Through the Woods

 
 Titel: Through the Woods
Författare: Emily Carroll
Sidantal: 208
Betyg: 7/10
Originalspråk: Engelska
Serie: Nej
 
"Through the Woods" är ett seriealbum med fem serienoveller som jag har hört mycket gott om och velat läsa i mer än ett år. Därför passade jag på att köpa hem det nu när oktober närmade sig!
 
Att läsa novellsamlingar är lite som att äta buffé. Det finns alltid något som man älskar, något som är helt okej, och något som inte alls faller en i smaken. Jag måste dock säga att den här boken är en av de bättre bufféerna jag har varit på. Det var inget i den här novellsamlingen som jag inte klarade av att äta upp, men vid en eventuell påfyllning så skulle jag inte ha tagit mer av vissa av novellerna. Låt mig nu lämna den här konstiga liknelsen innan jag blir alldeles för hungrig. 
 
 Det som drar in mig i alla de här historierna, vare sig jag älskar dem eller inte, är tecknarstilen och illustrationerna. Varje novell har sin egen tecknarstil, men samtidigt passar alla ihop och gör att boken känns enhetlig. En svart bakgrund kombineras ofta med starka färger, såsom rött och blått, och det leder till en stil som ögat verkligen dras till! Dessutom är inte handlingen bunden till de vanliga serierutorna utan berättas ofta över hela sidorna, vilket är väldigt trevligt. 
 
 Mina favoritnoveller är "His Face All Red", "The Nesting Place" och "A Lady's Hands Are Cold". Alla dessa känns som klassiska skräckhistorier och stämningen i dem är väldigt bra. "The Nesting Place" har ett väldigt äckligt monster, "A Lady's Hands Are Cold" känns som en klassisk spökhistoria, och "His Face All Red" har både en huvudkaraktär och en skog som skrämmer mig.
 
Tyvärr finns det en sak som förstör varenda en av de här fem novellerna. Slutet. Varenda novell är fruktansvärt bra uppbyggda och har ett driv som gör att man inte kan vända sidorna tillräckligt snabbt. Man vill bara komma till slutet för att se vad för smart slut författaren har hittat på, och sedan blir det världens antiklimax. Varje gång. Jag fattade aldrig sluten, och det gjorde att hela berättelsen tappade lite av sin tjusning. Väldigt sorgligt, men jag tror också att det är en smaksak vad man tycker om de här lite öppna sluten. 
 
 
Detta är ett otroligt vackert seriealbum, som absolut lyckas med den skrämmande stämningen. Tyvärr föll inte sluten mig i smaken, och det drar ner betyget. Men jag rekommenderar absolut att ni plockar upp det här seriealbumet ändå!
 
/Anna(:

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0