5 anledningar att delta i NaNoWriMo

Imorgon är det den 1 november, och för en hel del människor betyder november bara en sak (och när jag säger att det bara betyder en sak så menar jag det bokstavligt): NaNoWriMo! Har du deltagit tidigare men ännu inte bestämt dig ifall du ska vara med i år? Eller har du aldrig varit med och undrar varför det är en så himla bra grej? Här kommer fem anledningar till varför du ska delta i NaNoWriMo i år: 
 
1. PRESTERA MERA
Du vet väl om att du lever i ett samhälle där du inte räknas om du inte presterar under minst sexton av dygnets tjugofyra timmar? Slår ditt hjärta 110 slag i minuten för att du redan är så stressad? Hinner du knappt äta mellanmål efter skolan innan det är dags att börja plugga? Har du fullt med två veckor gamla tallrikar på ditt skrivbord för att du aldrig hinner städa efter jobbet? Allt det här är bara ursäkter! Och även om det inte är det, och det faktiskt är så att du är så stressad, vad spelar det då egentligen för roll om du deltar i NaNoWriMo och lägger till en stressande sak till? Prestation är som sagt viktigare än välmående.
 
2. GRÅT UTAN ATT BLI HÅNAD
Börjar du ibland gråta av ingen anledning alls? Känner du dig sedan löjlig för att du gråter över ingenting och börjar gråta ännu mer? 
 
NaNoWriMo kan ge dig en riktig anledning att gråta! Låt bara NaNo verka i ca två till tre veckor och sedan kan du gråta öppet inför alla, eftersom du då vet att du faktiskt har en anledning. 
 
3. BELÖNA DIG SJÄLV UTAN ATT FÅ DÅLIGT SAMVETE
Önskar du ibland att du kunde belöna dig själv och faktiskt känna att du förtjänar det? NaNoWriMo är den perfekta möjligheten för det! Här kommer förslag på saker du kan belöna dig för under NaNoWriMo:
1. När du har lyckats skriva din första mening
2. Om du fortfarande lever när den tredje veckan börjar
3. Om din dator fortfarande lever när den tredje veckan börjar
4. Att du ens öppnar Worddokumentet (gäller endast tredje och fjärde veckan)
5. Att du bara har gråtit en gång om dagen den senaste veckan.
 
4. ÄNTLIGEN EN URSÄKT FÖR ATT BLI EREMIT
Blir du irriterad varje gång någon av dina vänner sms:ar och frågar om du har tid att umgås? Önskar du att de bara kunde förstå att du inte vill träffas? Att du bara vill ligga hemma i soffan i dina trasigaste byxor och äta chips direkt ur påsen? Tycker du att det är jobbigt att alltid behöva hitta på lögner om vad du gör för att ingen ska få reda på att du egentligen bara ser en reprissändning av Top Model samtidigt som du vräker i dig godis? 
 
NaNoWriMo är ännu en gång din räddning! Ingen av dina vänner kommer att veta vad NaNoWriMo är, men för kanske första gången i ditt liv kommer du att ha en riktig ursäkt till varför du inte har "tid" att träffas. 
 
5. SLIPP EXISTENTIELLA KRISER (I ALLA FALL UNDER NOVEMBER)
 Ibland när man är runt tjugo år gammal och tittar tillbaka på sitt rätt korta liv så inser man att man inte har åstadkommit särskilt mycket. Alla betyg man har slitit för i flera år verkar plötsligt inte betyda något, och man börjar undra vad man egentligen har gjort med sina 7300 dagar i livet. Och därpå följer den förödande frågan: kommer mina följande 7300 dagar vara lika meningslösa?
 
Innan du hamnar allt för långt inne i den mörka spiralen av existentiell kris så ber jag dig att stoppa dina tankar och istället hoppa på NaNoWriMo. Det kommer hålla undan dina ångesttankar i en månad (eller åtminstone i en vecka), och efter november kommer du dessutom äntligen ha åstadkommit något som du kan vara stolt över! Du kommer att ha skrivit 50 000 ord (eller kanske bara 3000, men det är inte fy skam det heller). 
 
Om ni redan har bestämt er för att delta i NaNoWriMo, men vill ha lite överlevnadstips, så rekommenderar jag att ni läser inlägget jag skrev förra året. Det är faktiskt ett ganska roligt och informativt inlägg. Klicka HÄR om ni vill komma dit. 
 
Jag ska självklart delta och heter som alltid AnnaBookshelf på NaNoWriMos hemsida.. Ni får mer än gärna lägga till mig som skrivarkompis! Jag behöver alla kompisar jag kan få tag på om jag ska klara mig igenom NaNo i år!
 
/Anna(:

Kommentarer
Postat av: déa

SKRIKER

2015-10-31 @ 18:07:50
URL: http://twitter.com/deasolin/
Postat av: déa

(menar det på ett positivt sätt, fucking älskar dina blogginlägg)

Svar: Taack! <3 Alltså, det här är på riktigt några av de finaste kommentarer jag någonsin fått!
bookshelf

2015-10-31 @ 18:08:10
URL: http://twitter.com/deasolin/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0