The Bucket List 2014 (6)

 
I torsdags tog jag och min kära syster bilen för att åka på secondhandturné. Meningen bakom secondhandturnén var att åka till några olika städer och besöka varje öppet secondhand i de städerna. Det gick inte så bra. 
 
Först åkte vi tusen varv runt staden för att hitta ett secondhand som vi sedan ändå inte hittade. Till slut struntade vi i det och åkte vidare och blev lite smått överlyckliga när vi faktiskt lyckades hitta nästa secondhand. Det var semesterstängt. Vi gick därför in på Willys och köpte kakor för att dränka våra sorger, eftersom det sista secondhandet inte skulle öppna förrän 13.00 och vi hade en del tid att slå ihjäl.
 
Eftersom vi hade valt typ årets varmaste dag att åka på secondhandturné på så var det kanske inte suupersmart att endast köpa kakor med choklad, men det gjorde vi i alla fall eftersom vi aldrig hade sett de här kakorna tidigare. Tyvärr var kakorna inte särskilt goda (men chokladen hade i alla fall garanterat smält), och vår tur bara fortsatte.
I väntan på att klockan skulle bli 13.00 besökte vi efter fikat en liten djurpark och tittade på gulliga djur. När klockan sedan blev 13.00 åkte vi mot secondhandet, men de hade tydligen ingen parkering där, så vi åkte runt ungefär hela staden, svängde in på varenda gata som vi inte borde ha svängt in på, innan vi till slut lyckades hitta en parkering där man faktiskt fick parkera. Problemet var att den låg cirka tre mil från secondhandet, så vi hade halvt svettats ihjäl när vi kom fram, och detta var vad vi möttes av:
TYDLIGEN HADE DE ÄNDRADE TIDER UNDER SOMMAREN, OCH SIDAN VI HADE TITTAT PÅ HADE INTE UPPLYST OSS OM DETTA. Vi hade alltså spenderat massa timmar i den där staden i väntan på att det här secondhandet skulle öppna, när det i själva verket hade varit öppet hela tiden och istället STÄNGDE den tiden det skulle ha öppnat. Vi skrattade i alla fall åt det (samtidigt som vi ville kasta oss framför en buss) och sedan gick vi de tre milen tillbaka till bilen och lämnade den staden bakom oss, utan att ha besökt ett enda secondhand.
 
Vi åkte sedan vidare till en ny stad och där var ännu ett secondhand sommarstängt, men TILL SLUT hittade vi i alla fall till Erikshjälpen som faktiskt hade öppet! Vi åkte bara fel cirka tusen gånger på vägen dit, men vi kom i alla fall dit till slut och det första vi möttes av när vi gick in genom dörren var världens stank. Men trots stanken var jag ändå så här lycklig:
Och två böcker köpte jag! Därefter var vi så trötta och lite smått uppgivna så vi åkte till Dollarstore (efter att först ha åkt fel en miljon gånger minst och missat infarten till butiken) och sedan åkte vi hem. Hälften av bensinen jag gjorde av med på den här resan var på grund av alla vändningar jag fick göra och alla hela varv vi körde i alla rondeller bara för att svänga tillbaka när vi hade åkt fel. Men sjukt kul hade vi i alla fall även om vi bara besökte ett secondhand!
 
 
Jag strök jordgubbar från listan, eftersom vi köpte jordgubbar  istället för att plocka jordgubbar i år, men hallon har jag i alla fall plockat! Mina föräldrar hade hittat något ställe i skogen där det fanns riktiga hallonplantor (inte vildhallon alltså), så en morgon gick vi ut och plockade nästan två liter. Det var typ sjukt varmt och jag hade gummistövlar av någon anledning som jag egentligen inte vet. Min mamma sa att jag skulle ha det så jag tog det (på tal om att jag är vuxen). Jag höll på att koka bort i mina stölvar, och jag gillar inte ens hallon!
 
Fritz bestämde sig också för att följa med och plocka hallon, och eftersom det var en stor väg i närheten så var det alltid någon som fick sitta och vakta honom, men han verkade nöjd ändå (även om det inte syns på bilden).
 
Andra som uppdaterar om sin Bucket List:
 
/Anna(:
 

Kommentarer
Postat av: Emelie

HUR KAN MAN INTE GILLA HALLON?! Gillar hallon mycket mer än jordgubbar! :o

Svar: Jag avskyr inte hallon, men jag älskar dem inte^^ Tror att det beror på att jag som liten åt alldeles för mycket hallon och sedan ledde det till att jag spydde upp dem på golvet hemma hos min kompis xD
bookshelf

2014-07-27 @ 20:36:05
URL: http://drizzleandhurricanes.blogspot.com
Postat av: Frida

Hur kan man inte tycka om hallon!? Godast i världen ju. Hade man överlevt på bara hallon hade jag med glädje ätit det resten av mitt liv. Så mycket tycker jag om hallon ^^

2014-07-27 @ 22:57:44
URL: http://boooklovin.blogspot.com
Postat av: Zozzo

Försöker komma ikapp i din bucket list nu så är lite sen hehe, men herregud vilken otur! Skönt att ni hittade någon secondhand-butik i alla fall haha, och ni verkade ju ha mysigt trots allt ^^

Svar: Hahah, ja, vi hade rätt mycket otur^^ Men det blev komiskt till slut^^ Ja, vi hade det supermysigt :)
bookshelf

2014-08-15 @ 23:22:25
URL: http://bokzoem.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0