Trött på Alla Hjärtans Dag?

Du har säkert inte missat att det är Alla Hjärtans Dag idag. Kanske är du en sådan där person som hatar allt som har med den här dagen att göra. Hur alla par står och kysser varandra lite extra länge i kön i matbutiken, eller hur precis alla utom du verkar ha fått ett hjärta eller en ros.Kanske känns det dessutom som att ingen i hela världen gillar dig, som att alla har något emot dig.  Ska man då dessutom behöva dras med kärleksböcker också?
Är du just en sådan person som jag beskrev där uppe så behöver du inte oroa dig, jag hade nämligen tänkt gå emot strömmen just idag och ge tips på böcker som innehåller minimalt eller inget alls av kärlek. Så att även de som hatar Alla Hjärtans Dag kan känna sig nöjda.


I det här trädet- Katarina Kieri, Per Nilsson
Den här boken innehåller i stort sett ingen kärlek trots att huvudkaraktärerna faktiskt är en kille och en tjej. Den här boken visar att kärlek inte alltid behöver spela en stor roll i en bok för att den ska vara läsvärd.

Myrddin- Claes Reimerthi
Boken utspelar sig under Andra Världskriget och man får följa två unga pojkar som försöker lösa ett mysterium som har med trollkarlen Merlin att göra. Pojkarna är ännu inte tillräckligt gamla för att ha upptäckt tjusningen med tjejer och jag lovar er att ni får en bra bok ändå!

Syskonen Baudelaires olycksaliga liv: En olustig början- Lemony Snicket
Boken handlar om tre föräldralösa barn som hamnar hos en mycket hemsk släkting. De är mycket smarta och gör sitt yttersta för att ta sig därifrån. Även om det verkligen märks att syskonen älskar varandra så behöver man i alla fall inte läsa om kärlek.


Jag är då garanterat inte trött på kärleksböcker, det märks i min boklista för jag fick leta som tusan för att kunna knåpa ihop denna lista med ynka tre böcker. Det är svårare än vad man kan tro att hitta en bok utan kärlek.
Nu tänker jag snart återvända till Var är Alaska? och när jag har läst ut den blir det Lola and the Boy Next Door, och om den inte räknas som kärleksbok så vet jag inte vad som gör det!

/Anna(:

Kommentarer
Postat av: Lauren

Jag skulle nog inte ens kunna nämna en enda bok som jag läst som inte innehåller kärlek :D haha

2012-02-14 @ 20:16:55
URL: http://fantasybocker.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0