Två seriealbum (typ)

Här kommer två recensioner på "seriealbum" jag läst den senaste tiden. Anledningen till citationstecknena är att det ena egentligen inte är något serialbum utan mer en bilderbok. 
 
Titel: Morris Lessmore och de fantastiska flygande böckerna
Författare: William Joyce
 
 
Om man, precis som jag, älskar böcker är det här en underbar bok. Den är fylld med underbart fina bilder och dessutom handlar den om böcker. Mycket bättre kan det inte bli. Så himla fin var den att jag faktiskt blev lite rörd och tårögd på slutet. 
 
Jag har egentligen inte mycket mer att säga om den här boken än: om ni gillar böcker så MÅSTE ni läsa den här fina bilderboken. Man tror kanske från början att man inte ska bli berörd, men det blir man.
 
Tack för rec-exet Kabusa böcker!
 
Titel: Berättelser från Engelsfors
Författare/tecknare: Sara Bergmark Elfgren, Mats Strandberg, Kim W. Andersson, Karl Johnsson, Lina Neidestam
 
Berättelser från Engelsfors är något så ovanligt som en svensk mellanbok till en serie. Många amerikanska böcker görs till serialbum för tillfället och jag är inte helt såld på den idén. Jag har läst Twilight-seriealbumet och det blir liksom lite trist och de lyckas aldrig riktigt fånga boken ordentligt. Det är fördelen med den här boken. Den försöker inte återberätta någon av de tidigare böckerna, utan den innehåller istället småhistorier från samma värld. Vissa av dem hade man redan hört helt och fullt, men andra var nya. Min favorit var den om Adriana eftersom man fick veta mer om hur hennes historia verkligen gick till och dessutom fick man se det i verkliga bilder. 
 
Något annat jag gillade otroligt mycket var de bilder som fanns innan varje ny text började. Jag älskade att spågumman presenterade varje liten historia och att man även fick som ett tarotkort som kapitelbörjan. Himla snyggt gjort. Själva illustrationerna gillade jag också i största allmänhet. Karaktärerna såg kanske inte riktigt ut som jag hade tänkt när jag läste, men det gjorde ingenting eftersom det var så himla snyggt gjort. Vissa bilder var en riktig fröjd att titta på.
 
Det här seriealbumet gick snabbt att läsa och jag njöt av det när jag läste. Kanske hade jag hoppats på liite mer intressanta historier, men jag tyckte att de otroligt vackra bilderna lyfte upp det hela och gjorde det mycket bra i alla fall!
 
Dock vill jag ge en liten spoilervarning: om ni inte läst "Cirkeln" och "Eld" ber jag er att vänta med att läsa det här seriealbumet eftersom det spoilar handlingen ibland. 
 
Tack Rabén&Sjögren för rec-exet!
 

/Anna(:

Kommentarer
Postat av: Amelie

Svar: Åh, tack så jättemycket Anna! :') <3
Borde också ha köpstopp nu, men jag vet redan ett antal böcker jag säkerligen kommer köpa inom kort så... :) hehe

2013-04-09 @ 19:15:51
URL: http://ameliesboktips.blogg.se
Postat av: Lisa

Svar: LÄS BOKEN NUUU!! Och huvudpersonen är döpt efter författaren! :)

Svar: Jag har lovat mig själv att inte köpa några böcker :(
bookshelf

2013-04-10 @ 10:13:39
URL: http://bladvandaren.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0