Butterfly Grave

Titel: Butterfly Grave
Författare: Anne Cassidy
Sidantal: 296
Betyg: 6/10
Originalspråk: Engelska
Serie: Ja (The Murder Notebooks #3)
 
VARNING FÖR SPOILERS FÖR TIDIGARE BÖCKER I SERIEN!
 
Det är snart jul och Rose och Joshua försöker fortfarande hitta sina föräldrar, men plötsligt råkar Joshuas farbror ut för en olycka som nästan slutar dödligt. Joshua och Rose bestämmer sig då för att åka upp till Newcastle och ta reda på vad som egentligen har hänt. Även Joshuas kompis Skeggsie bestämmer sig för att följa med eftersom hans pappa bor där. När de börjar rota runt märker de att Joshuas farbror kanske inte var så oskyldig som de först trodde. 
 
De två första delarna i den här serien älskade jag av hela mitt hjärta, och ända sedan jag läste dem förra året har jag tipsat ungefär varenda levande människa om dem (de flesta har inte gillat första boken,och jag förstår inte varför). När jag fick veta att den svenska utgivningen av den här serien tills vidare hade lagts på is var jag tvungen att köpa tredje delen på engelska, och jag var sjukt taggad! Tyvärr levde  den här boken inte alls upp till de två tidigare delarna...
 
Först och främst tyckte jag inte att det hände lika mycket i den här boken som de tidigare. Mysteriet var inte heller lika intressant, och man fick inte veta så mycket nytt om deras föräldrar förrän i slutet. I de två tidigare böckerna kunde jag inte sluta läsa, och även om den här var snabb- och lättläst så tyckte jag ändå inte att jag rycktes med på samma sätt. 
 
Sedan har vi de två saker som störde mig allra mest och som förstörde serien lite för mig. Det värsta är att jag inte kan berätta om någon av dem eftersom de spoilar boken väldigt mycket... Men jag kan väl säga att det skedde ett dödsfall som enligt mig var helt onödigt, och som gjorde att jag kände mig otroligt lurad. Det hade inte behövt ske och det gjorde mig otroligt otaggad på resten av boken och serien. Den andra grejen var en sak som det har hintats om tidigare, men som jag hoppades på att författaren inte skulle utveckla, eftersom även det skulle förstöra serien och göra den stereotyp. Det gjorde hon såklart... Jag känner mig även lurad och irriterad över det här, eftersom jag såg tecken på något annat som höll på att byggas upp och den vändning som författaren tog var inte tillräckligt bra uppbyggd, Man hade sett tecknen hos en karaktär, men inte hos den andra. Okej, nog med vaga antydningar. 
 
Karaktärerna tyckte jag inte heller var lika bra i den här boken. Joshua irriterade mig till döds! Han blir så sjukt besatt och då kan han inte tänka på NÅGOT annat. Om han till exempel har bestämt sig för att hitta vem det var som skadade hans farbror, så kommer han inte kunna tänka på något annat förrän han har tagit reda på vem det var. Han är dessutom på skitdåligt humör hela tiden. Och Rose gjorde inte heller lika stort intryck den här gången. 
 
Jag är väldigt besviken på den här boken, speciellt när man jämför den med de två första böckerna i serien. Den var inte alls lika actionpackad, och många vändningar som den här boken tog tyckte jag inte alls om... Jag är inte så värst taggad på att läsa sista boken nu, men jag vill samtidigt veta hur det slutar. Vi får se när jag plockar upp den. 
 
Bästa med boken: Karaktären Skeggsie
Sämsta med boken: Tog alldeles för många vändningar som jag ogillade. Var inte lika actionpackad som de tidigare. 
 
/Anna(:

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0