Bokmässan 2014

Efter ett års väntan är nu Bokmässan över även för den här gången, och det känns lika sorgligt varje år. Man väntar så länge och sedan är det över så snabbt... Men trevligt hade jag i alla fall, och jag tänkte nu skriva ett inlägg (som säkert blir rätt långt) om min lördag på mässan!
 
PRE-MÄSSAN
Jag steg upp 5.50, och sedan spenderade jag hela morgonen funderandes "shorts eller långbyxor"? Det blev shorts, och jag höll på att inte ta mig levande till mässan, eftersom jag nästan hann frysa ihjäl i väntan på tåget (men jag ångrade inte mitt beslut när jag väl befann mig på mässan). Själva tågresan var inte superkul, för jag hamnade på ett sådant där överblivet säte där man inte ens har ett fönster att titta ut igenom. Jag hade inget att läsa heller, så jag stirrade ärligt talat rakt ut i luften i två timmar. Jag tycker att det är viktigt att man tar vara på varje sekund och inte låter någon tid gå till spillo!
 
Bild fotad av Ebba
 
Vid 10.00 mötte jag upp med Lisa och Frida på stationen. Så himla trevligt att återse dem! Ingen av oss hade tidigare tagit spårvagnen till mässan, men vi bestämde oss för att göra det den här gången. Var det en smart idé? Tveksamt. Frida hade kollat upp vilka spårvagnar vi kunde ta, och när fyran kom förberedde vi oss för att kliva på. Några tanter klev först på, men klev sedan av för att den "gick åt fel håll". Vi tyckte att den verkade gå åt Svenska Mässans håll, så vi antog att tanterna inte var på väg till mässan, och sedan klev vi på. Ganska snart märkte vi att vi dock var på väg ut ur Göteborg. Vi började freaka lite, och sedan var det en kille som frågade vart vi skulle. När vi svarade "Svenska Mässan" skrattade han lite och sa att vi var på väg åt helt fel håll. Han hjälpte oss sedan med hur vi skulle åka för att komma tillbaka, och sedan var det bara att kliva av. Vi kom fram till mässan runt 11.00 istället för 10.30, men vi fick ju i alla fall nästan se Angered!
 
MÄSSAN
Det första vi gjorde var att rusa mot Gilla Böcker, eftersom Carol Rifka Brunt (författare till "Tell the Wolves I'm Home/"Låt vargarna komma" )skulle vara i montern och signera. Jag hade dock kollat fel på tiden, så det var bara att komma tillbaka lite senare, och vi hade stressat i onödan. Jag fick i alla fall min bok signerad till slut, och jag var väldigt nöjd eftersom det var mitt enda mål under dagen. 
 
 Därefter sprang vi runt lite mer, innan vi mötte upp Ebba och Pia vid Svenska Dagbladets monter, där vi såg en intervju med Carol Rifka Brunt. Den var intressant, om än lite för kort,  och Carol var rätt rolig ibland!
 
 Vi kollade runt lite mer bland alla montrar och sprang sedan på Zozzo och Emme! YAY! Vi visade dem till The English Bookshops monter, och när vi var klara där var klockan runt 13.00, och alla var hungriga som vargar (utom Zozzo och Emme som inte följde med oss. Pia var inte heller med, för hon hade gått tidigare), så vi gick och åt. Det jag säger nu kommer kanske som en överraskning för er, men vi åt på McDonalds. Först köade vi aslänge för maten, sedan köade jag ännu längre för toaletten (typ 20 min). Alla föräldrar skulle gå på toa med sina barn, och alla föräldrar hade minst tre barn. 
 
BOKÄLSKARTRÄFF
Den maratonlånga toalettkön gjorde att vi nästan blev sena till bokälskarträffen, men vi hann! Och som alltid var det supertrevligt! Blir bara så glad av att få prata och kramas med folk som jag annars bara pratar med på internet. Så underbart! Det kom inte lika många till träffen i år, men jag tror att det beror på att det inte kom lika många bokbloggare/bokälskare (bokälskare kom det väl med tanke på att mer än 18000 besökte mässan under lördagen, men ni förstår vad jag menar) till mässan överhuvudtaget i år. 
 
Varsågod, här får ni en lite halvdålig bild. 
Och här är en bild på de flesta som kom på träffen. Vissa hade dock hunnit gå. Jag vet inte hur många gånger vi stoppade upp alla som ville gå förbi. Det var som när man leker dansstopp. Först gick alla förbi, och när någon sedan plockade upp kameran för att ta kort på oss så stannade alla. 
 
GÄNGET VÄXER (FÖR ATT SEDAN KRYMPA)
Efter träffen gick vi runt lite mer inne på mässan, och då hade vår grupp ändrat sig lite. Några hade anslutit sig, och vi gick och kollade runt i olika montrar (som man gör). Vi gick också på jakt efter gratis cupcakes men hittade bara smoothies och godis. Därefter löjlade vi oss lite: 
 
Här har vi en sjuukt snygg bild på mig som Ebba tog. Det roliga är att Ebba la upp den här bilden på Twitter, och Bokmässan favoritmarkerade bilden. Kanske inte mitt stoltaste ögonblick.
 
Och här klädde vi ut oss väldigt snyggt i Adlibris monter! Gissa bokbloggarna, och om ni gissar alla rätt vinner ni en halv hammock! (Även denna bild är Ebbas) 
 
Och här fotas jag och Ebba med Mumin! Det är faktiskt inte första gången som jag fotas med Mumin. Jag sprang på Mumin även under Bokmässan 2011! Även detta är Ebbas bild (tack för att jag fick låna dina bilder!!)
 
Sedan stack några fler, och då var det bara jag, Frida och Ebba kvar. Vi var ganska trötta så vi satte oss på golvet i en korridor. Där satt vi tills ca 17.30, då gick jag och köpte min första och sista bok och sedan lämnade vi mässan. Vi gick tillbaka till stationen den här gången. Ebba lämnade oss och sedan var det bara jag och Frida kvar. Hon var så snäll och väntade på stationen tillsammans med mig, och vi hade riktigt trevligt på Burger King (vi hade inte fått nog av hamburgare efter McDonalds)!
 
På hemvägen läste jag tidningar och ville mest bara somna. 
 
Det här var kanske inte bästa året på mässan, men jag hade fortfarande otroligt trevligt! Det är så underbart att få träffa alla människor som jag annars bara pratar med på internet, och nu när jag har träffat alla flera gånger så är det inte längre lika stelt. Vi pratar helt naturligt med varandra och det är bara så fint att få krama sina internetvänner i verkligheten. Nästa år hoppas jag att jag ska få träffa ännu fler av mina internetvänner igen (och att det blir en officiell bokbloggarträff)!
 
/Anna(:
 

Kommentarer
Postat av: Äbba

Tror jag klarar av att vinna den där halva hammocken! ;) Härligt inlägg som vanligt! McDonalds, what to do without it?! :O Bokmässan favoritmarkerar bilden = proud moment for me!

Svar: TACK! :D Gyllene Måsen is the shit! Hahaha, skrattade så när jag såg att de hade favoritmarkerat^^
bookshelf

2014-10-01 @ 20:46:29
URL: http://vitgulstrumpa.blogspot.com
Postat av: Elin - Bokparadiset

Tyvärr så missade jag träffen så himla tråkigt, får ta igen det nästa år!!

2014-10-02 @ 16:53:00
URL: http://bokparadis.blogg.se
Postat av: Elina

Snygg tröja - måste jag ju säga!

Svar: Yay! Taack:D Älskar den så himla mycket! :D
bookshelf

2014-10-07 @ 08:12:53
URL: http://ielinashylla.wordpress.com
Postat av: Frida

Tack för en superbra och rolig dag! (och ett härligt inlägg som jag kommenterar alldeles för sent) :D Längtar som vanligt redan till nästa år. Så tråkigt att det är så sällan som vi ses. :(

Bilden från Adlibris-montern är bäst! Ska spara den och titta på när livet känns trist, för den kommer definitivt att få mig att bli gladare, haha.

2014-10-08 @ 19:13:16
URL: http://boooklovin.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0