Mina Mizu-flaskor

Länge har jag vetat att det varken är bra för miljön eller min kropp att dricka ur plastflaskor köpta i matbutiken. Trots det gjorde jag det fram till förra året för att det var bekvämt och enklare att göra som jag alltid gjort än att ändra mitt beteende. 
 
Till slut bestämde jag mig i alla fall för att investera i min första aluminiumflaska. Eftersom jag alltid har med mig vattenflaskan till jobbet där den hanteras ganska vårdslöst visste jag att en glasflaska inte ens var att tänka på. Och en mer välgjord plastflaska utan BPA var inte heller vad jag var ute efter. Så jag gjorde en HEL DEL research och bestämde mig till slut för att beställa hem flaskan på bilden. 
Min blå Mizuflaska som inte är isolerad rymmer 6 dl och det är min standardflaska. Den är perfekt i storleken och väger inte särskilt mycket mer än en vanlig vattenflaska. 
 
En av anledningarna till att jag valde just Mizu, istället för tex Klean Kanteen som är ett mycket kändare märke, är att den finns i många roliga färger och storlekar. Dessutom har den en stor öppning att dricka från och korken är lätt att bära i. Flaskan är extremt tät och har aldrig läckt en droppe, inte ens om den legat upp och ner i min ryggsäck. Det som sedan avgjorde saken för mig var att den inte har någon inre beläggning som kan lossna och följa med i vattnet om man tappar eller skadar flaskan. 
 Något som är negativt med enväggsflaskor i aluminum är dock att de inte håller vattnet kallt särskilt väl. Metall leder ju värme och en varm sommardag blir vattnet alltså hyfsat ljummet i Mizus vanligaste flaska, men jag tror inte att det är något unikt för just Mizu utan snarare ett problem med aluminiumflaskor i allmänhet som man får lära sig att leva med. Eller så gör man som jag gjorde och köper en av Mizus isolerade flaskor. Den jag har rymmer 8 dl, eftersom jag dricker mer vatten på sommaren, och till skillnad från enväggsflaskan kan man ha både varm och kall dryck i den. 
Jag älskar mina Mizuflaskor och skulle verkligen rekommendera dem till alla som vill skaffa sig en rejäl aluminiumflaska men inte orkar gräva ner sig i all fakta. De är lite dyrare än de aluminiumflaskor som har börjat säljas i tex mataffärer, men jag har haft min blå i ett och ett halvt år och förutom några skråmor från gånger den har trillat i marken så är den som ny och jag ser mig själv använda den i många år framöver. 
 
Flaskorna finns att köpa på flera svenska internetsidor, men jag lägger in länken till Mizus officiella sida HÄR
/Anna(:

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0