Vi måste sluta ses på det här sättet

Titel: Vi måste sluta ses på det här sättet
Författare: Johanna Lindbäck, Lisa Bjärbo
Sidantal: 335
Betyg: 8/10
Originalspråk: Svenska
Serie: Nej
 
Hanna och Jens träffas för första gången när de båda är ute med sina vänner på en restaurang. Hanna följer sedan med Jens hem, men efter det träffas de inte mer. Hanna lämnar inte ens sitt nummer. De träffas inte förrän första dagen i skolan. Jens ska nämligen jobba på Hannas skola. En romans börjar växa fram, men det var egentligen aldrig meningen att det skulle ske. Jens är nyseparerad och har dessutom en dotter. Hanna ska snart åka till Paris.
 
Om jag skulle beskriva den här boken med endast ett ord skulle det nog vara originell, för det tycker jag att den är. Visst, den känns väldigt mycket som en svensk ungdomsbok, men den har så många element som gör den speciell och som gör att jag kommer komma ihåg den i framtiden. Hur många gånger har man egentligen läst en ungdomsbok där den ena faktiskt har barn. Vad jag kan komma på har jag aldrig gjort det och det var så himla intressant! Det var kul att se hur Jens verkligen tog papparollen på allvar och att det faktiskt skapade ett problem i deras relation.
 
Om jag skulle sätta in den här boken i någon genre skulle det nog vara New Adult (som är en genre jag egentligen inte utforskat överhuvudtaget, men det känns som om den här boken skulle passa in där). Karaktärerna är ganska gamla, 18 och 24, men jag känner att det passar mig. Många karaktärer i ungdomsböcker är typ runt 16 eller 17 och det passar inte riktigt mig längre eftersom jag nu för tiden är en riktig gamling, hela 18 år. Nej, jag kan uppskatta böcker med yngre karaktärer också eftersom karaktärerna ofta är ganska mogna, men det var kul att läsa en bok där en av huruvdkaraktärerna är lika gammal som mig. 
 
Bokens kapitel är hyfsat korta och det gjorde att jag hade mycket svårt att lägga ifrån mig den här boken när jag väl plockade upp den. Dessutom kändes den så annorlunda att jag faktiskt inte var riktigt säker på hur det hela skulle sluta och det gjorde att jag blev mer sugen på att fortsätta läsa.
 
Karaktärerna var bra och det var kul att man fick läsa från bådas perspektiv. Hanna var nog min favorit, jag tyckte helt enkelt att det var roligare att läsa från hennes perspektiv. Men det var intressant att läsa från Jens också eftersom han hade lite mer problem i sitt liv. Både när det kom till hans gamla flickvän och hans barn. Som sagt var hans karaktär väldigt speciell och inte någon man läser om i ungdomsböcker särskilt ofta.
 
Det som dock gjorde mig lite besviken var det här med vad boken handlade om, eller hur ska jag säga. När jag först läste vad boken skulle handla om fick jag för mig att det skulle vara en sådan här elev-blir-kär-i-lärare-bok, (Ezra och Aria-style) men det var det tyvärr inte. Jag var nämligen sugen på det för tillfället och det var inte riktigt det jag fick. Jag hade velat ha lite mer förbjuden kärlek, men jag vet inte om det kanske bara var jag som inte läste handlingen ordentligt och sedan tolkade som jag själv ville. 
 
I vilket fall som helst tyckte jag väldigt mycket om den här boken och jag kommer definitivt rekommendera den till folk eftersom den känns så fräsch och originell! Dessutom kommer jag rekommendera den till de som kanske vill ha en svensk ungdomsbok med lite äldre och mer mogna karaktärer.
 
Bästa med boken: Att den var annorlunda mot andra ungdomsböcker
Sämsta med boken: Att den inte handlade om förbjuden kärlek som jag först trodde
 
Tack till Gilla böcker för rec-exet!
 
Btw, var så himla länge sedan som jag skrev recensioner att det känns som att jag har glömt hur man gör.
 
/Anna(:

Kommentarer
Postat av: Frida

Jag trodde också att det skulle vara en elev-blir-kär-i lärare bok à la Ezra & Aria-style ^^

2013-09-16 @ 10:21:42
URL: http://boooklovin.blogspot.com
Postat av: Carro

Jag kommer också att ge den här boken en chans :)

Svar: Gör det! Den var mycket bra :)
bookshelf

2013-09-16 @ 14:46:55
URL: http://romeoandjuliet.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0