Bokmässan 2013

Jag är nu hemkommen från årets Bokmässa och tänkte köra någon slags miniberättelse som jag gjorde förra året också. I år lyckades jag dock inte få alls lika mycket bilder eftersom jag inte hade någon privat fotograf med mig denna gång och jag suger själv på att ta kort. Orkar aldrig plocka upp kameran. I alla fall, dags för första rubriken!
 
TÅGUPPLEVELSEN
MÄNNISKOR är ungefär allt jag har att säga. Det var grymt mycket folk och det fanns bara 40 obokade platser så jag kastade mig på tåget så fort det kom och rusade bara till första lediga plats. Det var ett fyrasäte och tjejen som satt bredvid vände sig om när jag satte mig och då såg jag att det var... *trumvirvel* LUCY! Vad är sannolikheten? Jag visste att vi skulle åka samma tåg, men trodde aldrig vi skulle hamna bredvid varandra.
 
Vi mötte upp med Emelie på stationen och sedan inne på mässan mötte vi först upp med Ebba och vandrade runt ett tag. Sedan träffade vi även på Frida  som jag inte pratat med så mycket men som var sjuukt trevlig! Vi kollade igenom diverse montrar när jag plötsligt fick syn på Pia (eller så var det nog hon som fick syn på oss) som sedan också anslöt sig ett tag. Det som var toppenbra med den det här årets mässa var att det var mycket mer bokbloggarkontakt utspritt under hela dagen. Förra året mötte jag bara folk under träffarna. 
 
Specifika instruktioner hade jag skrivit på mitt fiskblock och till vänster kan ni se den supergulliga texten Nea skrev till mig. 
 
MAT
Vid halv ett hade vi redan börjat tröttna på att titta i olika montrar - det blir lätt så när det inte finns några intressanta författare att lyssna på - så jag, Frida, Emelie och Ebba gick och åt. På McDonalds. Såklart! På vägen dit fick vi se de underbara stockholmsborna ståendes i kön in till mässan och vi hade någon slags trevlig vinkningstävling med dem.
 
Det var inte bara vi som var kulturella nog att satsa på McDonalds, vi fick även syn på både Lisa och Anna där. Anna var trevlig nog att ge oss deras bord eftersom de var klara, och vi kunde nog inte vara mer tacksamma! 
Här ser ni Frida, Ebba och Emelie på McDonalds efter att vi fått sittplats (säg till om jag ska ta bort någon bild)
 
BOKBLOGGARTRÄFF NUMERO ETT
Klockan två började den lilla inofficiella person-som-gillar-böcker-och-människor-och-har-internet-träffen (alla var ju inte bokbloggare så det känns orättvist att säga bokbloggare) som jag hade ordnat/fixat ihop lite snabbt med absolut ingen organisering. Det kom en hel del personer och jag blev lika förvånad även i år. Det här var seriöst DET BÄSTA EVER PÅ DAGEN. Jag skojar inte. Det var så underbart att få träffa och prata med alla, både nya och gamla bekantskaper. Så kul att folk verkligen tog sig tid att komma dit och bara så kul att få krama alla och skriva på deras tygkassar och bara SE dem i verkliga livet. Den här träffen slår ALLT, den var det bästa på hela lördagen. Författare och andra kända människor är ingenting i jämförelse med att träffa de här människorna. 
 
Alla ser kanske inte hyperglada ut just på denna bild,men det kan jag lova att de egentligen var!
Här har vi en fokuserad Nea (som såg superglad ut på bilden innan, men tyvärr blev den suddig...), Emme och Zozzo och även Johanna
 
Vi stod ett tag vid Bonniers monter och pratade men förstod snart att det var för trångt, så vi flyttade ut i någon slags korridor. Inte så uppskattat bland de andra besökarna, men who cares? Det var ganska intressant att se hur alla andra stannade upp när Anna bad en person att ta kort på hela vårt gäng. Sedan blev jag även knackad på axeln och när jag vände mig om stod MAN där och jag höll på att freaka ur! När man är på mässan och omgiven av så mycket människor är det lätt att glömma vad mer för människor som hade tänkt komma. Därför blev jag så HIMLA glad när jag träffade Man. I verkligheten var hon dessutom precis lika mysig som på bloggen och det var bara så kul att träffa henne (och alla andra om ni inte förstod det)!
Den här bilden har jag varit fräck nog och snott från Anna. Hoppas att det är okej!
 
 OFFICIELL BOKBLOGGARTRÄFF
Vi gick till R3 i samlad trupp och först var det en halvtimmes mingel. Sedan kom Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren och det är alltid lika intressant att lyssna på dem. Det känns som att deras intervjuer alltid är så personliga på ett mysigt sätt. Sedan var det prisutdelning och jag och Johanna vann faktiskt! Jag fick en bok som var signerad och vilken det var får ni veta i min book haul.
 
Därefter kom Karin Lemon och hon är förläggare och det var superintressant att höra om vad de tycker om bokbloggare och hur de gör med rec-ex och så. Mingel blev det ännu en gång efter det och sedan var det intervju med Kristin Cashore på Google Hangout. Trots att jag inte läst några av hennes böcker tyckte jag att det var roligt att lyssna på henne. Hon hade intressanta saker att säga och var supergullig. 
 
Okej, den här bilden kan jag ta bort om ni vill (bara så ni vet). Tyckte bara det var så kul att det ser ut som att Lucy typ vinkar fast hon egentligen försöker akta sig från kameran. Sedan har ju Beate och Elin världens stirrningstävling i bakgrunden. Vad för fruktansvärd sanning kom de precis på vid det tillfället egentligen?
 
Och här, som plåster på såren, kan ni få en bild där alla ser bra ut utom jag. Jag bjuder på den! Bilden är lånad från Anna
 
BURGER KING
Ja, onyttigheterna tog sannerligen inte slut efter McDonalds. Efter mässan hade jag lite tid att slå ihjäl innan mitt tåg gick, så jag, Frida, Emelie och Ebba gick till stationen och åt på Burger King (eller jag och Ebba åt). Vi satt och pratade ett tag och sedan vid tjugo i åtta gick jag på mitt tåg ensam och tröståt Pimpim hela vägen hem i hopp om att hålla mig vaken och att tiden skulle gå fortare (det gjorde den inte). Kanske lägger jag in en bild här sedan om jag får någon trevlig från Ebba. 
 
Rent bokmässemässigt (haha) slog inte det här året förra året. Det fanns inga roliga författare och man tröttnade snart på montrarna. Rent människomässigt var det roligare i år! Jag känner en del människor rätt bra redan och det gjorde att jag kunde slappna av mer och vara mig själv. Jag kommer garanterat tillbaka till mässan nästa år!
 
/Anna(:

Kommentarer
Postat av: Anna

Vilket härligt inlägg! Och det var superkul att träffa dig!! :D

2013-09-29 @ 20:02:03
URL: http://readingthisworld.blogspot.com
Postat av: Emellie

Jag är så jävla fotogenetisk att det är löjligt - jag borde bli modell! :D

Fortfarande, vi borde skaffa en egen monter nästa år. Skulle vara sweeeeeet! :D

Svar: Haha xD Ja, du är riktigt het! Ja, en monter får det helt klart bli!
bookshelf

2013-09-29 @ 20:09:24
URL: http://drizzleandhurricanes.blogspot.com
Postat av: Lucy Chen

Åh vad mysigt inlägg! Det var superkul att träffa dig också! :D

Svar: Taaack:D
bookshelf

2013-09-29 @ 20:34:19
URL: http://bokrygg.blogg.se/
Postat av: Anna - Boktycke

Vilket mysigt inlägg! Var supertrevligt att träffa dig! Önskar verkligen att jag hade kunnat stanna längre på träffen för alla verkar så himla awesome!

Svar: Tack! Ditt inlägg var också supermysigt (ifall jag nu kanske glömde nämna det!). Det var jättekul att träffa dig också och det var synd att du inte kunde stanna så länge på träffen (och att du var för gammal för den officiella...)
bookshelf

2013-09-29 @ 20:51:06
URL: http://boktycke.se
Postat av: Frida

Supermysigt inlägg!! :D Ska spara som favorit och titta på när längtan efter nästa års bokmässa blir för stor för att kunna hantera.

Var superkul att träffa dig med! Förra gången hann vi ju knappt prata något alls.

Vet du vilken bild som hade passat perfekt där på slutet? Din konstnärliga soffa!! Tog du ingen bild på den?? :O


2013-09-29 @ 21:02:26
URL: http://boooklovin.blogspot.com
Postat av: Lisa

AAAHH, SAKNAR REDAN ALLA JÄTTE MYCKET!! Och jag såg er på McDonalds också! Men fick aldrig tillfälle att hälsa, haha. Men jätte mysigt inlägg! Det jag jätte roligt att träffa dig! Och nu får jag väll gå och gråta i ett hörn för att det är ett år tills vi ses igen ;__;

2013-09-29 @ 21:08:45
URL: http://bladvandaren.blogspot.se
Postat av: Maria

Så kul att ni hade kul! :D

Jag försökte ta mig till BC:s monter men det var så JÄKLA mycket folk och även om jag är en person-som-gillar-böcker-och-har-internet så gillar jag inte människor tillräckligt mycket för att trotsa massorna. Men så trist att inte träffa dig och Man och alla. Jag hade till och med planerat vad jag skulle skriva i ditt block!

Svar: Åhnej! Vad synd! Jag hade SÅ gärna velat träffa dig (och se vad du skulle skrivit i mitt block!). Jag hoppas verkligen vi ses nästa år i så fall!
bookshelf

2013-09-29 @ 21:49:12
URL: http://ungavuxna.blogspot.se
Postat av: Maria igen

"För att inte ha någon personlighet är du väldigt cool!" skulle jag ha skrivit och hoppats att du förstod att jag syftade på något du skrev i ett blogginlägg för ett tag sen. (Annars hade det kunnat bli konstigt :P) "Forever pensionär!/trasigkofta"
Men nu missar du min sjukt snygga handstil!

Svar: Självklart förstod jag vad du syftade på och det var typ den mest awesomiga texten ever! :D Jag är så ledsen över att jag inte har det på riktigt i mitt block! Du får skicka det till mig på posten så jag får din handstil och ett äkta bevis, hahaha ^^
bookshelf

2013-09-29 @ 22:01:03
URL: http://ungavuxna.blogspot.se
Postat av: Beate

Vad roligt att läsa detta!! :D du tog fler bilder än mig iaf, jag tycker du ska vara stolt :) jag bara känner att det borde bara bokmässor typ femtioåtta gånger om året så vi allihop hade tillfälle att träffas oftare!!!! Tihihi, jag kommer inte riktigt ihåg vad jag och Elin höll på med på bilden men jag tror att vi var förfärade eller rädda över någonting :P det är helt okej att den finns kvar ;) ska kämpa med att lägga upp mitt inlägg om mässan, tycker alla gör det så sjukt fort xD hade inte ens kommit hem innan de första bokmässeinläggen började komma :P

Svar: Vad bra! :D Jag tycker också att det borde vara bokmässa minst femtioåtta gånger om året! Haha, jag älskade bilden på dig och Elin^^
Nej, jag tyckte också alla inlägg kom upp sjukt fort och först hade jag tänkt vänta ett tag, men jag blev så sugen på att skriva om det direkt!^^

Det var superkul att träffa dig förresten! :D
bookshelf

2013-09-29 @ 22:10:27
URL: http://bokbeate.blogspot.com
Postat av: Man

MEN ÅH! Du anar inte hur hyper jag blev av att se dig. En av de bästa grejerna på hela dagen (och då var jag ändå på både Bokmässan OCH Liseberg!).

Och ett litet shout out till Maria: Ville så gärna träffa dig!!

Svar: YAAY:D Att ligga lika med både Bokmässan och Liseberg är sannerligen inte illa! Du vet ju redan att jag också blev superhyper! ^^ Jag hade velat träffa Maria också!
bookshelf

2013-09-29 @ 23:53:08
URL: http://bokskadad.blogg.se
Postat av: Frida

OMG! SÅ HÄRLIGA BILDER! :D

2013-09-30 @ 05:06:04
URL: http://photosandbooks.blogg.se/
Postat av: jana

Ja det var verkligen awesome! Alltihop! Förutom att jag är så extremt blyg o var nästan helt tyst. Men jag mig dit iaf! Jag var på mässan alla fyra dagar så jag hann med en hel del intressanta och spännande seminarium och föredrg.

Svar: Men det var kul att du var där i alla fall! Och det är inte alls konstigt att man kan bli lite blyg! Men nästa år, om du åker dit, kommer det nog kännas bättre för då har du redan träffas oss :)
bookshelf

2013-09-30 @ 05:51:58
URL: http://www.janasbokhylla.blogg.se
Postat av: jana

Vågade mig dit, ska det stå.

2013-09-30 @ 05:53:09
URL: http://www.janasbokhylla.blogg.se
Postat av: Äbba

Hade inte min mobil dött hade jag fotat din soffa! :O men du ska få några smarriga bilder! Någon gång... Men då får du skicka dina till mig! :)
Oj, kanske borde öppnat med "Det var jättekul att träffa dig igen!" men på något sätt känns det lite opersonligt. Fast det är ju alltid kul att träffa dig! Insåg precis att jag glömde tacka för senast, så TACK FÖR SENAST!

Svar: JAG SAKNAR MIN SOFFA! Varför tog jag inte kort på den?! ^^ Jag lovar att jag ska skicka bilder till dig! Någon gång... ^^ Hahahaha ^^ TACK FÖR SENAST SJÄLV!
bookshelf

2013-09-30 @ 09:52:19
URL: http://vitgulstrumpa.blogspot.com
Postat av: Elina

Superbra inlägg, inte alls så att jag blir jätteavis. inte alls!

2013-09-30 @ 12:21:11
URL: http://marklarsbooks.blogg.se
Postat av: Äbba

SVAR: MEN NU VAR DET JAG SOM FICK FINDUSPINEN! hehe^^

Asså jag ser superglad ut på alla dessa bilder. Det säger en del! :D

Svar: BLÖBLÖ^^ haha ^^ Ja, det är bra att du ser glad ut! :D
bookshelf

2013-10-01 @ 19:56:23
URL: http://vitgulstrumpa.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0