En kärleksförklaring till Bates Motel

"Vad fan är 'Bates Motel'?" undrar du kanske efter att ha läst rubriken? Ska Anna helt plötsligt bli motellrecensent också? Räcker det inte med att hon helt plötsligt har börjat blanda in filmer och TV-serier på sin BOKblogg? Kan hon inte vända sig till TripAdvisor istället om hon vill prata om motell? 
 
"Bates Motel" är inte ett verkligt motell, utan en TV-serie baserad på den kända klassikern "Psycho", och fungerar ungefär som en prequel till filmen. Här kommer snabbgenomgången: Normans pappa dör i en mystisk "olycka". Norma och Norman flyttar för att börja om. De öppnar ett motell. Det går åt helvete typ direkt. Norma blir arg (många gånger). Det är något fel på Norman. Saker fortsätter gå åt helvete, hela tiden. Folk dör. 
 
Förutom att älska "Bates Motel" så älskar jag ju också, som ni säkert redan vet, listor. Så varför inte kombinera de två? 
7 ANLEDNINGAR TILL VARFÖR DU MÅSTE SE "BATES MOTEL"
 
1. NORMA "SCREW OFF SHITHEAD" BATES 
Många blandade känslor för Norma Bates har passerat genom min kropp under den här seriens gång, och känslorna för henne har förändrats lika snabbt som hennes humör gör. I ena sekunden skrattar jag åt hur fantastisk hon är för att i nästa hata henne av hela mitt hjärta. I slutändan är hon i alla fall en av mina absoluta favoritkaraktärer någonsin och jag älskar henne så mycket, trots alla hennes brister. Och det finns ingen som skulle kunna ge henne lika mycket liv som Vera Farmiga har gjort.
 
Jag menar, hur kan man inte älska en karaktär som har en video på youtube som heter "Norma Bates' Most Hysterical Freak-Outs!" som är 3.30 min lång och då dessutom bara innehåller klipp från första säsongen? För mig är det helt ofattbart. 
 
 2. DEN SNYGGA (OCH NORMALA) BRODERN
Förutom att vara jävligt snygg fungerar Dylan som någon som både balanserar ut all galenskap i den här serien OCH samtidigt visar hur galna och dysfunktionella alla faktiskt är. Dylan lyckas även med konsten att vara 100% pure cinnamon roll som dessutom är badass nog att döda folk om det behövs. Hur fungerar det?
 
 3. GREY IS THE NEW BLACK (OCH DÅ MENAR JAG ABSOLUT INTE CHRISTIAN GREY)
Om ni stannar till i White Pine Bay under semesterresan är Norman Bates inte den enda ni behöver passa er för. Nästan varenda karaktär har dödat någon och gjort saker man hatar, men när man tror att man omöjligt kan förlåta dem får man en förklaring till deras handlingar och kan plötsligt inte vara arg längre. Det finns ingen som är hundra procent ond, men inte heller helt igenom god, och det är en fantastisk känslosam berg- och dalbana som har fått mig att allvarligt fundera över mina värderingar. 
  
4. MARRIED COUPLE... OR I MEAN, MOTHER AND SON. I THINK...
Antingen är Norma och Norman så nära varandra att det blir obehagligt, eller så kan de inte avsky varandra mer. Normalt skiftar det här med fem minuters mellanrum.
 
 
5. WE ALL GO A LITTLE MAD SOMETIMES
Förutom att Norma och Norman har ett ganska ohälsosamt förhållande i säsong ett, så är inte den säsongen såå galen. "Det här lite konstigt, men inte så farligt väl?" hinner man kanske tänka. Och sen kommer säsong två, och den som egentligen verkar galnast är Norma. Säsongen rullar på, och Norman blir värre, men fortfarande inte så farlig. Och sen boom kommer säsong tre och fyra som en käftsmäll och ALLT blir bara galet HELA TIDEN. 
  
6. WALK WALK FASHION BABY
 Serien är typ värd att se enbart för Normas kläder och hår (åtminstone från s2), och tänk på att det kommer från en person som har haft samma uppsättning av sju T-shirtar i åtminstone två år, och som spenderade högstadiet i mjukisbyxor. 
 
7. FLAWLESS FREDDIE
Sedan Freddie Highmore spelade huvudrollen i "Kalle och chokladfabriken" måste han ha sålt sin själ till djävulen, för hans skådespeleri är skrämmande bra i "Bates Motel" och han nailar Norman i varje scen. Han har dessutom också skrivit ett av seriens bästa avsnitt. Wow, han har garanterat sålt sin själ...
 
 Det här var min sjukt förkortade lista över varför ni borde se "Bates Motel". Jag skulle troligtvis kunna skriva ett inlägg varje dag om en anledning till varför ni borde se det, men även om ni inte tror mig så försöker jag faktiskt att inte tråka er till döds. 
 
Ser ni på "Bates Motel"? Vad tycker ni i så fall? Har jag lyckats övertala er till att ge det en chans? Snälla säg att jag har det. 
 
/Anna(:

Kommentarer
Postat av: Elvira

Japp. Det har du.

Svar: Omg! Om jag har lyckats övertala EN person att se den här serien så har jag lyckats med mitt inlägg
bookshelf

2016-05-15 @ 20:42:12
URL: http://mylifestylebyelvira.blogspot.com
Postat av: Josefin

Är det blodigt? Jag älskar serier, men hatar blod :D

Svar: Ja, jag skulle nog klassa den som ganska blodig. ´Det är trots allt baserat på Psycho som handlar om en galen mördare ;)
bookshelf

2016-05-24 @ 18:28:21
Postat av: Cecilia

Den här serien låter riktigt grym! Får ta och prova den nu under helgen! :D

Svar: Den är riktigt grym! Vad glad jag blir att du är intresserad av den! Om du börjar se den får du mer än gärna hålla mig uppdaterad om vad du tycker! :D
bookshelf

2016-06-10 @ 11:07:35
URL: http://swebookobsession.blogspot.se/
Postat av: THE BOOK QUEENS

Åh vilken rolig lista!! Jag har faktiskt inte sett ett enda avsnitt av den här serien, kanske är dags!

/Emelie

2016-07-30 @ 19:10:03
URL: http://thebookqueens.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0