Presentation av mig själv

Hej kära bloggläsare!
Vissa av er har kanske läst min blogg sedan den startades för två år sedan, medan vissa av er kanske läser ert första inlägg idag( (i så fall hoppas jag att ni fortsätter läsa). Jag har aldrig riktigt gjort någon presentation av mig själv och tänkte därför göra det idag. Många av er vet säkert en hel del om mig, men det är smart att ha ett inlägg där ni BARA kan njuta av att läsa om mig. Det måste ju bara vara underbart! Host.
 
För det första heter jag Anna (jag ljuger alltså inte när jag skriver till namnet Anna i slutet av varje blogginlägg), Sveriges vanligaste kvinnonamn om jag inte har fel. Jag är 17 år ung, men känner mig som högst 15. Det är kanske därför som mina två närmaste vänner är 15 år gamla. Den ena är min syster och den andra är min granne(fast hon räknas också som min syster). Trots att jag känner mig som 15 så går jag på gymnasiet och det går lysande. Om det inte hade varit för alla läxor så hade jag nog varit den sortens människa som gått runt och sagt att skolan var rolig. För på sätt och vis är skolan rolig. Jag får lära mig massor av nytt och får träffa människor (alla är inte lika trevliga).
 
Som jag sa så tycker jag om att lära mig nya saker och programmet Vem vet mest är något som jag roar mig med ibland när jag har tid, vilket är nästan aldrig då jag alltid sitter med läxor. Nu tror ni säkert att jag är värsta pluggisen,det är jag också. Dock tycker jag inte att det måste vara något negativt. Fast jag pluggar inte på sommarlovet. Jag har otroligt höga krav på mig själv när det kommer till skolan. Jag måste alltid vara bäst och klarar inte av mig själv om jag misslyckas. Ett misslyckande för mig är alltså när jag får ett B. Visst tycker jag själv att det låter töntigt när jag skriver ner det, men det finns inte mycket att göra åt. Alla säger åt mig att jag inte ska bli så nedslagen när det går dåligt någon gång, alla misslyckas, men jag kan bara inte ta in de orden. De går in genom ena örat och ut genom det andra. Nu tycker jag att vi slutar prata om skolan eftersom det faktiskt är sommarlov. Humanistiska går jag förresten. Det är väldigt roligt och jag valde absolut rätt. Det är på det programmet som jag hör hemma. Vi är 5 stycken tjejer i klassen, något som är väldigt skönt, men de flesta lektioner har vi tillsammans med ekonomiklassen. Så var det i alla fall i ettan.
Ja, den där ugglan ska då föreställa mig antar jag.
 
På fritiden, som ni märker har jag inte så mycket fritid, så läser jag (WTF DET HADE VI INGEN ANING OM!), sitter vid datorn (på tok för mycket), är med vänner, lyssnar på musik och spelar fiol och piano. Datorn tar tyvärr lite för mycket tid ibland och jag önskar att jag kunde lägga den tiden på att läsa istället. Det blir oftast inte så. När jag sitter vid datorn så bloggar jag, läser bloggar, lyssnar på musik och tittar på youtube-klipp. I lite mer än ett år har jag varit besatt av booktubers (personer som gör videor om böcker istället för att blogga) och jag älskar book hauls. Det finns dock andra saker som jag också tittar på och då är det huvudsakligen vloggare som jag antingen tycker är gulliga eller gör roliga videor. Charlie Mcdonnell (charlieissocoollike) är en blandning av båda. Han är både gullig och rolig. Honom har jag varit besatt av sedan någon gång i februari. Precis i början när jag hittade honom så satt jag flera timmar varje kväll och tittade på hans klipp. Han är nördig, precis som jag, och bättre kan det alltså inte bli.
 
 
Charlie i egen hög person!
 
En annan favorit, trots att han inte uppdaterat på ett tag, är William Spetz (lillabloggen). Han är otroligt rolig och pratar alltid om saker som man kan relatera till och skratta åt.
 
Fiol har jag spelat sedan jag var åtta (eller nio, har inte så bra koll) år gammal. Själv tycker jag väl inte att jag är så värst bra, inte om man jämför med de som spelat lika länge som mig, men det gnisslar i alla fall inte längre när jag spelar. Piano har jag inte spelat alls lika länge som fiol. I 7:an hatade jag till och med piano, men sedan tror jag att jag hörde någon riktigt bra pianospelare och helt plötsligt hade jag bestämt mig för att börja spela piano. Jag tror att det var i 8:an som jag började. Piano är otroligt svårt, men det börjar släppa lite nu. Mitt mål med pianot just för tillfället är att lära mig "River Flows in you" som är en helt otroligt fin låt.
 
Harpa är ett instrument som jag gärna skulle behärska också. Tyvärr är harpor så otroligt dyra så jag har inte råd att köpa någon. Dessutom finns det ingen på musikskolan som är ut det. Jag fick upp mina ögon för harpor när jag började lyssna på Florence+ the Machine.
 
Harpor leder oss alltså direkt in på musik. Mitt absoluta favoritband är Florence + the machine. Jag hörde dem för första gången 2010 under ett program av Vampire Diaries(Min favoritserie. Andra favoriter är Merlin och Pretty Little Liars). Sedan dess har jag älskat henne. Hon har en så otrolig röst och det är något med de flesta av hennes låtar som verkligen tilltalar mig.
 
Mina andra favoriter varierar ständigt och ett band som jag lyssnade på hela tiden för några månader sedan kanske jag inte alls lyssnar på längre. Det är inte så att jag börjar ogilla dem, nej, istället behöver jag kanske bara en paus från bandet för att börja lyssna på dem några månader senare igen. Mina favoriter just för tillfället är Of Monsters and Men (heelt underbara), The Paper Kites, Mumford and SonsVampire Weekend m.m. Andra band har bara en eller några låtar som jag lyssnar på. Jag tror att min musiksmak lutar åt Indie, men jag har inte så bra koll på musikgenrer.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Böcker har jag ännu inte valt att prata om, konstigt nog. Jag ska försöka hålla mig kort eftersom de flesta säkert vet mycket om vad jag tycker om böcker. Jag älskar ungdomsböcker i alla dess former. Övernaturligt och även helt normala berättelser om ungdomar. Jag tycker om att blanda och inte läsa samma genre hela tiden. Dock är jag kanske inte någon älskare av deckare, men man kan ju inte gilla allt.
 
Jag har alltid älskat att läsa och det har hjälpt mig mycket. Jag har blivit allmänbildad, fått fördelar i skolan och nu på senare tid har jag även fått underbara vänner tack vare mitt intresse.Det är dessutom asroligt att läsa! Några av mina vänner IRL tycker om att läsa, men de är inte riktigt lika nördiga när det kommer till allt annat som har med böcker att göra. Jag älskar att prata om omslag och saker som egentligen inte har med själva boken att göra. Jag älskar att få uttrycka vad jag tycker om själva boken också såklart.
 
För några år sedan samlade jag inte alls på böcker, men när jag började blogga så blev jag automatiskt en manisk samlare. Mina hyllor fylls hela tiden på och till slut kommer jag väl inte ens kunna komma in i mitt rum(fast det kan jag knappast nu heller, av andra anledningar). Vissa böcker köper jag Secondhand och vissa köper jag nytt.
 
Fy vilken lång presentation av mig själv. Ärligt talat vet jag inte ens om jag själv orkar läsa igenom den. Hur ska ni då orka? Det är dessutom pinsamt att ett av de längsta inläggen jag skrivit endast handlar om mig själv. Suck. Om ni orkade läsa så gratulerar jag er i alla fall!
 
Om det är något ni vill fråga så är det bara att fråga på!
/Anna(:
 

Kommentarer
Postat av: Johanna

Jag läste hela! ;)
På tal om piano: Har du lärt dig helt själv eller har du nån som hjälper dig?
Jag tpg pianolektioner för några år sedan, men sen slutade jag för att jag inte gillade läraren. Nu står jag i kö för att börja spela igen och medans jag väntar spelar jag hemma :) Håller på att försöka lära mig Für Elise :)
Har du noter till River Flows in You? Var hittade du dem i så fall? :)

Svar: Grattis till dig!(:
Jag går på musikskola för att lära mig piano, tror inte att jag skulle ha tålamod att lära mig själv, haha.

Synd att du slutade bara på grund av läraren, men bra att du ska börja igen!. Jag är lite livrädd eftersom jag ska få en ny pianolärare i år och är rädd för att han inte ska vara lika bra som min gamla.

Für Elise är riktigt rolig att spela! Jag älskar den. Tyvärr har jag inte noter till River Flows in you... Men jag har lärt mig lite av låten genom att titta på videor på youtube av folk som spelar

bookshelf

2012-07-28 @ 11:00:41
URL: http://boktjejerna.devote.se
Postat av: Man

Jag satt klistrad hela vägen(!), och skulle nog kunna klämma in många "Det där påminner lite om mig" eller "Tufft" på vägen. Men jag låter bli och säger istället VEM VET MEST. Det där programmet får mig riktigt tävlingsinriktad (och vidrig). Vad ska man säga? Jag älskar "kuriosa". Sedan håller jag med om Florence + The Machine. Måste lyssna om på Ceremonials-albumet. Mumford & Sons lyssnade jag på på riktigt för någon månad sen, men de har spelats konstant sedan dess. Och deras nya album anländer ju i höst/vinter! :') Tackar för övrigt för inlägget!

Svar: Grattis både till dig och mig i så fall(att jag lyckades hålla ditt intresse uppe alltså)!
Ja, Vem vet mest är ju typ ett underbart program! Även när jag tittar själv så sitter jag och typ skriker ut svaretxD. Måste ju visa för alla andra som inte tittar att jag kan liksom;)

Florences nya skiva är ju helt underbar och tycker verkligen att du ska lyssna om den!(:

Kommer Mumford and Sons ut med en ny skiva, det hade jag ingen aning om, men tack för upplysningen!

Kul att du gillade inlägget(:
bookshelf

2012-07-28 @ 11:26:11
URL: http://bokskadad.blogg.se
Postat av: Ida

Hon glömde dessutom att skriva ett par saker, t.ex att: Hon är helt jävla underbar, jätterolig, snäll, supersuper knäpp & galen, härlig och bara grymt azum! En av världens två absolut bästa vänner! Världens finaste är hon!

/den där grannen hon skrev om. (räknar dig också som syster darling! <3)(fast det vet du ju redan ^^)

Svar: Du är störd!;) Men jag älskar dig ändå<3
bookshelf

2012-07-28 @ 11:56:27
URL: http://summerintorquay.blogg.se
Postat av: Elisabet

Woaaaaaaaaaaaah! Det där var precis som att läsa om sig själv, är precis likadan i skolan, samlade först riktigt på böcker när jag började blogga, min bästa vän är som min syster, sitter för mycket vid datorn, spelat fiol sedan jag var 6 men tkr inte att det låter särskilt bra, spelar också piano men inte så länge, tycker också att RFIY är en uuunderbar låt! Love till dig! <3

Svar: Vad roligt att vi är så himla lika! Dock är det ju inte så kul att ha alldeles för mycket prestationsångest i skolan eller att sitta för mycket vid datorn^^. Det är underbart att ha sin syster som bästa vän för då har man alltid roligt även om man åker på semester med familjen!
Kanske är det vårt självförtroende som inte är så jättebra eftersom vi inte tycker att vi spelar bra fiol? Fast jag tror att mitt problem är att jag inte övar så mycket som jag borde... Svårt att hinna med ibland:(
bookshelf

2012-07-28 @ 21:01:16
URL: http://bokvarg.blogspot.com
Postat av: Chamilla Magnusson

Tja... vad ska man säga mer "I know that girl". Jag var och är nästan likadan. Jag går i och för sig inte i skolan längre, nä jobbar och står i, men jag är också rätt nördig. Just nu tränar jag mycket på att prata teckenspråk med min döva kollega på jobbet. Det är riktigt roligt och jag kan väl lite runt 50 tecken. Något instrument har blivit flöjten, gitarr, bas, trummor och lite piano har det blivit. Min kompis var musiker och jag fick öva med bandet ibland när någon var sjuk eller inte kunde. Samlat böcker började jag tidigt med - redan i femte klass - så det har hållit på ett tag nu. Siter vid datorn - absolut! Men sen är det inte så ofta så man har en del "brev" att svara på när man slår igång masiken. "Vem vet mest" - nja, där är jag inte med. Jag tittar faktiskt inte så mycket på tv och gör jag det så är det något med motorer, sjukhus, kriminalare (NCIS mfl) eller något i den stilen. Favoriten är OverHauling och Truckers. Musik så är det första gången jag hör de band namnen. Mina favoriter är Linkin Park, Nigthwish,Dead by april, Chris Brown, Billy Ray Cyrus mfl.

Måste ändå tacka för en härlig blogg. Riktigt rolig att följa n_n

Svar: TECKENSPRÅK! Jag skulle så himla gärna vilja kunna teckenspråk. Du kan betydligt mer instrument än mig ser jag. Jag önskar att jag ockås kunde fler. Vill lära mig ukulele och harpa(:
Kul att du gillar min blogg!:D
bookshelf

2012-07-29 @ 17:57:52
URL: http://blandbockerlivetmagin.blogg.se/
Postat av: Lisa

Hey! Mitt första besök här och ja, jag läste hela inlägget om dig :)
Tycker att det låter som att du är en cool, smart och bra tjej med båda fötterna på jorden (förutom att det kanske inte alltid är så bra/sunt att ha så höga krav på dig själv när det gäller skolan.. men väldigt duktigt såklart!). Önskar att jag hade varit lite mer som du när jag var yngre. Hade bara killar i huvudet och släppte allt annat för det. Läsningen har dock till och från alltid funnits i mitt liv :)

Men i alla fall. Kul att hittat hit! :)

Svar: Vad kul att detta var ditt första besök!
Du har tyvärr rätt och det är inte alls bra att jag har för höga krav på mig själv i skolan. Dock är det väldigt svårt att göra något åt det, även om jag skulle vilja.

Kul att du har hittat hit! Det är alltid roligt med nya besökare(:
bookshelf

2012-07-29 @ 22:15:39
URL: http://ihyllan.blogspot.com
Postat av: Chamilla Magnusson

Jag har funderat på att lägga upp en kort film när jag tecknar samtidigt som jag säger vad tecknen betyder. Men sen är frågan hur jag ska göra det... jag är inte så hemma med datorer :S

Svar: Vad är det du har tänkt teckna?
bookshelf

2012-08-01 @ 21:48:13
URL: http://blandbockerlivetmagin.blogg.se/
Postat av: Johanna

Sv: Jag ångrar mig för den läraren jag hade hon var gammal och bara kanske ett år efter att jag slutade eller något gick hon i pension... tror det är rätt lång kö på min musikskola för piano men hoppas verkligen jag kommer in snart :)
Det kommer säkert gå bra *peppar* :)
Kan du hela? Hittade noter på hela på internet och skrev ut. 4 sidor... kan typ första, men bara långsamt än så länge :)

Svar: Ååh, vad synd! Jag kan inte alls mycket av River Flows in you. Jag kan bara de första raderna som jag lärde mig för några år sedan, har tyvärr inte haft tid eller kunnat ta tag i den på riktigt än...
bookshelf

2012-08-01 @ 22:47:37
URL: http://boktjejerna.devote.se
Postat av: Man

Då är vi två som skriker till Vem vet mest fastän ingen annan är i närheten, kan jag meddela. ;-)

Svar: Hahaha xD Det är tur att vi inte tittar tillsammans då! Det hade blivit någon slags kapplöpning om vem som kunde skrika högst^^
bookshelf

2012-08-02 @ 00:29:02
URL: http://bokskadad.blogg.se
Postat av: Lisa

Det är faktiskt första gången jag är in här, så då passade det ju bra med ett presentationsinlägg (eller vad man nu ska kalla det). ;)
Jag är ganska lik dig jag med. Har höga krav på mig i skolan och jag ska alltid vara "bäst" på allt.
Vad roligt att du spelar fiol! Det gör nämligen jag också. ;)
Nästa vecka ska jag på ett spelarläger och tills dess har jag fått i läxa att lära mig Pachelbels kanon i D-dur, som jag hatar. Jag är mycket mer för folkmusik, hehe.
Vad tycker du bäst om - klassisk eller folkmusik?
Sen undrar jag om du har något tips till mig, jag tycker det är jättesvårt att stampa takten när jag spelar, finns det något "lätt" sätt att lära sig det?
Och innan jag avslutar den här kommentaren måste jag säga att jag också är en jättestor boknörd, mina kompisar kan tycka att jag är helt knäpp ibland då jag sitter och pratar om vilka omslag som är finast eller vem som är min favoritkaraktär i en bok, hehe.
Nu slipper du mig (för ett tag iallfall). ^^

2012-08-02 @ 10:32:14
URL: http://boklisa.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0