En bokbloggares hemliga liv

Den här taggen har cirkulerat på de flesta bokbloggar de senaste dagarna, och för en gångs skull tänkte jag faktiskt svara på taggen innan den hinner bli helt omodern. Jag blev taggad av Cecilia och Elin (om någon mer har taggat mig är det bara att hojta till så lägger jag till er här). Tack så jättemycket! Jag funderade på att göra en video och svara på frågorna, men min syster har påsklov nu, vilket betyder att hon kommer vara hemma hela tiden, och då vill jag helst inte spela in några videor. Så jag hoppas att det går bra med ett hederligt gammalt skriftligt inlägg. 
 
1. Hur länge har du bloggat?
Den här sommaren fyller min blogg faktiskt ett halvt årtionde! Jag har alltså snart bloggat i fem år, vilket är helt sjukt. Jag har dessutom inte haft en enda längre bloggpaus. Ärligt talat måste jag säga att jag är ganska imponerad av mig själv. 

2. Tror du att du kommer sluta blogga om böcker i framtiden?
Förutom frågan om vilken som är min favoritbok så måste detta vara den svåraste frågan att besvara. Just nu känner jag inte att jag någonsin skulle vilja sluta blogga om böcker, men imorgon kanske jag vaknar upp och totalt har tröttnat på hela den här bokbloggargrejen. Det är svårt att förutspå framtiden. Det som verkar vara en självklar del av mitt liv idag behöver inte vara det imorgon. Herregud, det där blev djupare än vad jag hade tänkt. 
 
3. Vad är det bästa med att vara en bokbloggare?
UTAN TVEKAN alla underbara människor jag har träffat genom bokbloggen. Då och då slår det mig hur många fantastiska människor jag har lärt känna tack vare bloggen, och då blir jag så tacksam. Sedan älskar jag också all underbar respons jag får av mina läsare. Det känns så coolt att någon faktiskt bryr sig om det jag har säga. Recensionsexemplar är också nice, även om jag faktiskt sällan ber om det (mest för att jag suger på att läsa dem i tid).

4. Vad är det värsta med att vara en bokbloggare?
Ibland känner jag att jag har blivit för kritisk i mitt läsande på grund av bloggen. Vissa dagar ser jag det som något positivt och andra som något negativt. Jag är glad över att jag har blivit mer kritisk, men samtidigt önskar jag ibland att det vore som förr då jag älskade nästan varje bok jag läste.

5. Har du svårt att skriva rubriker till dina inlägg?
Vanligtvis inte, eftersom jag oftast skriver sjukt ointressanta rubriker. Ibland vill jag dock försöka skriva lite roligare rubriker och då kan jag sitta och klura ett tag för att (försöka) få till den perfekta rubriken. Till en rubrik som handlade om NaNoWriMo var jag faktiskt tvungen att konsultera en vän, och be henne välja den bästa av två stycken som jag valde mellan. Det slutade med att jag inte valde den som hon föreslog. 

6. Finns det någon bokbloggare du beundrar?
Absolut! Jag beundrar i stort sett alla bokbloggare som jag ser som mina vänner (och det är en hel del). Alla bokbloggares personligheter lyser igenom så mycket i deras inlägg, och jag älskar det. En bokbloggare som jag beundrar extra mycket är Man på Bokskadad, men sorgligt nog bloggar hon inte stort sett inte längre. Alla inlägg hon publicerade var bara så vackra.
 

7. Vilken bokbloggare skulle du vilja ha som gästbloggare på din blogg?
Jag har kanske inte direkt någon bokbloggare som jag skulle vilja ha som gästbloggare, men det finns flera som jag mer än gärna skulle vilja spela in en video tillsammans med!

8. Hur ser din rutin ut när du bloggar? T ex vilken tid, klädsel, dryck m.m.
Jag önskar att jag hade en rutin så att jag faktiskt kunde få några inlägg skrivna. Min klädsel är vanligtvis det fulaste och mest bekväma jag kan hitta (aka det jag alltid har på mig när jag är hemma). Jag bloggar oftast på kvällen, och jag dricker vanligtvis inget (så länge jag inte bloggar medan jag äter kvällsmat eller dricker kaffe).
 
9. Har du svårt för att skriva recensioner?
Den senaste tiden har det varit lite dåligt på recensionsskrivarfronten. För några månader sedan bestämde jag mig för att jag ville att varje recension skulle vara mer unik, och det gör att jag får lite mer prestationsångest när jag ska skriva. Om det är bra eller dåligt vet jag inte. Jag har skrivit lite färre recensioner, men jag är samtidigt nöjdare med de jag har skrivit.
 
För att inte glömma vad jag tycker om böckerna skriver jag ofta ner stödord på ett papper. Något annat som alltid är lite krångligt till mina recensioner är att ta bilderna på böckerna. Jag skriver ofta färdigt recensionen innan jag har en bild, för det är så jobbigt att fixa (speciellt på vintern). Eller så gör jag tvärtom och tar massa bilder på flera olika böcker, även om jag inte har skrivit recensionen än. 

10. Vad tycker du om bokbloggarvärlden?
JAG ÄLSKAR DEN! Jag får ofta känslan av att andra bloggosfärer (är det ens ett ord?) innehåller en hel del negativitet, men det har jag aldrig känt i bokbloggarvärlden. Under alla mina år har jag aldrig fått en enda elak kommentar, och jag älskar alla underbara och öppna människor jag har träffat här.
 
11. Vilka taggar du för den här taggen?
Nästan alla har blivit taggade redan - trots att jag försökte vara ute i god tid - så jag väljer att tagga dig som ännu inte blivit taggad! Grattis!
 
/Anna(:

Kommentarer
Postat av: Klara

Vad häftigt att du har bloggat i hela fem år!! :) Jag tycker också att det är svårt att fotografera böcker på vintern och när det regnar såklart.

2015-03-30 @ 14:36:12
URL: http://inutienbok.blogg.se
Postat av: Elen [bokpotaten]

Jag vet inte vad jag ska skriva, men jag borde kommentera med några ord eftersom jag har suttit här och flinat en stund nu, så jag skriver väl just det. Tydligen. Trevlig tisdag på dig! ^^

2015-03-31 @ 18:25:12
URL: http://bokpotaten.blogspot.se/
Postat av: Man

KRAM PÅ DIG! Jag har faktiskt blivit sugen på att börja blogga igen 😉

Svar: KRAM PÅ DIG OCKSÅ,MAN! HEJ FÖRRESTEN! :D Så länge sedan jag pratade med dig!
Du borde börja blogga igen (men bara om du vill såklart^^)! Du har ett ivrigt fan som skulle bli väldigt glad i alla fall :D
bookshelf

2015-04-28 @ 15:02:28
Postat av: Man

Det är inte en omöjlighet i varje fall. 😛

Svar: Jag håller tummarna! :D
bookshelf

2015-04-29 @ 22:36:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0