Sammanfattning av juni 2012

Det var ett tag sedan juni tog slut, men jag har velat testa en ny idé i mina sammanfattningar och jag har behövt fila lite på den och även fixa lite så att det ser(förhoppningsvis) snyggt och städat ut.
 
Det jag ska göra är i alla fall att även nämna bästa filmerna jag sett varje månad och även bästa musiken jag har hittat. Som ni har märkt har jag slutat med Veckans musik, men jag vill ändå tipsa lite om musik eftersom det går lite hand i hand med böcker. Anledningen till att jag tog bort Veckans musik var för att jag i slutet bara använde den kategorin för att ha något att blogga om. När jag gick i skolan och inte hann blogga så mycket så var det bara massor av Veckans musik-inlägg och så vill jag inte ha det. Vi får se hur min nya idé blir. Kanske finns den inte ens nästa månad.
 
Antal lästa böcker: 8
Antal lästa sidor: 1287
 
Antal svenska böcker: 7
Antal engelska böcker: 1
 
I juni läste jag inte en enda bok som var på över 300 sidor. Det är jag självklart rätt besviken över, men jag läste ändå en del bra böcker. Ingen ny favorit, men fortfarande helt okej. Dessutom läste jag under en period en hel del seriealbum och det är väl de som hjälper till att utöka antalet lästa böcker.
 
Bästa bok:
Den här månaden var det faktiskt två stycken barnböcker som var mina favoriter och sedan så gillade jag även alla seriealbum som Shaun Tan hade varit med och ritat. The Rabbits var riktigt bra!
Sämsta bok:
Den sämsta boken får nog tyvärr bli Härligt oärligt. Jag gillade visserligen inte Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag heller, men den gick i alla fall lätt att läsa ut och det fanns något som gjorde att man ville läsa vidare.
Alla lästa böcker i juni:
1. Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag- Sara Ohlsson  299 sidor
2. The Rabbits- John Marsden, Shaun Tan 32 sidor
3. Elin under havet- Sofia Malmberg 127 sidor
4. Härligt oärligt- Ally Carter 292 sidor
5. Sju minuter över midnatt- Patrick Ness 214 sidor
6. Det röda trädet- Shaun Tan
7. Stinkis- David Walliams 183 sidor (recension kommer)
8. Pelle Svanslös på äventyr- Gösta Knutsson 140 sidor (recension kommer)
 
Särskild nöjd kan jag inte riktigt säga att jag är över läsmånaden juni, men jag får väl trösta mig med att jag läste ungefär 300 sidor i Last Sacrifice också. Juli är för tillfälligt väldigt hektisk. Jag har mycket som jag måste läsa och det känns hemskt att jag inte hunnit läsa en enda sida i Last Sacrifice på en vecka trots att den är så himla bra!
 
 Antal sedda filmer: 6
Antal omtittningar(låter inte bra): 2
Bästa film(omtittningar räknas ej):
The Curious Case of Benjamin Button- Det här är en ganska långsam och lång film, men den är otroligt bra! Jag älskar konceptet att han åldras baklänges. Man får följa hela hans liv och den är bara väldigt fin!
Kick-Ass- Spännande och rolig är väl de ord som bäst kan beskriva den här filmen. Full med blod och dödande är den också. Lite för mycket kan jag tycka ibland, men humorn och den fina historien om nörden balanserar upp det.
 
Månadens bottennapp: Fever Pitch. Den handlade om fotboll(som jag hatar) och den var bara inte bra.
Musik som jag hittade i juni och som jag verkligen rekommenderar:
  
Allt med Of Monsters and Men är bra, men jag måste ju välja någon! Passenger är ett litet band som jag hittade och som jag tycker mycket om än så länge. Jag hittade även mycket mer bra musik, men skulle jag nämna allt skulle jag få sitta hela kvällen.
 
Tycker ni att det nya är bra eller suger? Om ni inte tycker om det så är det lika bra att ni säger det så att jag inte sitter och sliter ihjäl mig varje månad på något som ni ändå bara bläddrar förbi:)
 
/Anna(:
(Bilderna är gjorda av mig så om ni vill låna dem får ni fråga först)

Kommentarer
Postat av: Malin

Jag gillar det! Är roligt att läsa om både böcker och filmer som folk läst och sett. Plus att musiktips aldrig är fel :)

Svar: Vad bra!:D Jag tycker också om att läsa om musiktips hos andra så:)
bookshelf

2012-07-10 @ 20:33:59
URL: http://ensidatill.blogspot.com/
Postat av: victoria

Vad kul att du har börjat skriva månadens film och musik! :)

Jag har en frågestund på min blogg, så om du undrar något om min blogg eller så, så skulle jag vara jätte glad om du frågade. :)

2012-07-10 @ 22:41:15
URL: http://www.minfantasyvarld.blogspot.com
Postat av: Nilmas Bokhylla

SV: Japp, jag gjorde det :)

2012-07-11 @ 13:12:57
URL: http://nilmasbokhylla.wordpress.com/
Postat av: Man

Me also likey! Böcker, film och musik slår aldrig fel. Det finns ju en anledning till varför de är mina heliga tre. ;-) (Ehm, mat ingår någonstans med.)

Svar: HahahahxD Ja, mat är sannerligen underbart även om kakor nästan är snäppet bättre. Tvivlar på att min kropp tycker det dock^^
bookshelf

2012-07-11 @ 18:19:16
URL: http://bokskadad.blogg.se
Postat av: andréa

Riktigt roligt att läsa även om film och musik :D

Svar: Vad bra!:D
bookshelf

2012-07-13 @ 16:45:34
URL: http://andreaiboklandet.blogspot.com
Postat av: dominic

jag gillade inte heller "jag är död"-boken så värst mycket :/

Svar: Vad synd!:( Jag blev tyvärr lite besviken på den jag också.
bookshelf

2012-07-19 @ 15:50:58
URL: http://youngadults.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0