Sammanfattning av maj 2011

Antal lästa böcker: 3

Jag hann inte med särskilt många böcker i maj, men jag är ändå nöjd med antalet med tanke på hur många sidor den ena boken var på och hur mycket skolarbete jag hade i maj. De två första veckorna i maj var ganska okej medan jag inte hade tid att läsa något alls de två sista veckorna.

Antal lästa sidor: 941

Antal svenska: 2
Antal engelska: 1 (tjoho!)

Det som jag är mest förvånad över är att jag faktiskt läste lite annorlunda böcker den här månaden. Alla var dessutom otroligt bra! Under maj läste jag för första gången en riktig grafisk roman, och jag älskade den!

Bästa bok:
Den här månaden tycker jag att det nästan är omöjligt att välja bästa bok. Alla var otroligt bra på sina egna vis och ingen var ens i närheten av dålig. Jag har haft otrolig tur under ett tag nu och nästan bara läst bra böcker. Hoppas att detta håller i sig ett långt tag. Bästa bok går alltså till:

Mycket fina utebilder dessutom!

Sämsta bok:
Eftersom alla böcker jag läste fick utmärkelsen Bästa bok så skulle det ju vara rent idiotiskt att utnämna någon till Sämsta bok och eftersom jag inte är någon idiot så avstår jag nog.

Alla lästa böcker i maj:
1. Eld-Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren  634 sidor
2. The Day Before- Lisa Schroeder  307 sidor
3. Ankomsten- Shaun Tan (recension kommer verkligen!)

Ni som såg min senaste book haul kommer kanske ihåg att jag helt klart skulle läsa City of Fallen Angels i maj. Hosthosthost. Låt oss säga att vi i fortsättningen inte ska lita på något jag säger för jag är inte bra på att hålla mina boklöften... Men den kanske blir läst den här månaden! Host. Eller nästa år! Host. Eller när jag går i pension! Host.

Hoppas juni blir en superdupermegaawesome månad för er (och för mig).

Har ni läst något ni aldrig läst tidigare den här månaden? Och då menar jag inte en speciell bok för många böcker jag läser varje månad har jag aldrig läst tidigare. Jag menar om ni kanske läst en speciell genre för första gången eller en speciell sorst bok. Som att jag läste en riktig grafisk roman.

/Anna(:


Kommentarer
Postat av: Chamilla Magnusson

Jag håller på och läser en väldigt annorlunda kriminalare och jag brukar inte läsa ur deras genre. Det brukar väldigt ofta vara thrillers eller något liknande. Den är inte bra men den är inte dålig iheller. Språket är lite egendomligt och gammalt men handlingen fångar en på något magiskt vis ändå...

2012-06-05 @ 22:15:47
URL: http://blandbockerlivetmagin.blogg.se/
Postat av: Man

Det skulle isåfall vara Epifanier av James Joyce. Inte alls en skönlitterär bok utan mest små utdrag i form av uppenbarelser (småsmå saker han uppmärksammat i vardagen eller drömsekvenser). Och de här uppenbarelserna har han sedan använt sig av när han skrivit sina romaner. Lite halvläskigt, men ganska kul. :-) Aldrig "nördat" ner mig i sådana slags böcker tidigare.

2012-06-06 @ 03:04:42
URL: http://bokskadad.blogg.se/
Postat av: Man

Svar: Det här med att ta emot komplimanger är så svårt och jag tackar så ödmjukt. Sedan skulle jag vilja (inte för att du sa det först) tillägga att du är sjukt härlig, Anna! Heja heja. :D

2012-06-06 @ 23:57:29
URL: http://bokskadad.blogg.se/
Postat av: Lucy

Sv: Ja, absolut! Har en bibliotikare som är väldigt inne i ungdomslitteratur, så det är ju till vår fördel det!

2012-06-08 @ 17:59:43
URL: http://bokrygg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0