändå den slutsatsen. Måste jag välja så väljer jag varm choklad som ändå är väldigt gott!
Om det är en bok jag är intresserad av läser jag gärna recensionen för att se om den är värd att köpa. Fast självklart älskar jag att bilda mig en egen uppfattning! Jag vill helst inte bli för spoilad heller och om jag är intresserad av en bok läser jag oftast bara sammantfattningen och betygssättningen. Både och i en bra kombo passar nog bäst här!
 
Ursäkta att svaren blev så långa, trots att jag har varit medlem på Twitter i mer än en månad kan jag fortfarande inte fatta mig kort. Nu är det meningen att jag ska tagga någon. Jag taggar DIG och DIG därute som ännu inte gjort den men vill göra den! Eller jag taggar rättare sagt ALLA mina bloggläsare för att jag älskar er så himla mycket!
 
/Anna(:

Kommentarer
Postat av: Man

Diplomatin har talat. (Vet precis hur det känns!)

Svar: Haha xD Känns på något vis så onödigt att svara på frågor när man hela tiden väljer båda alternativen!
bookshelf

2012-11-12 @ 21:04:57
URL: http://bokskadad.blogg.se
Postat av: Petra

sv: Haha, ja gör det! :)

2012-11-13 @ 11:09:10
URL: http://petrasbokblogg.blogspot.se/
Postat av: Emelie

Duktig flicka... duuuuktig flicka. Inbundet är bra för dig! :D

Svar: Hahah xD
bookshelf

2012-11-13 @ 17:29:23
URL: http://drizzleandhurricanes.blogspot.com
Postat av: Rebecca :)

Håller med det är svårt att dricka och läsa samtidigt! Dessutom spiller jag hela tiden och det gör ju inte saken bättre haha ;)

2012-11-18 @ 19:27:14
URL: http://thequestionmark.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0